ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ

Tην Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Re-Βattery Α.Ε. σχετικά με την διαχείριση παλαιών συσσωρευτών και την ανακύκλωση τους, στην οποία συμμετείχαν πλήθος επαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εναλλακτικής διαχείρισης.

Η ποιοτική, αξιόπιστη, διαφανής, ασφαλής, επαγγελματική και απολύτως νόμιμη, με όρους και προϋποθέσεις διαχείριση και ανακύκλωση, ήταν το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ημερίδας στην οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες, ενώ κατέθεσαν τόσο τις παρατηρήσεις, όσο και τις προτάσεις τους.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Καθηγητές, Σύμβουλοι Στρατηγικής Ανάπτυξης, Πρόεδροι Οικολογικών Εταιρειών, εμπειρογνώμονες με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εκπρόσωποι επιμελητηρίων κ.λπ. ενημέρωσαν για το πώς η Ελλάδα προχωρά στον συγκεκριμένο τομέα, έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει σε διεθνές επίπεδο.

Την ημερίδα άνοιξε, με ομιλία της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Σοφία Χούμα. Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους παρατήρησε ότι μετά από πολλά χρόνια εργασίας στο χώρο της παραγωγής και ανακύκλωσης συσσωρευτών, έχουν προκύψει τα εξής συμπεράσματα σε ότι αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων τους:

Πρώτον ότι ο χώρος της ανακύκλωσης των συσσωρευτών μαστίζεται από ημι-παράνομες ή προκλητικά παράνομες λειτουργίες που αποσκοπούν στυγνά στο κέρδος χωρίς τις αναγκαίες νόμιμες περιβαλλοντικές, επιχειρηματικές και φορολογικές προϋποθέσεις που η πολιτεία επιβάλλει και απαιτεί.

Δεύτερον ότι η πολιτεία, καίτοι διαθέτει την αναγκαία θεσμική υποδομή και εξουσία και παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ουσιαστικά έχει αφήσει ανέγγιχτο το παράνομο δίκτυο συλλογής και «εξαγωγών» και περιορίζει την δραστηριότητά της στον έλεγχο και την απειλή των νομίμως υπαρκτών επιχειρήσεων που αποτελούν εύκολο αναγνωρίσιμο στόχο, συχνά δε επιλεκτικά. Οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης αναμένουν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες και σχέδια για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της σκωρίας καθώς και για την κατάρτιση και υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης του περιβαλλοντικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων ανακύκλωσης.

Τρίτον ότι το ιδιαίτερο (τραγικά) χαμηλό επίπεδο επίτευξης του Εθνικού Στόχου (ανακύκλωση του 100% των αποβλήτων μέχρι 26/09/2012), μετά από 8 χρόνια δραστηριοποίησης στο τομέα αυτό, σε συνδυασμό και με τον ασύμμετρο και μη νόμιμο ανταγωνισμό που υφίστανται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις συλλογής και ανακύκλωσης συσσωρευτών, έχει υπεύθυνους που πρέπει να τιμωρηθούν.

Τέλος, ο κ. Μανώλης Μπαλτάς -Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης της εταιρίας- παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες και τον απολογισμό, ένα έτος μετά την ίδρυση της. Παρουσίασε τα στοιχεία ποσοτικών αποτελεσμάτων των εργασιών, με ετήσιο απολογισμό διαχείρισης 3.600 tn αποβλήτων, ποσότητα που υπερβαίνει κατά 260% σε βάρος ή κατά 418% μεσοσταθμικά, τον ετήσιο στόχο για τον οποίο η εταιρία αδειοδοτήθηκε από το ΥΠΕΚΑ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]