ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ARISTURTLE

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως Χρυσός χορηγός την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric), την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Μέλη της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2013, είναι προπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του τμήματος Φυσικής, καθώς και σπουδαστές των Οικονομικών Επιστημών.

Αντικείμενο εργασίας της ομάδας αποτελεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων, με στόχο τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου, και στις οποίες συναγωνίζονται πανεπιστημιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα αποσκοπεί στην έμπρακτη εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων των φοιτητών, στην εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μελών, στην αναβάθμιση των σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς και στην ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Το 2019, με τη στήριξη μεταξύ άλλων και της ΑΒΒ Ελλάδος, τα μέλη της Aristurtle προχώρησαν στην κατασκευή του τέταρτου και πιο εξελιγμένου μονοθέσιου, με το όνομα Θέτις. Με αυτό το μονοθέσιο, η ομάδα σημείωσε τον Ιούλιο του 2019 τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία της, κατακτώντας μία θέση στο βάθρο των νικητών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Formula SAE Italy - ενός εκ των παγκόσμιων διαγωνισμών Formula Student - που πραγματοποιήθηκε στο Varano de’ Melegari της Ιταλίας.

Αναλυτικά, η ομάδα κατέλαβε στην Ιταλία τις παρακάτω διακρίσεις:

 

  • 1η θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο αγώνισμα του  Business Plan Presentation
  • 3η θέση στους φιναλίστ του αγωνίσματος Cost
  • 3η θέση στο απαιτητικό αγώνισμα Endurance & Efficiency
  • 4η θέση στο αγώνισμα Acceleration
  • 5η θέση στα αγωνίσματα Skidpad και Autocross

 

Επιπλέον, η Aristurtle συμμετείχε ακόμα και στον ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό Formula Student Germany, που έλαβε χώρα στο Hockenheimring της Γερμανίας, όπου η ομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους, καταφέρνοντας να δοκιμαστεί και να αναμετρηθεί με μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια όλου το κόσμου.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ SKYLINE ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Πρόσφατα η OLYMPIA ELECTROINCS A.E. απέκτησε πιστοποιητικά από την BSI, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως Αγγλικό φορέα πιστοποιήσεων, για τα φωτιστικά ασφαλείας της σειράς SLYLINE....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ARISTURTLE

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε ως Χρυσός χορηγός την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric), την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημ...

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,...

Κλείσιμο [X]