ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

MP ILLUMINATION

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα με την θετική αύρα από την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση “Light & Building 2012”, η εταιρεία MP Illumination συστηματικά και με επαγγελματισμό, συνεχίζει την καταξιωμένη της πορεία στον χώρο.
Εστιάζοντας σε φωτιστικά με ενσωματωμένες νέες τεχνολογίες, υλικά, καθώς και νέους τρόπους παραγωγής, επιχειρεί να δώσει ένα στίγμα τόσο της παραγωγικής της ικανότητας, όσο και της τεχνογνωσίας - όπως τα φωτιστικά LED τελευταίας τεχνολογίας - αλλά και υλικά που στο άμεσο μέλλον θα είναι ευρείας κατανάλωσης.
Τα αδέρφια, Αγγελική και Βαγγέλης Πατρίκιος, στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο περιοδικό «Ηλεκτρολόγος», μίλησαν τόσο για την ίδια την εταιρία, όσο και για την διεθνή αλλά και ελληνική συγκυρία, μέσα στην οποία αυτή καλείται να δραστηριοποιηθεί σήμερα.

Ποια είναι η θέση της δική σας εταιρείας σ΄ αυτήν την εικόνα; Πώς θα περιγράφατε την έως τώρα πορεία της;

Η θέση της εταιρείας μας σε γενικές γραμμές, είναι ότι επενδύουμε σε νέα προϊόντα και στοχεύουμε τουλάχιστον στη διατήρηση του επιπέδου που βρισκόμαστε τόσα χρόνια, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ανακάμψουμε ως χώρα. Η ως τώρα πορεία μας θα χαρακτηριζόταν ως ανοδική χάρις στην αγάπη και την εργατικότητα, κατ’ αρχήν του ιδρυτή της και αργότερα εμάς των νέων συνεχιστών της.


Σε ποιούς ακριβώς τομείς δραστηριοποιείται η εταιρεία σας;

Ο τομέας που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας είναι όλο το φάσμα του αρχιτεκτονικού φωτισμού. Σχεδιάζουμε και παράγουμε φωτιστικά για κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες για γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, μουσεία, αεροδρόμια, δημόσια κτίρια, ξενοδοχεία, οικίες κ.α.

Το μεγάλο μας επίσης διαφοροποιό στοιχείο είναι ότι λόγω της παραγωγικής μας ικανότητας αναπτύσσουμε προϊόντα ειδικών κατασκευών, γεγονός που μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού δεν μπορούν να το επιτύχουν γρήγορα και αποδοτικά.

Με ποιους διεθνείς οίκους συνεργάζεστε και ποια είναι τα στοιχεία για τις αντιπροσωπείες σας;

Η εταιρεία μας συνεργάζεται για την αγορά  πρώτων υλών με επώνυμους οίκους του εξωτερικού - διεθνώς αναγνωρισμένους - όπως OSRAM, TRIDONIC, VOSSLOH, HELVAR, HEP,  BWF, JORDAN, BJB, COLOSIO και πολλούς άλλους.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της καθώς και οι προοπτικές της στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό;

Μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας μας είναι η επέκταση της μονάδας παραγωγής που διαθέτουμε και της εξέλιξης των μέσων, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες που ήδη έχουμε, αλλά και στους μελλοντικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σύγχρονα προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές κάτι το οποίο είναι και η βασική αρχή της εταιρείας μας .

 

ΕΝΘΕΤΟ 1: “Light & Building 2012”

Συμμετείχατε στην έκθεση “Light & Building 2012”. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκομίσατε από αυτό το μεγάλο γεγονός, τόσο για τον κλάδο, όσο και για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;

Οι εντυπώσεις μας από την συμμετοχή μας στην έκθεση “Light & Building 2012” είναι όπως πάντα εξαιρετικές και αφορούν τόσο στο επίπεδο οργάνωσης και στον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως επίσης και στην πρόοδο των επιτευγμάτων τους. 

Η εταιρεία μας έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σ’ αυτήν, ήδη από το 2000, και έχει θεμελιώσει σημαντικές σχέσεις με πελάτες από διάφορες χώρες.
Τα σχόλια που αποκομίσαμε ήταν πολύ θετικά και αφορούσαν στην εξέλιξη και την ποιότητα των προϊόντων μας. Οι επισκέπτες εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας και ήδη έχουμε έρθει σε  επαφή με πολλούς νέους πελάτες.

