ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΗ: ΠΑΡΩΝ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ο Πρόεδρος, του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Σεραφείμ Μαουσίδης, παρευρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), με θέμα την Ασφάλεια κατά τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΕΗ

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρο Αγγουράκη το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρική ασφάλεια, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη και βελτίωση της ηλεκτρικής ασφάλειας στο άμεσο μέλλον από την ΠΟΣΕΗ.

Ο κ. Γεώργιος Σαρρής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΟΣΕΗ, παρουσίασε τα βασικά μέτρα προστασίας από το ηλεκτρικό ρεύμα με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα προστασίας για την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Ο Δρ. Ιωάννης Γκόνος Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, επεσήμανε τους κινδύνους από ακατάλληλες ηλεκτρικές συσκευές και υλικά, εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο στους χρήστες του ηλεκτρικού ρεύματος τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά τους.

Ο κ. Γεώργιος Σταμούλιας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Εκπαιδευτικός Σιβιτανιδείου ΔΣΤΕ, παρουσίασε την ηλεκτρική ασφάλεια στην Ελληνική και Διεθνή πραγματικότητα και τις συγκεκριμένες δράσεις από διεθνείς και Ευρωπαϊκούς φορείς προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.

Στη Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάσθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, για τους θανάτους στην Ελλάδα από ατυχήματα προκαλούμενα από ηλεκτρικό ρεύμα για τα έτη 2000 – 2016.

Αναλύθηκαν τα αίτια που οδήγησαν στη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, από τον μέγιστο αριθμό των 43 το 2004 στα 14 το 2016 και οι δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την εξάλειψη των ατυχημάτων από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα η ΠΟΣΕΗ θα επιδιώξει στο άμεσο μέλλον:

• Προσπάθεια συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, για την εισαγωγή στις πρωτοβάθμιες δομές εκπαίδευσης ώρας ενημέρωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα, «τον αόρατο φίλο μας που μπορεί να γίνει επικίνδυνος».

• Καθορισμό μήνα ηλεκτρικής ασφάλειας, στα πρότυπα λειτουργίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, με ημερίδες ενημέρωσης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης και θεματικές ενημερώσεις που κάθε φορά θα αφορούν και ένα διαφορετικό τμήμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

• Δημιουργία ιστοσελίδας (portal) για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τους συναρμόδιους φορείς

• Δημιουργία Ινστιτούτου για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, τους συναρμόδιους φορείς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Συνέντευξη Τύπου απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Δαμίγος, η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Ελένη Αλευρίτου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Φλέγγας.

Τη  συνέντευξη  τύπου  παρακολούθησαν  από   τον   κλαδικό   τύπο   η   εφημερίδα "Ο Εγκαταστάτης" και δημοσιογράφοι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία εστάλη  και όλο το υλικό της συνέντευξης για περαιτέρω αξιοποίηση.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων (Hellas Lab) και με την υποστήριξη της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την ασφάλεια NAPO.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ SKYLINE ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Πρόσφατα η OLYMPIA ELECTROINCS A.E. απέκτησε πιστοποιητικά από την BSI, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως Αγγλικό φορέα πιστοποιήσεων, για τα φωτιστικά ασφαλείας της σειράς SLYLINE....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ARISTURTLE

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως Χρυσός χορηγός την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric), την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημ...

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,...

Κλείσιμο [X]