ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. του σωματείου μας, σας αποστέλλει θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του για τις άμεσες παρεμβάσεις, τόσο τις δικές σας, όσο και της κυβέρνησης, ώστε να αποφύγουμε χειρότερα σενάρια, με συνέπειες όπως αυτές, τις οποίες βιώνουν οι γειτονικές μας χώρες και να περάσουμε όλοι μαζί, το σκόπελο αυτό.

Κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη διαχείριση της κρίσης αυτής, πλην όμως δεν μπορούμε να μη σας μεταφέρουμε και την αγωνία του κλάδου των ηλεκτρολόγων.

Κύριε Υπουργέ, ο κλάδος μας, ένας από τους πολλούς του κατασκευαστικού τομέα ο οποίος επλήγη έντονα, έως και ανεπανόρθωτα κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, και ο οποίος “χαρτογραφείται” ως στεγασμένο επάγγελμα λόγω της φύσης του, εξήλθε από τη μακρά αυτή περίοδο αδράνειας προ ολίγων μηνών και εντάχθηκε σε ένα προς το παρόν ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Τις πρώτες αυτές προσπάθειες ανάκαμψης, ήρθε να χτυπήσει η υγειονομική κρίση, βρίσκοντας τις πολύ μικρές και μικρές μας επιχειρήσεις αποδυναμωμένες και ευάλωτες.

Ο κλάδος μας, έχοντας πληγεί από την “εξαφάνιση” της οικοδομικής δραστηριότητας, είχε την ευκαιρία ως στεγασμένο επάγγελμα, να επιβιώσει εν μέσω κρίσης από τις συντηρήσεις, τις επισκευές, τις βλάβες και τις ανακαινίσεις, οι οποίες αποτελούν πλέον τον κύριο όγκο των εργασιών του.

Οι εργασίες οι οποίες διενεργούνται σε κλειστούς χώρους, χωρίς ή και με την παρουσία των καταναλωτών, αλλά σε κάθε περίπτωση, με συνάθροιση και συγχρωτισμό άλλων συνεργείων και καταναλωτών, ακόμα και ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κλάδος μας, όσο δεν εντάσσεται στις διατάξεις περί αναστολής των εργασιών του, αντιμετωπίζει τις χρονικές πιέσεις για σταθερή πρόοδο εργασιών, οι οποίες προέρχονται από υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Δεν υπάρχει εξάλλου στα μικρά κυρίως έργα, η μέριμνα για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στα εργοτάξια, (όπως τουαλέτες, παρουσία ενός ατόμου ανά 15 μέτρα και μέτρα προστασίας όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά) η οποία αφήνεται στην καλή διάθεση των συνεργείων για τήρηση μόνο των υγειονομικών μέτρων, τα οποία δεν τηρούνται λόγω του αντικείμενου των εργασιών, αλλά και λόγω εργαζομένων ευκαιριακής εργασίας με αποτέλεσμα να συμβάλλουμε έτσι στη διασπορά του ιού.

Παράλληλα, καλείται ο κλάδοςμας  να επιδιορθώσει βλάβες σε επιχειρήσεις και οικίες, ώστε να μην στερηθούν το απαραίτητο πλέον αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη του οποίου, μπορεί να σημάνει απώλεια εμπορευμάτων, (κυρίως ψυγεία) ή ακόμα χειρότερα και ποιότητας ζωής, όταν πρόκειται για οικίες, (θέρμανση, αναπνευστήρες κλπ).

Οι παραπάνω συνθήκες, δημιουργούν ένα μίγμα φόβου και ανάγκης από πλευράς των καταναλωτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το δίλημμα, να καλέσουν έναν ηλεκτρολόγο για μία βλάβη στην ηλεκτρική τους εγκατάσταση ή να παραμείνουν - όπου είναι δυνατόν- με το πρόβλημα, ώστε να μην κινδυνεύσουν. Και φυσικά όπου δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, επιλέγουν να αναβάλουν ακόμα και την επισκευή των βλαβών.

Κύριε Υπουργέ, είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους προστασίας του πληθυσμού από τον ιό, αλλά και για την επιβίωση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των ηλεκτρολόγων, να τις εντάξετε στα μέτρα στήριξης όσον αφορά το προσωπικό και την μετατόπιση πληρωμής των υποχρεώσεων τους, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να επιτρέψετε στους ίδιους τους αδειούχους (εργολήπτες) ηλεκτρολόγους, να μπορούν να μετακινηθούν και να εξυπηρετήσουν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

       Με εκτίμηση 

 

       Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

 

       Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος                   Κωνσταντίνος Δαμίγος

 

       

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]