ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποφασισμένος όσο ποτέ να διεκδικήσει την παραχώρηση του χώρου όπου στεγάζεται ο παλαιός υποσταθμός της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Με επιστολή που απευθύνει στην Διεύθυνση Υπηρεσιών Στέγασης της ΔΕΗ ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ζητά να παραχωρηθεί στον Δήμο η έκταση και το ακίνητο του παλιού υποσταθμού (δεν είναι πια σε χρήση), προκειμένου η δημοτική αρχή να δημιουργήσει ακόμα έναν ελεύθερο και κοινόχρηστο χώρο αλλά και ένα σημείο πολιτισμού εντός του κτιρίου του υποσταθμού.

Ο παλιός υποσταθμός βρίσκεται κοντά στον τοπικό σταθμό του ΗΣΑΠ, δίπλα στις ράγες του ηλεκτρικού, επί της οδού Μ. Αντύπα. Στις αρχές του 20ου αιώνα παρείχε ρεύμα τόσο για οικιακή και δημόσια χρήση, όσο και για την ηλεκτροκίνηση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Αθηνών – Κηφισιάς, χρήση την οποία έχει σταματήσει να έχει εδώ και δεκαετίες.

Έκτοτε παραμένει αδρανής, χωρίς να αξιοποιείται και, κυρίως, χωρίς επαρκή προστασία. Αυτός είναι, άλλωστε, και ένας από τους λόγους που ο Δήμος επιμένει τόσο έντονα να ζητά την παραχώρησή του. Στο παρελθόν αλλά και το τελευταίο διάστημα καταγράφονται φθορές στον υποσταθμό και φαινόμενα παράνομης εισόδου, συχνά από παιδιά που θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Ο Δήμος, μολονότι δεν είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του, προσπαθεί με παρεμβάσεις να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, όμως, όσο παραμένει κλειστός και αναξιοποίητος αυτά δεν μπορεί να σταματήσουν.

Η λύση, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, θα έρθει μόνο εάν ο χώρος περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, κάτι που αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Η πρόταση που καταθέτει ο Νίκος Μπάμπαλος, και αναφέρεται στην επιστολή που απευθύνει στην ΔΕΗ, αφορά την αναπαλαίωση και τη μετατροπή του κτιρίου του υποσταθμού σε ένα μικρό Μουσείο, σχετικό με την ιστορία του ακινήτου, και η διαμόρφωση του περίγυρου σε πλατεία και κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Αναμένοντας την απάντηση της ΔΕΗ η διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει τις επόμενες ενέργειες καθώς είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον χώρο του υποσταθμού μέχρι την τελική δικαίωση του αιτήματος.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]