ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

«ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ GACIA ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ»

Ο product manager της Eurolamp ΑΒΕΕ κ. Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος και ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας σε Κρήτη, Κύπρο και Δωδεκάνησα κ. Μιχάλης Μιχελάκης μιλούν στον «Ηλεκτρολόγο», δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στα προϊόντα Gacia και τονίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά τους.

Η δεκαετής οικονομική κρίση όχι μόνο δεν έκαμψε την εταιρεία «Eurolamp» αλλά της επέτρεψε να εδραιώσει τις πωλήσεις της σε νέα βάση, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες μέσω ενός δικού της δικτύου πωλήσεων.

Η εταιρεία-σύμβολο στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού έχει κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Μάλιστα, η επένδυση σε μια δυναμική παραγωγική μονάδα στην Κίνα, η οποία προάγει την τεχνολογία αιχμής και παράγει με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, επιτρέπει στη διοίκηση της Eurolamp να οραματίζεται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκή δύναμη για την αγορά του ηλεκτρολογικού υλικού.

Ο product manager της «Eurolamp ΑΒΕΕ» κ. Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος, μιλώντας στον «Η», στέκεται ιδιαίτερα στην επέκταση της εταιρείας και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδοεταιρικό πλαίσιο υποστηρίζει ότι θα δοθεί έμφαση στο «ψηφιακό πρόσωπο» της εταιρείας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το στέλεχος πωλήσεων της εταιρείας κ. Μιχάλης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα Gacia ως τα πλέον αξιόπιστα προϊόντα στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού.

 

– K. Θεοδοσόπουλε, πείτε μας τι ακριβώς είναι τα προϊόντα Gacia και για ποιες χρήσεις προορίζονται.

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Τα προϊόντα Gacia είναι υλικό που προορίζεται κυρίως για οικιακούς πίνακες, αλλά και για  βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Διατίθεται πλήρης γκάμα από ασφάλειες (μονοπολικές - τετραπολικές), ραγοδιακόπτες (μονοπολικούς - τετραπολικούς), διακόπτες RCBO, ρελέ διαρροής (RCCB 30-300ma τύπου AC-A), ενδεικτικές λυχνίες, ασφαλειοαποζεύκτες, αντικεραυνικά, μεταγωγικούς ραγοδιακόπτες, χρονοδιακόπτες, πρίζες και μπουτόν πίνακα.

 

– Θα λέγατε ότι αυτά τα προϊόντα προορίζονται για κάθε αγοραστικό κοινό ή είναι προϊόντα που απευθύνονται περισσότερο σε επαγγελματίες;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Τα προϊόντα Gacia μπορούν να εξυπηρετήσουν από τον απλό ιδιώτη μέχρι τον επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οικιακούς πίνακες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτησή τους θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

 

– Ποια θεωρείτε πως είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της μάρκας προϊόντων έναντι των ανταγωνιστικών;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά όλα τα προϊόντα της Gacia χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Είναι διεθνώς πιστοποιημένα και, φυσικά, διαθέτουν εγγύηση καλής λειτουργίας, χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν κάθε ιδιώτη και κάθε επαγγελματία που θέλει να αγοράσει «αξιοπιστία σε καλή τιμή».

 

– Η γκάμα των προϊόντων της Gacia προορίζεται μόνον για την ελληνική αγορά, ή έχετε πιο φιλόδοξα σχέδια;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Όπως προανέφερα, τα προϊόντα Gacia πληρούν όλα τα τεχνικά και ποιοτικά στάνταρ της σχετικής Οδηγίας, και συνεπώς μπορούν να εξυπηρετήσουν την ευρωπαϊκή αγορά. Με την ευκαιρία να σας αναφέρω πως ήδη, εκτός της ημεδαπής, η Eurolamp ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Αλβανία και στην Τσεχία, ενώ το δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό διαρκώς μεγαλώνει.

 

– Κάντε μας μια σύντομη γνωριμία με την εταιρεία που υποστηρίζει το εν λόγω brand.

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Επιγραμματικά και όσο γίνεται πιο σύντομα, θα σας αναφέρω πως η εταιρεία «Yueqing Gacia Electronics and Electrical Appliances Co.» ιδρύθηκε το 2002 σε συνεργασία με την Delixi Electric, από την οποία αποσπάστηκε σχετικά σύντομα, περί το 2005, και αφού είχε κάνει ήδη την πρώτη της επένδυση χτίζοντας το πρώτο της εργοστάσιο σε 6.500 τ.μ.

Ανεξάρτητη και αυτόνομη πλέον, προχωρά σε νέα επένδυση το 2008, δημιουργώντας το νέο της εργοστάσιο στην επαρχία Poyang με έκταση 33.000 τ.μ.

Το 2009 ιδρύει την «Yueqing Gacia Import and Export Co. Ltd» ιδίων συμφερόντων, για βελτιστοποίηση της εμπορίας και διακίνησης, και συνεχίζοντας την άνοδό της προχωρά το 2010 στην κατασκευή και νέου εργοστασίου, αυτή τη φορά στην περιοχή της Σαγκάης, με συνολική κάλυψη 43.162 τ.μ.

Το 2017 εισέρχεται στο Κινέζικο Χρηματιστήριο, ενώ το 2018 ιδρύει τη θυγατρική εταιρεία «Gacia Beijing Gaide Intelligent Electrical Equipment Co. Ltd» με εξειδίκευση στα εξαρτήματα υψηλής και χαμηλής τάσης, με σκοπό να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

Το 2019 ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η Οικολογική Βιομηχανική Ζώνη της έδρας της Gacia στο Wenzhou, σηματοδοτώντας την είσοδό της στον κόσμο των ψηφιακών εργοστασίων.

