ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

WATT+VOLT: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ NET METERING

Σε εκατοντάδες ανέρχονται πλέον στην Ελλάδα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που καρπώνονται τα οφέλη της ενεργειακής αυτοπαραγωγής και του ενεργειακού συμψηφισμού, δηλαδή του λεγόμενου net metering. Αν και ο σχετικός νόμος έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Μάιο του 2017, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένα έτος ώστε να εμφανιστεί ένας ικανός αριθμός επίδοξων αυτοπαραγωγών ενέργειας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2018, οι αιτήσεις αυτοπαραγωγής που είχαν κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνούσαν μετά βίας τις 100. 

Το επενδυτικό κλίμα υπέρ του net metering στην ουσία άλλαξε το περασμένο καλοκαίρι και οφείλεται σε δύο λόγους∙ o πρώτος έχει να κάνει με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας και τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα των ποιοτικών και λειτουργικά σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους επενδυτές που έχουν τοποθετήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, να αγνοήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται για κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των ενεργειακών τους δαπανών, ή ακόμα και του συνόλου τους, απλά και μόνο με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. 

Ο δεύτερος λόγος για την αλματώδη άνοδο που παρατηρείται στον αριθμό των αυτοπαραγωγών, δεν είναι άλλος από την κατανόηση των ασύγκριτων ωφελημάτων που δεδομένα συνοδεύουν μια επένδυση στο net metering. Σε μια χώρα με ηλιοφάνεια γύρω στις 300 μέρες τον χρόνο, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελς είναι πλέον ικανή να αλλάξει από μόνη της τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού ή μιας ανεξαρτήτου μεγέθους επιχείρησης, από τη στιγμή που ο κάτοχος του φωτοβολταϊκού μπορεί κυριολεκτικά να συμψηφίσει την ενέργειά που παράγει, με τις Κιλοβατώρες που καταναλώνει. 

Στήριξη και καινοτομία

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει το θεσμικό πλαίσιο για το net metering, η WATT+VOLT προσφέρει σήμερα το πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό. 

Η εταιρία αναλαμβάνει το σύνολο του έργου, ξεκινώντας από την πλήρη ενεργειακή ανάλυση του κτιρίου όπου θα τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά, μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε στέγη, είτε στο έδαφος, καθώς τα φωτοβολταϊκά που προσφέρονται καλύπτουν μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού στις πλέον συμφέρουσες τιμές της αγοράς. 

Για τους πελάτες της εταιρίας, παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής σημαντικού μέρους του έργου σε δόσεις και ανά περίπτωση, ενώ στις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ακόμη, σύμφωνα με τις επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει έως και σε 36 μήνες από την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών, ανάλογα φυσικά με τα ξεχωριστά επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης. 

Ιδιαίτερα σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για τη WATT+VOLT, η σύναψη συμβολαίου αυτοπαραγωγής, αποτελεί δέσμευση με ορίζοντα τριών δεκαετιών. Η εταιρία υπογράφει συμβόλαιο με τον κάθε επενδυτή για τη συντήρηση του εξοπλισμού και την εγγύηση της ποιότητας, διάρκειας έως και 30 ετών. 

Παράλληλα, οι χρήστες του προγράμματος για το net metering της WATT+VOLT αποκτούν πρόσβαση στην καινοτομία της ενεργειακής διαχείρισης που προσφέρει η εταιρία. Μεταξύ των δυνατοτήτων που προσφέρονται, είναι και η ψηφιακή απεικόνιση της ενεργειακής παραγωγής και της κατανάλωσης, αλλά και η κάλυψη των αναγκών για θέρμανση και ψύξη, με την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (183 83), στο δίκτυο καταστημάτων μας σε όλη την Ελλάδα ή στο energyservices@watt-volt.gr ή επισκεφθείτε το watt-volt-netmetering.gr

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,...

Η OLYMPIA ELECTRONICS ΣΤΟΥΣ "BUSINESS LEADERS IN GREECE" ΤΗΣ ICAP ΓΙΑ ΤΟ 2018

Η Olympia Electronics A.E., η πρωτοπόρος κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των BUSINESS LEADERS IN GREECE, ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείε...

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚOUVIDIS

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία ,ένα χρυσό και ένα ασημένιο απέσπασε η εταιρεία KOUVIDIS στον θεσμό «Μade in Greece Awards 2019» της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέ...

Κλείσιμο [X]