ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ OPENHYDRO ΣΤΗΝ DCNS

Ο γαλλικός Όμιλος DCNS είναι πλέον ο βασικός μέτοχος (59,7%) της ιρλανδικής καινοτόμου επιχείρησης που εξειδικεύεται στις θαλάσσιες τουρμπίνες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η στρατηγική απόφαση του ομίλου να επεκταθεί στην παραγωγή υποβρύχιων τουρμπίνων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ξεκίνησε με τη συνεργασία με την OpenHydro το 2011, όπου συμμετείχε με ποσοστό 11%, ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου. Η DCNS, ως βασικός μέτοχος ελέγχει το 59,7% κι ευελπιστεί, μέσω αυτής της κίνησης, να επιτύχει κύκλο εργασιών ύψους 1 δισ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ μέχρι το 2025.

Η OpenHydro κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των θαλάσσιων τουρμπινών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και απολαμβάνει ένα υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Η νέα αυτή επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο τουρμπίνα θαλάσσης που καθιστά δυνατή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, έχει συνάψει συμμαχίες με τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς ενέργειας σε διάφορες περιοχές όπου τα πρώτα θαλάσσια πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, όπως η Γαλλία, η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία, οι Νήσοι Channel, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την αύξηση του μεριδίου της στο μετοχικό κεφάλαιο της OpenHydro, η DCNS τώρα κινείται από μια φάση σχεδιασμού και έρευνας, σε μια βιομηχανική φάση στον τομέα των ενεργειακών δραστηριοτήτων της στο χώρο της θάλασσας. Μια σημαντική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά, είναι η εκβιομηχάνιση της καινοτόμου λύσης που σχεδιάστηκε από την OpenHydro. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί ειδική επιχειρηματική μονάδα που θα ελέγχει τις δραστηριότητες που βρίσκονται εν εξελίξει όπως τα offshore αιολικά πάρκα, η αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας των ωκεανών κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής συνεργασία του Ομίλου DCNS και της OpenHydro, για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιβραβεύθηκε από τη Γαλλική Ένωση Επενδυτών Κεφαλαίου (AFIC) και την  Ernst & Young το 2012.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]