ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΗ 2019 ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Ετήσια  Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά.

Είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη μέρα του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) διεξήχθη στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία. Το σύνθημα μας «Με το Ρεύμα και την Ισχύ των πολλών»! Τη Γενική Συνέλευση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Η προσέλευση των Συνέδρων αλλά και του κόσμου γενικότερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέροντας μια πληρότητα που άγγιξε το 120% . Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΗ, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους Προέδρους, εκλεγμένους αντιπροσώπους και εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Πέραν του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, έγιναν τοποθετήσεις αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κλάδου και έγιναν προτάσεις. Σημαντική για τον Κλάδο των Ηλεκτρολόγων η απόφαση διερεύνησης δημιουργίας ινστιτούτου για την ασφάλεια των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρος Αγγουράκης τόνισε πως θα πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί οι ηλεκτρολόγοι για να επαναφέρουν τον κλάδο στο κορυφαίο επίπεδο των επαγγελματοβιοτεχνών. Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης εξέφρασε την χαρά και την τιμή του ΔΣ του ΣΕΗΜ για την διοργάνωση που ανέλαβε ο Σύνδεσμος, επισήμανε πως με γνώμονα το «εμείς» μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα και πως πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την διοργάνωση δεν έλειπαν οι βραβεύσεις προσώπων που έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να είναι δίπλα στο Σύνδεσμο, στον κλάδο γενικότερα αλλά και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης απένειμε Τιμητικές Πλακέτες ξεκινώντας με τον Ευεργέτη της πόλης του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά, ο οποίος παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Στατηρά, εκφράζοντας και οι δύο τη συγκίνηση τους. Επίσης, Τιμητική πλακέτα απένειμε στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την οποία και παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Άρης Ζέρβας. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς παρέλαβε Τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδη, για την πολυετή στήριξη του στην ΠΟΣΕΗ και στο ΣΕΗ Μαγνησίας, ενώ και ο ίδιος προσωπικά απέδωσε τιμή στον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρο Αγγουράκη. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης του πολιτικού κλίματος προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Εμβληματική προσωπικότητα ο Πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, πρώην Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρώην Πρόεδρος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Μέλος ΔΣ ΟΑΕΔ Εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ Νικόλαος Ατζινάς, στον οποίο επίσης απένειμε Τιμητική Πλακέτα ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ. Από τις βραβεύσεις δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και στηρίζει κάθε δράση. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας είναι από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της Μαγνησίας και εκπροσωπείται από ένα ΔΣ νέων ανθρώπων με διάθεση για εργασία και εξέλιξη, κάτι που φαίνεται από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.  Σημαντικό πρόσωπο για το ΣΕΗΜ αλλά και τον κλάδο γενικότερα ο Θεμιστοκλής Αρχοντάκης, στον οποίο και αποδόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου του ΣΕΗ Μαγνησίας. Τιμητική διάκριση έλαβαν και δύο νέα παιδιά ο Νίκος Κατσαρός και ο Νίκος Πατσιατζής, απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, στο διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018.

Σύντομο χαιρετισμό, πέρα από τα τιμώμενα πρόσωπα, απηύθυναν, η Πρώην Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος Βασίλειος Αβαρκιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού Αντώνης Αλιμπέρτης. Το παρόν επίσης, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τόρης,  η  Γεν. Γραμματέας στο Δήμο Αλμυρού και Νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρύσα Τσαγανού, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλειος Ζαχείλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Ευάγγελος Λαλίτσας, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Νικόλαος Πλουμιστός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Μιχάλης Βασιλικός, ο Δικηγόρος και Πρόεδρος του Άστρα Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις  Σάκης Κοκκίνης,

Στο χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, στήθηκε μια έκθεση περιπτέρων ηλεκτρολογικών και συναφών εταιρειών του κλάδου.  Δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν το υλικό και τις υπηρεσίες τους και το κοινό να γνωρίσει τις νέες προτάσεις των εταιρειών, να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο.

Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου, με παρουσία ορχήστρας,  προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων, Συνέδρων, Επισήμων και Χορηγών, όπου έγιναν και κληρώσεις δώρων.

Θεσμικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Λάρισας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Ν. Χανίων ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και υλοποιεί σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα ΚΕΚ : Κρήτης άλλο ένα σεμινάριο 20 ωρών για τα Μέλη του, με τίτλο...

ΠΟΣΕΗ: ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις της ΠΟΣΕΗ, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την ενεργοποίηση και παρέμβαση της ΓΣΕΒ...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΟΣΕΗ ΚΡΗΤΗΣ – ΒΟΡΕΙΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ

Στις 12 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου (Π.Κ) Κρήτης – Βορείου & Νοτίου Αιγαίου της ΠΟΣΕΗ στην Σαντορίνη, με μεγάλη συμμετοχή των εκπροσώπων-μελών των ακόλουθων σ...

Κλείσιμο [X]