ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

           Ο Σύνδεσμός  μας, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με την εξάπλωση της πανδημίας,  απευθύνεται  σε εσάς, γνωρίζοντας την υψηλή αίσθηση ευθύνης που σας διέπει,   θέλοντας να σας ενημερώσει και να σας τονίσει την επικινδυνότητα, όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού και στον κλάδο μας.  

Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκινώντας από τα τελευταία μέτρα και τη διαχείριση γενικά, της κατάστασης από την Κυβέρνηση, θέλουμε να σας συγχαρούμε και να επικροτήσουμε τις ενέργειές σας.

            Ο κλάδος μας,  που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων σε τεχνικά επαγγέλματα (περίπου 6.000 και πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη την επικράτεια, εγγεγραμμένοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων), μέχρι στιγμής, εργάζεται κανονικά καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί  μέχρι τώρα, στο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τους κωδικούς των επαγγελμάτων  που  υποχρεούνται σε παύση εργασιών τους.     Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με άλλα συνεργεία, δουλεύουμε σε οικοδομές, εργοτάξια, ανακαινίσεις κλπ. Προσπαθώντας  όσο είναι εφικτό  να τηρούμε  τους  κανόνες υγιεινής, που έχουν ανακοινωθεί από το Υπ. Υγείας.

 Επίσης,  ερχόμαστε  σε επαφή καθημερινά, δημιουργώντας συνωστισμό, τόσο με τους επαγγελματίες άλλων τεχνικών επαγγελμάτων, όσο και με αλλοδαπούς, που ενδεχομένως ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, με μεγάλη πιθανότητα κάποιοι να είναι φορείς. Ακόμη συναναστρεφόμαστε  με ιδιώτες,  για μικροεπισκευές και βλάβες, με μεγάλο κίνδυνο συμμετοχής στη διασπορά του κορωνοϊού.

Πολλοί συνάδελφοι, ηλεκτρολόγοι, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα υγείας.   Μπορεί  να  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν οικογένειες, παιδιά και υπερήλικους που συναναστρέφονται . Δεν έχουμε ανοσία. Ζούμε  κι εμείς μέσα στο φόβο.

Σας παρακαλούμε κύριε Πρωθυπουργέ,  δώστε ΑΜΕΣΑ εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς,  να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στις πληγέντες επιχειρήσεις.     Να σταματήσουν οι ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.    Να ασχολούμαστε και να εξυπηρετούμε μόνο επείγοντες περιπτώσεις και βλάβες που αφορούν την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σας καλούμε να  ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Είμαστε σίγουροι  ότι η στάση υπευθυνότητας που διατηρεί μέχρι τώρα η Κυβέρνησή σας θα συνεχιστεί και θα καταφέρουμε να βγει η χώρα μας, με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες, σε ανθρώπινες ζωές κατά κύριο λόγο και οικονομικές στη συνέχεια, από τη δοκιμασία αυτή που πλήττει όλο τον κόσμο.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε., ηγέτιδα στα Συστήματα Αυτοματισμού σε Ναυτιλία και Βιομηχανία από το 1978, έχει σήμερα το δικό της δισέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο. Η C&A καλύπτει για την Ελληνική Αμυντ...

Κλείσιμο [X]