ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ

Tην Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Re-Βattery Α.Ε. σχετικά με την διαχείριση παλαιών συσσωρευτών και την ανακύκλωση τους, στην οποία συμμετείχαν πλήθος επαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εναλλακτικής διαχείρισης.

Η ποιοτική, αξιόπιστη, διαφανής, ασφαλής, επαγγελματική και απολύτως νόμιμη, με όρους και προϋποθέσεις διαχείριση και ανακύκλωση, ήταν το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ημερίδας στην οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες, ενώ κατέθεσαν τόσο τις παρατηρήσεις, όσο και τις προτάσεις τους.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Καθηγητές, Σύμβουλοι Στρατηγικής Ανάπτυξης, Πρόεδροι Οικολογικών Εταιρειών, εμπειρογνώμονες με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εκπρόσωποι επιμελητηρίων κ.λπ. ενημέρωσαν για το πώς η Ελλάδα προχωρά στον συγκεκριμένο τομέα, έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει σε διεθνές επίπεδο.

Την ημερίδα άνοιξε, με ομιλία της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Σοφία Χούμα. Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους παρατήρησε ότι μετά από πολλά χρόνια εργασίας στο χώρο της παραγωγής και ανακύκλωσης συσσωρευτών, έχουν προκύψει τα εξής συμπεράσματα σε ότι αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων τους:

Πρώτον ότι ο χώρος της ανακύκλωσης των συσσωρευτών μαστίζεται από ημι-παράνομες ή προκλητικά παράνομες λειτουργίες που αποσκοπούν στυγνά στο κέρδος χωρίς τις αναγκαίες νόμιμες περιβαλλοντικές, επιχειρηματικές και φορολογικές προϋποθέσεις που η πολιτεία επιβάλλει και απαιτεί.

Δεύτερον ότι η πολιτεία, καίτοι διαθέτει την αναγκαία θεσμική υποδομή και εξουσία και παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ουσιαστικά έχει αφήσει ανέγγιχτο το παράνομο δίκτυο συλλογής και «εξαγωγών» και περιορίζει την δραστηριότητά της στον έλεγχο και την απειλή των νομίμως υπαρκτών επιχειρήσεων που αποτελούν εύκολο αναγνωρίσιμο στόχο, συχνά δε επιλεκτικά. Οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης αναμένουν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες και σχέδια για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της σκωρίας καθώς και για την κατάρτιση και υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης του περιβαλλοντικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων ανακύκλωσης.

Τρίτον ότι το ιδιαίτερο (τραγικά) χαμηλό επίπεδο επίτευξης του Εθνικού Στόχου (ανακύκλωση του 100% των αποβλήτων μέχρι 26/09/2012), μετά από 8 χρόνια δραστηριοποίησης στο τομέα αυτό, σε συνδυασμό και με τον ασύμμετρο και μη νόμιμο ανταγωνισμό που υφίστανται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις συλλογής και ανακύκλωσης συσσωρευτών, έχει υπεύθυνους που πρέπει να τιμωρηθούν.

Τέλος, ο κ. Μανώλης Μπαλτάς -Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης της εταιρίας- παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες και τον απολογισμό, ένα έτος μετά την ίδρυση της. Παρουσίασε τα στοιχεία ποσοτικών αποτελεσμάτων των εργασιών, με ετήσιο απολογισμό διαχείρισης 3.600 tn αποβλήτων, ποσότητα που υπερβαίνει κατά 260% σε βάρος ή κατά 418% μεσοσταθμικά, τον ετήσιο στόχο για τον οποίο η εταιρία αδειοδοτήθηκε από το ΥΠΕΚΑ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ SKYLINE ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Πρόσφατα η OLYMPIA ELECTROINCS A.E. απέκτησε πιστοποιητικά από την BSI, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως Αγγλικό φορέα πιστοποιήσεων, για τα φωτιστικά ασφαλείας της σειράς SLYLINE....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ARISTURTLE

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως Χρυσός χορηγός την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric), την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημ...

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,...

Κλείσιμο [X]