ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΆΤΩΝ Κ. ΒΑΣΊΛΕΙΟ ΔΙΓΑΛΆΚΗ

Στις 4/3/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣΕΗ με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειο Διγαλάκη. Η συνάντηση με τον Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ της ΠΟΣΕΗ κ. Νικόλαου Πατεράκη αφού ο Υφυπουργός προέρχεται από τα Χανιά.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η «Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 664/17-5-2010) για τον Καθορισμό τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση αδειών εργασίας του Άρθρου 3 του Ν.2518/1997, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του Ν.3707/2008)».

Με την έκδοση της παραπάνω Κ.Υ.Α υπήρξε αποκλεισμός των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων από την εγκατάσταση Συστημάτων Ασφαλείας και Συναγερμών. Δημιουργήθηκαν συνθήκες «κλεισίματος» της αγοράς στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμών κατά παράβαση του Άρθρου 2 «Κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων» του Ν.3979/2011 σχετικού με την «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».

Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή το θέμα του αποκλεισμού των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων από την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμών μετά την έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, ήταν θετικός και δεσμεύθηκε να το συζητήσει με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως προς την κατεύθυνση να δοθεί λύση.

Στη συνάντηση από την Ομοσπονδία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο Γ.Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ κ.κ. Νικόλαος Πατεράκης και Παντελής Προυσάλογλου.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σ.Ε.Ε.Η.Π HΛΕΚΤΡΟΝΙKA ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΔΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ FAX, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ MAIL

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Εγκαταστατών Πειραιά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συστήνει στους συναδέλφους ψυχραιμία αλλά και ιδιαίτερη προσοχή ώστε ...

ΠΟΣΕΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Αναστολη της προγραμματισμένης για τις 14/3/2020 Σύσκεψης του Περιφερειακού Κλιμακίου Αττικής – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων & Πελοποννήσου...

ΕNΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Μετά τις αρχαιρεσίες της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκαν στις 8/3/2020 εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μετά την συγκρότηση του σε Σώμα στις 10/3/2020,έχει ως εξής:...

Κλείσιμο [X]