ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΣΕΗ: ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Την άρση του αποκλεισμού των επιχειρήσεων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων από την ανάληψη μικρών δημόσιων έργων ορίζει το άρθρο 189 που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα & άλλες διατάξεις», μετά από σχετικές ενέργειες της ΠΟΣΕΗ.

Με την παρ. 1 του άρθρου 189 του σχεδίου νόμου επανέρχεται η ισχύς των άρθρων 105 & 106 του ν.3669/2008, οι οποίες αναφέρονταν στη λειτουργία των περιφερειακών μητρώων (πρώην νομαρχιακών), μέχρι να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα σχετικό με τις ειδικότερες λεπτομέρειες λειτουργίας και τήρησης του «Μητρώου εμπειρίας τεχνιτών και λοιπών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων» και του «Μητρώου επιχειρήσεων τεχνιτών και λοιπών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων».

Η προσθήκη του άρθρου που ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσουν οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι μικρά δημόσια έργα εντάχθηκε, όπως φαίνεται, στο εν λόγω νομοσχέδιο μετά τις άμεσες παρεμβάσεις της ΠΟΣΕΗ προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και μετά την ενεργοποίηση και παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ και των κλαδικών ομοσπονδιών των τεχνικών επαγγελμάτων.

Με την εγγραφή τους στα περιφερειακά μητρώα (πρώην νομαρχιακά) οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι μπορούν να εγγράφονται και να δραστηριοποιούνται στις δημοπρασίες για την ανάληψη μικρών δημόσιων έργων.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σ.Η.Ε.Ν.Η: ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΥ

Το «ευχαριστώ» του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου για τον Φ/Β σταθμό NET METERING 9.9 KW....

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ELFA

Η ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων που προσφέρει η AEG στους τομείς ηλεκτρικών εγκαταστάσεων χαμηλής και μέσης τάσης παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία στα Γραφεία του ο Σύνδε...

ΔΕΔΔΗΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η συνάντηση μελών των διοικητικών συμβουλίων των Συνδέσμων Ηλεκτρολογων Βέροιας ,Αλεξάνδρειας,και Νάουσας με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Ημαθίας και τους Τομεάρχες....

Κλείσιμο [X]