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τα πλάνα της δεν σταματούν εδώ. Έχει σκοπό να μας εκπλήξει ευχάριστα και στο κοντινό μέλλον, αλλά αυτά καλύτερα να τα πούμε εν καιρώ.

 

– Υπό ποιο εμπορικό καθεστώς αντιπροσωπεύει η Eurolamp τα προϊόντα της Gacia;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Η Eurolamp αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος όλων των προϊόντων Gacia για την Ελλάδα και την Κύπρο. Παλαιότερα είχαμε την επίσημη και εξουσιοδοτημένη αντιπροσώπευση, αλλά στις αρχές του 2018 εξασφαλίσαμε και την αποκλειστικότητα.

 

– Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εισαγωγή και η υποστήριξη ενός καινούργιου brand στην ελληνική αγορά είναι μια δαπανηρή απόφαση, ειδικά για τις συγκυρίες της εποχής. Τι σας ώθησε σε μια τέτοια νέα επένδυση;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Πάγια τακτική μας είναι να διατηρούμε πάντα ένα μέρος της δυναμικής μας για νέες επενδύσεις. Οι εμπορικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο καλπάζουν, και οι τεχνολογίες εξελίσσονται. Συνεπώς, κάποια νέα πρόκληση θα εμφανιστεί, στην οποία θα θέλουμε να απαντήσουμε θετικά. Αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ανάπτυξης.

 

– Αναφερθήκατε προηγουμένως σε νέες επενδύσεις. Τι είδους προϊόν ή τεχνολογία θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της Eurolamp;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Η «Eurolamp ΑΒΕΕ» θα εξακολουθήσει να κινείται στους άξονες της τεχνολογίας φωτισμού και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Μακροπρόθεσμα έχει στόχο να διευρύνει την γκάμα της με οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που αφορούν το «έξυπνο σπίτι», την «έξυπνη πόλη» και λύσεις φωτισμού μέσω της αυτονομίας που μας παρέχει η ηλιακή ενέργεια.

 

– Εκτός από τα επενδυτικά, υπάρχουν άλλα εμπορικά πλάνα ή στόχοι για το μέλλον στην Eurolamp;

– Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος: Τα πλάνα και οι στόχοι δεν εξαντλούνται ποτέ. Μόλις επιτύχουμε τους στόχους μας, θέτουμε νέους και υψηλότερους. Σε ό,τι αφορά τον εμπορικό τομέα, κύριο μέλημά μας θα είναι η επέκταση σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές. Σε ό,τι αφορά το ενδοεταιρικό πλαίσιο της εταιρείας, θα προχωρήσουμε σε βελτιώσεις με έμφαση στο «ψηφιακό πρόσωπο» της εταιρείας.

 

– Κύριε Μιχελάκη, ποια είναι η εμπειρία που έχετε ως πωλητής της Eurolamp ΑΒΕΕ για τα προϊόντα της Gacia;

– Μιχάλης Μιχελάκης: Εγώ, ως πωλητής της εταιρείας Eurolamp, διαθέτω τα προϊόντα Gacia τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή αγορά, και έχω εισπράξει ότι όλοι οι πελάτες μας είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτά.

 

 

– Πώς επιλέξατε τα προϊόντα της Gacia και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων;

– Μιχάλης Μιχελάκης: Πριν τέσσερα χρόνια, ψάξαμε να βρούμε και να διαθέσουμε στην αγορά αξιόπιστα και οικονομικώς προσιτά υλικά.  Καταλήξαμε, λοιπόν, στην κορυφαία και πρωτοπόρο εταιρεία κατασκευής ραγοϋλικού Gacia, τα προϊόντα της οποίας καλύπτουν όλη την γκάμα ραγοϋλικού, τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

 

– Τι θα λέγατε όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων Gacia;

– Μιχάλης Μιχελάκης: Τα συγκεκριμένα προϊόντα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές για την εισαγωγή τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, με τα οποία ο πελάτης μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την εγκατάσταση που θα κάνει, χωρίς να κάνει υποχωρήσεις σε ποιότητα, παρόλο που πληρώνει λιγότερα χρήματα.. Οι υποψήφιοι νέοι πελάτες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ράγας της Gacia και να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα και τη διάρκεια ζωής τους. Τα υλικά ράγας της Gacia προσφέρουν πραγματικά αυτό που περιμένουν από ένα αξιόπιστο προϊόν οι πελάτες μας.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΛΕΩΝIΔΑΣ ΜΟΣΧOΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘYΝΩΝ ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY

Η Μicrolink Technology & Security δραστηριοποιείται στον τομέα της εισαγωγής και εμπορίας συστημάτων ασφαλείας, καθώς και στον τομέα των εξαγωγών...

«ΤΑ DRONES ΈΧΟΥΝ ΆΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ»

Τεχνολογικά πρωτοπόρα είναι η ΔΕΗ όσον αφορά τις εφαρμογές drone, όπως μας αναλύει στη συνέντευξή του στον «Η» ο διευθυντής του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ) της επιχείρησης κ. Κωνσταντί...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει θέσει στόχους, πολλοί εκ των οποίων ήδη υλοποιούνται. Για να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους επενδυτές προχωρά σε συστηματική καταγραφή κωδικοποίησης της νομοθ...

Κλείσιμο [X]