ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σ.Ε.Ε.Η.Π HΛΕΚΤΡΟΝΙKA ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΔΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ FAX, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ MAIL

Σ.Ε.Ε.Η.Π

Hλεκτρονικά οι υπεύθυνες δηλώσεις ΥΔΕ είτε μέσω fax, είτε μέσω Mail

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Εγκαταστατών Πειραιά   μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συστήνει στους συναδέλφους ψυχραιμία αλλά και ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού.  Στα πλαίσια της συλλογικής αλλά και ατομικής ευθύνης, πρέπει, όλοι μας, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που μας υπαγορεύονται από τους ειδικούς.

Ο Σύνδεσμός μας λειτουργεί συλλογικά και σε συνεργασία με τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα (ΠΟΣΕΗ -  ΓΣΕΒΕΕ).  Προς αυτήν την κατεύθυνση, πιέσαμε και  έχουν ήδη  κατατεθεί αιτήματα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης ώστε να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στις επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε παύση εργασιών τους, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με όλες τις ελαφρύνσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Συγκεκριμένα χθες, μετά την τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, απέστειλαν  τις ακόλουθες προτάσεις συμπληρωματικών μέτρων προς την Κυβέρνηση:

 1. Η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, πληρωμής ΦΠΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των δόσεων ρυθμίσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο να επεκταθεί στους 6 μήνες.
 2. Η αναστολή πληρωμής των εισφορών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και αναστολή όλων των σχετικών δόσεων ασφαλιστικών ρυθμίσεων να επεκταθεί στους  6 μήνες. Ειδικά για τις ρυθμίσεις οφειλών των ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων προτείνεται αντί της αναστολής το πάγωμα και η μεταφορά τους σε μεταγενέστερο χρόνο με την δυνατότητα είτε εξαγορά τους είτε αφαίρεσης τους από τον ασφαλιστικό χρόνο του ασφαλισμένου.
 3. Να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης του επιδόματος ύψους 800 € για τον Απρίλιο που έχει προβλεφθεί για τους εργαζόμενους και στο σύνολο των ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων μετά από αίτημα τους.
 4. Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους ενεργούς ΕΒΕ στους οποίους έχει διακοπεί λόγω οφειλών.
 5. Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων προς Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και δημοτικών τελών και δημοτικών μισθωμάτων για 4 μήνες.
 6.  Πλήρης προστασία επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές (ιδιώτες ή Δημόσιο και ΟΤΑ).
 7. Αναστολή καταβολής δόσεων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων για τους επόμενους 6 μήνες χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Οι τράπεζες που έχουν στηριχθεί υπέρμετρα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να επιμεριστούν ένα σημαντικό βάρος για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε. 
 8. Άρση των ποινικών κυρώσεων για την σφράγιση επιταγών και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες και μη αναγγελία στο Τειρεσίας.
 9. Αναστολή διαδικασιών διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών για 4 μήνες.
 10. Προστασία πρώτης κατοικίας και αναστολή πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2020.
 11. Αναστολή διαδικασίας-μηχανισμού καθορισμού κατώτατου μισθού βάσει του  Ν. 4172/2013.
 12. Δυνατότητα εκ νέου επιλογής, μετά το πέρας των έκτακτων μέτρων, για όλους τους ΕΒΕ, ασφαλιστικής κατηγορίας βάσει του Ν. 4670/20.
 13. 1Εκ νέου ενεργοποίηση και επέκταση του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας για αυτοαπασχολούμενους, για περιπτώσεις που διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης με απόφαση της Πολιτείας.
 14. Αναστολή των κατασχέσεων και αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.
 15. Μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλη την εστίαση.
 16. Ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και την Κοινωνική Ασφάλιση μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων.
 17. Μέριμνα για τις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.
 18. Aυτόματη παράταση όλων των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολών όλων των υποχρεώσεων, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές καταστάσεις, βεβαιώσεις αποδοχών, δημοτικοί φόροι, εργοδοτικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΑΠΔ, παρακρατούμενοι φόροι, διαβίβαση στοιχείων στη ΓΓΠΣ, κλπ. αυτών που ήδη λήγουν ή θα λήξουν μετά από 60 μέρες και μέχρι νεωτέρας.
 19. Αύξηση της αστυνόμευσης λόγω των κλειστών καταστημάτων για την προστασία της περιουσίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
 20. Μηδενισμό χρεώσεων για συναλλαγές μέσω POS και μείωση των χρεώσεων των τραπεζών για συναλλαγές μέσω e-banking.
 21. Αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας ή αναστολής δραστηριότητας για επιχειρήσεις με πολλαπλούς ΚΑΔ, κύριους και δευτερεύοντες.
 22. Εξειδίκευση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις Μικρές Επιχειρήσεις και Αυτοαπασχολούμενους.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς, σαν Σύνδεσμος παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κρατάμε ενήμερους όλους του συναδέλφους μας  ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ και μόνο από τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
Όσον αφορά τον τρόπο υποβολής  των ΥΔΕ, το Προεδρείο του Συνδέσμου μας, στα πλαίσια της άψογης συνεργασίας που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια με τον ΔΕΔΔΗΕ και  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας και των καταναλωτών, κατάφερε τα εξής:
 
Μετά από συζητήσεις με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής, μας ενημέρωσαν ότι,  με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου,  δίνεται η  δυνατότητα αποστολής των ΥΔΕ είτε με FAX είτε σκαναρισμένα μέσω mail, στα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.  
 
Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ 11500 δίνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποστολής τους.
 
Ειδικά για τις επείγουσες ΥΔΕ, που αφορούν την Περιφέρεια Πειραιά (και τα νησιά Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα), ο Σύνδεσμός μας εξυπηρετεί τα μέλη του προς αυτή την κατεύθυνση.   Η κατάθεση  των πρωτότυπων εγγράφων θα πρέπει να γίνεται από τον καταναλωτή, σε σύντομο χρονικό διάστημα στον ΔΕΔΔΗΕ μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών (ΕΛ.ΤΑ. ή courier).   
 
ΠΡΟΣΟΧΗ  η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά μόνο περιπτώσεις που υπάρχει Αριθμός Παροχής (Δ.Π) και μόνο για τις περιοχές που καλύπτει το κάθε πρακτορείο.  
 
Τα γραφεία του Συνδέσμου μας παραμένουν ανοικτά προς εξυπηρέτηση των μελών μας,  τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής.
Τέλος. μην ξεχνάμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, όσο περισσότερο μπορούμε.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ τα παιδιά μας, τις ευπαθείς ομάδες και τους εαυτούς μας.
 
                                                              
 
 
 
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
 
 
 
 
        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ                                       Δ.,   ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ

 

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΑΕΗΠ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣAEHΠ Αμαλιάδας «Ο Δημόκριτος» που πραγματοποιήθηκαν την 22 Ιουλίου 2020, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα...

Σ.Ε.Η.Ν.Α "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27/07/2020 συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.E.H.N.A «Ο ΘΑΛΗΣ» με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ.Λάμπρο Δημητρογιάννη...

Κλείσιμο [X]