ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ EFAPEL, Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι αδελφοί Παπαπάνου στόχευσαν στην ίδρυση της εταιρείας κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, ενώ συνοδοιπόρος σε αυτή τη προσπάθεια στάθηκε ο πορτογαλικός οίκος EFAPEL. Για την πορεία αυτή μιλά στον «Η» ο κ. Στέλιος Παπαπάνος.

 

Συνέντευξη στο Λάμπρο Κατσαρό

 

Από το 2002 μέχρι και σήμερα, η Electrom ακολουθεί την υψηλή τεχνολογία και δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και του επαγγελματικού φωτισμού, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα ποιότητας σε όλη την επικράτεια.

Περιγράφοντας τις προοπτικές της εταιρείας, ο εμπορικός διευθυντής της κ. Στέλιος Παπαπάνος εκφράζει στον «Η» τις προσδοκίες του για περαιτέρω ανέλιξη της εταιρείας, η οποία έχει πάντα ως γνώμονα την άριστη ποιότητα των προϊόντων, την άμεση εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού αλλά και το after sales service.

 

– Ποιο ήταν το κίνητρο για τη σύσταση της εταιρείας «Electrom - Αφοί Μ. Παπαπάνου Ο.Ε.» και ποιοι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε αυτό το εγχείρημα;

– Το 1995 ιδρύθηκε η εταιρεία από τον αδερφό μου κ. Ιωάννη Παπαπάνο και εμένα με αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού.

Το 2002, θέλοντας να καλύψουμε το «κενό» που υπήρχε στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού και απαντώντας στις ανάγκες της αγοράς για ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, μας δόθηκε το κίνητρο να ξεκινήσουμε τις εισαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία, στην κατάρτιση και στην πολυετή εμπειρία μας και έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα των προϊόντων και την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών-συνεργατών μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και να δημιουργήσουμε δυνατές βάσεις για την εταιρεία μας σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Χρονιά-σταθμός στην επιτυχημένη εξέλιξη της εταιρείας μπορεί να χαρακτηριστεί το 2011, όταν συνεργαστήκαμε με την πορτογαλική εταιρεία EFAPEL, μία εταιρεία που ομολογουμένως έφερε βαριά ιστορία στην παραγωγή ηλεκτρολογικού υλικού.

Η άριστη ποιότητα των προϊόντων που διέθετε η συγκεκριμένη εταιρεία στην αγορά του διακοπτικού υλικού ήταν αυτή που μας οδήγησε στην απόφαση για τη συνεργασία μας με τον πορτογαλικό οίκο.

Σήμερα, συνεχίζουμε στην Electrom να λειτουργούμε με την ίδια φιλοσοφία που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία μιας σύγχρονης εταιρίας που βλέπει συνεχώς μπροστά. Επιπλέον:

* Καινοτομούμε και επενδύουμε σε νέες υπηρεσίες και λύσεις.

* Στηρίζουμε την ανάπτυξή μας στην έρευνα, στην κατάρτιση, στις επιτυχημένες συνεργασίες και στην ικανοποίηση των πελατών μας.

* Ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις ανάγκες του σήμερα μέσα από καινοτόμες λύσεις.

 

– Ακολουθώντας την υψηλή τεχνολογία, η «Electrom – Αφοί Μ. Παπαπάνου Ο.Ε.» αποτελεί μία επιχείρηση που έχει καταγράψει σημαντική πορεία στην μελέτη, κατασκευή και εγκατάσταση ηλεκτρολογικών υποδομών υψηλής ποιότητας. Πείτε μας τι παρέχετε και πώς υποστηρίζετε τους επαγγελματίες αλλά και τους ιδιώτες πελάτες σας.

– Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανάπτυξη και παροχή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, βάσει των προδιαγραφών που ορίζει η Ε.Ε. και αναλόγως των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών και συνεργατών μας.

Μείζονος σημασίας είναι επίσης η παροχή στους πελάτες μας της πιο αποτελεσματικής και γρήγορης εξυπηρέτησης και υποστήριξης, καθώς και η ισορροπία μεταξύ υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Τέλος, η συνεχής και άμεση αναπλήρωση των εμπορευμάτων, μας καθιστά πρωτοπόρους στο χώρο όσον αφορά την επάρκεια των προϊόντων στον κλάδο μας.

 

– Ποια έργα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη; Υπάρχει κάποιο υλοποιημένο έργο στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε;

– Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας και τεχνογνωσίας μας, έχουμε συμμετάσχει και συμμετέχουμε στην ολοκλήρωση φωτισμού οδικών δικτύων, λιμανιών, αεροδρομίων, γηπέδων αθλοπαιδιών, σχολικών αιθουσών και κτιρίων, καθώς και στα έργα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Η συμμετοχή μας αυτή οφείλεται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού, καθώς και με εταιρείες πώλησης ανά την Ελλάδα.

 

– Ποιο είναι το επίπεδο της σχέσης και της υποστήριξης που παρέχει η εταιρεία με το πελατολόγιό της;

– Φιλοσοφία μας είναι η συνεχής αναζήτηση για νέες προτάσεις και προϊόντα νέας γενιάς και τεχνολογίας, πάντα με πνεύμα συνεργασίας και στόχο την άψογη και άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.

Η Electrom διαθέτει δίκτυο εξειδικευμένων πωλητών που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, ώστε να βρισκόμαστε δίπλα στον συνεργάτη μας πριν και κυρίως μετά την πώληση. Στόχος είναι η παρακολούθηση και ο εντοπισμός των αναγκών των πελατών και η ενημέρωσή τους για τα υφιστάμενα και τα νέα προϊόντα της εταιρείας μας.