Τι ευκαιρίες προσφέρονται σε εταιρείες σαν την δικιά σας, από την συμμετοχή τους σε τέτοιες διεθνείς εκθέσεις;

Η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις είναι πάντα ωφέλιμη. Για την εταιρεία μας ήταν μια ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά αρκετούς πελάτες μας μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο και φιλικό και να τους δείξουμε τα νέα μας προϊόντα, αλλά και να συστηθούμε σε νέους πελάτες οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πολύ μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας ,την υψηλή ποιότητα και αισθητική τους. Παράλληλα ως παραγωγική εταιρεία ενδιαφερόμαστε για τις εξελίξεις στον φωτισμό και για την ενσωμάτωση τους στην παραγωγή μας.

Τι παρουσιάσατε στο εκθεσιακό κοινό;

Είναι αλήθεια ότι δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε τα προϊόντα που θα παρουσιάζαμε λόγω της μεγάλης γκάμας παραγωγής μας και τελικά εστιάσαμε σε φωτιστικά με ενσωματωμένες νέες τεχνολογίες, υλικά και νέους τρόπους παραγωγής, για να δώσουμε ένα στίγμα της παραγωγικής μας ικανότητας και τεχνογνωσίας.

 Εστιάσαμε την προσοχή μας κυρίως σε φωτιστικά LED τελευταίας τεχνολογίας, όπως επίσης και σε υλικά που στην επόμενη έκθεση θα είναι ευρείας κατανάλωσης.

 

ΕΝΘΕΤΟ 2: Διεθνής και Ελληνική συγκυρία

Πως αντιμετωπίζει η εταιρεία σας την διεθνή οικονομική κρίση και πόσο αυτή επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της;

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και κυρίως των παραγωγικών, για το λόγο ότι η στήριξη των παραγωγικών επιχειρήσεων δεν ήταν ποτέ επαρκής.

Η εταιρεία μας απαντά σε όλα αυτά που συμβαίνουν με μεγαλύτερη εργατικότητα, με εξέλιξη στην οργάνωση και στα μέσα παραγωγής και με συνετές προωθητικές κινήσεις στοχεύοντας στην κατασκευή προϊόντων υψηλής ποιότητας  σε ανταγωνιστικές τιμές.

Εκτιμάτε ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και ποιες για την χώρα και πιο συγκεκριμένα για τον ίδιο τον κλάδο;

Ζούμε σε ένα ρευστό και απρόβλεπτο περιβάλλον και κανείς δεν μπορεί να μιλάει με βεβαιότητα για ανάπτυξη αν δεν αλλάξουν βασικά πράγματα στην διαχείριση της κρίσης. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι ο κλάδος του φωτισμού έχει προοπτικές ανάπτυξης γιατί ο φωτισμός είναι απαραίτητος σε κάθε μορφή κατασκευής και εξελίσσεται συνεχώς με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

 

Πιστεύετε κι εσείς πως η παρούσα κρίση στη χώρα, αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία για να διορθωθούν κάποια «κακώς κείμενα» στον χώρο;

Πάντα μια κρίση αξιών ή οικονομική - γιατί και τα δύο αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας - είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και διόρθωση κάποιων αδυναμιών/παραλείψεων ή και λαθών μας.
Γεγονός πάντως είναι ότι η πλειοψηφία των παραγωγικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αν και αγωνίζεται πάντα σε ένα περιβάλλον ελάχιστα φιλικό προς τον παραγωγό, έχει δυναμικό παρόν και ελάχιστη αν όχι καθόλου συμμετοχή στα αίτια που δημιούργησαν την κρίση.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως πρέπει να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον, να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

 

*Συνέντευξη στον Πάνο Κατσαχνιά

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΙΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ LIGHTING»

H «Ανδρομέδα Lighting» σχεδιάζει, δημιουργεί, κατασκευάζει, ελέγχει σε κάθε στάδιο της παραγωγής και διανέμει σε όλο τον κόσμο ορειχάλκινα φωτιστικά ....

Κλείσιμο [X]