ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποφασισμένος όσο ποτέ να διεκδικήσει την παραχώρηση του χώρου όπου στεγάζεται ο παλαιός υποσταθμός της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Με επιστολή που απευθύνει στην Διεύθυνση Υπηρεσιών Στέγασης της ΔΕΗ ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ζητά να παραχωρηθεί στον Δήμο η έκταση και το ακίνητο του παλιού υποσταθμού (δεν είναι πια σε χρήση), προκειμένου η δημοτική αρχή να δημιουργήσει ακόμα έναν ελεύθερο και κοινόχρηστο χώρο αλλά και ένα σημείο πολιτισμού εντός του κτιρίου του υποσταθμού.

Ο παλιός υποσταθμός βρίσκεται κοντά στον τοπικό σταθμό του ΗΣΑΠ, δίπλα στις ράγες του ηλεκτρικού, επί της οδού Μ. Αντύπα. Στις αρχές του 20ου αιώνα παρείχε ρεύμα τόσο για οικιακή και δημόσια χρήση, όσο και για την ηλεκτροκίνηση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Αθηνών – Κηφισιάς, χρήση την οποία έχει σταματήσει να έχει εδώ και δεκαετίες.

Έκτοτε παραμένει αδρανής, χωρίς να αξιοποιείται και, κυρίως, χωρίς επαρκή προστασία. Αυτός είναι, άλλωστε, και ένας από τους λόγους που ο Δήμος επιμένει τόσο έντονα να ζητά την παραχώρησή του. Στο παρελθόν αλλά και το τελευταίο διάστημα καταγράφονται φθορές στον υποσταθμό και φαινόμενα παράνομης εισόδου, συχνά από παιδιά που θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Ο Δήμος, μολονότι δεν είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του, προσπαθεί με παρεμβάσεις να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, όμως, όσο παραμένει κλειστός και αναξιοποίητος αυτά δεν μπορεί να σταματήσουν.

Η λύση, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, θα έρθει μόνο εάν ο χώρος περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, κάτι που αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Η πρόταση που καταθέτει ο Νίκος Μπάμπαλος, και αναφέρεται στην επιστολή που απευθύνει στην ΔΕΗ, αφορά την αναπαλαίωση και τη μετατροπή του κτιρίου του υποσταθμού σε ένα μικρό Μουσείο, σχετικό με την ιστορία του ακινήτου, και η διαμόρφωση του περίγυρου σε πλατεία και κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Αναμένοντας την απάντηση της ΔΕΗ η διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει τις επόμενες ενέργειες καθώς είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον χώρο του υποσταθμού μέχρι την τελική δικαίωση του αιτήματος.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,...

Η OLYMPIA ELECTRONICS ΣΤΟΥΣ "BUSINESS LEADERS IN GREECE" ΤΗΣ ICAP ΓΙΑ ΤΟ 2018

Η Olympia Electronics A.E., η πρωτοπόρος κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των BUSINESS LEADERS IN GREECE, ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείε...

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚOUVIDIS

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία ,ένα χρυσό και ένα ασημένιο απέσπασε η εταιρεία KOUVIDIS στον θεσμό «Μade in Greece Awards 2019» της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέ...

Κλείσιμο [X]