Η διατήρηση και η βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και οι ικανοποιημένοι πελάτες μας είναι η καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

 

– Το 2011 πήρατε την απόφαση να συνεργαστείτε με την πορτογαλική εταιρεία EFAPEL ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρει πολυετή ιστορία στην παραγωγή του ηλεκτρολογικού υλικού. Τι σήμαινε αυτή η συμφωνία για εσάς, και μάλιστα εν καιρώ κρίσης στην ελληνική οικονομία;

– Το 2011, ενώ η οικονομική κρίση μάστιζε την ευρωπαϊκή οικονομία, η Electrom έκανε ένα καθοριστικό βήμα και ήρθε σε εργασία με την EFAPEL ξεκινώντας την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της, ενώ το 2014 απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.

Η EFAPEL είναι μία ευρωπαϊκή βιομηχανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού με 5 παραγωγικές μονάδες συνολικής έκτασης 26.000 τ.μ. Κατασκευάζει προϊόντα υψηλής ποιότητας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στεγανούς χωνευτούς και επίτοκους διακόπτες, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ραγοϋλικό, καθώς και κανάλια διανομής καλωδίων σύμφωνα με τα πρότυπα EN ISO9001, NP EN ISO14001, OHSAS 18001/ΣΔ 4397.

Η συνεργασία αυτή μάς δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε στην ελληνική αγορά ένα μεγάλο και αναγνωρίσιμο εμπορικό όνομα, τόσο στο βιομηχανικό όσο και στον οικιακό εξοπλισμό.

 

– Υπάρχουν σκέψεις επέκτασης του δικτύου συνεργασίας με εταιρείες του εξωτερικού; Σε ποιες χώρες στοχεύετε και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή αυτών των εταιρειών;

– Η Electrom βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργασιών με αξιόπιστους οίκους του εξωτερικού, με σκοπό την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά.

Βασικό χαρακτηριστικό στην επιλογή κάθε νέας συνεργασίας είναι η ποιότητα των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η κάθε εταιρεία, καθώς και οι πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

– Οφείλω να σταθώ στην οικονομική κρίση, καθώς πολλές εταιρείες έβαλαν λουκέτο ενώ άλλες πάλι άρχισαν να υπολειτουργούν. Με ποιο τρόπο καταφέρατε εσείς να ξεφύγετε από αυτό το σκόπελο και να χτίσετε με σωστά και σταθερά βήματα ένα δυνατό οικοδόμημα;

– Την ώρα που η οικονομική κρίση δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, η Electrom κατόρθωσε να διατηρήσει και να βελτιώσει την παρουσία της στην αγορά χάρη στις παρακάτω ενέργειες:

* Διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων.

* Απόλυτη κατανόηση των προβλημάτων των πελατών της.

Μείωση της εξάρτησης από μικρό αριθμό πελατών και προμηθευτών.

* Διερεύνηση προοπτικών εξαγωγών σε αγορές του εξωτερικού και είσοδος σε νέα target group.

* Σταθεροποίηση τιμών.

* Παροχή εκπτώσεων και προσφορών.

* Αξιοποίηση του διαδικτύου ως μέσου διαφημιστικής προβολής.

* Ανάπτυξη μικρών επιχειρηματικών καινοτομιών στη λειτουργικότητα και στον τρόπο συσκευασίας, προβολής και διάθεσης των προϊόντων της επιχείρησης, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

* Στοχευμένη προβολή και διαφήμιση της επιχείρησης.

 

– Πόσο σημαντική είναι η μετεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της «Electrom»; Συνδυάζεται με εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για τους ηλεκτρολόγους εργολήπτες;

– Το δυναμικό της εταιρείας μας αποτελείται από νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται καθημερινά για όλα τα προϊόντα που εισάγουμε και διαθέτουμε στην ελληνική αγορά.

Με συχνές επισκέψεις στους οίκους του εξωτερικού, παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και μαθαίνουμε για τις δυνατότητες και τις εφαρμογές των σύγχρονων και εξελιγμένων τεχνολογικά προϊόντων. Αναπτύσσουμε το ταλέντο των εργαζομένων μας διασφαλίζοντας ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητά τους, ενώ διοργανώνουμε και συναντήσεις - συνέδρια. Το τελευταίο συνέδριο που πραγματοποιήσαμε ήταν στο ξενοδοχείο Holiday Inn το Νοέμβριο του 2018, όπου παρουσιάστηκαν προϊόντα νέας τεχνολογίας και έγινε ολοκληρωμένη επίδειξη των προϊόντων του οίκου EFAPEL.

Στόχος ήταν να προσεγγίσουμε και να φέρουμε σε επαφή επαγγελματίες του χώρου, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά και να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΗ: «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ»

Τη στροφή προς τα προϊόντα ελληνικής κατασκευής –τα οποία κατακτούν συνεχώς νέες αγορές– εξαίρει μιλώντας στον «Η» το διοικητικό στέλεχος των εταιρειών CRELI κ. Μαρία Καπαρέλη....

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ»

Για την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης και για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας κυρίως με τα παιδιά στα σχολεία έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτριος Χριστογιαννόπουλος, γενικός δ...

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ

Τη δημιουργία ελληνικού σήματος που θα πιστοποιεί τη γνησιότητα των εγχώριων προϊόντων προαναγγέλλει αποκλειστικά στον «Ηλεκτρολόγο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού κ....

Κλείσιμο [X]