ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΛΕΩΝIΔΑΣ ΜΟΣΧOΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘYΝΩΝ ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY

«ΠΡΟΣΠΑΘΟYΜΕ ΝΑ ΕIΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠOΡΟΙ»

O διευθύνων σύμβουλος της Microlink Technology & Security κ. Λεωνίδας Μοσχόπουλος μιλά στον «Η» για την εταιρεία που διατηρεί πολυετή και άριστη συνεργασία με αναγνωρισμένους κατασκευαστικούς οίκους, εξασφαλίζοντας τη διανομή ποιοτικών προϊόντων και λύσεων ασφαλείας. Επισημαίνει μάλιστα ότι κύριος στόχος της είναι η πλήρης κατανόηση των αναγκών των συνεργατών της, ώστε να επιτυγχάνει την ικανοποίηση τους και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

– Κύριε Μοσχόπουλε, θα θέλαμε κατ’ αρχάς να μας μιλήσετε για τα 20 χρόνια της επιχειρηματικής ιστορίας της Microlink Technology & Security.

– Από το έτος της ίδρυσής μας το 2000 έως και σήμερα δραστηριοποιούμαστε με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των εισαγωγών και του χονδρικού εμπορίου συστημάτων ασφαλείας. Η Microlink Technology & Security διατηρεί πολυετή συνεργασία με τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα, καθώς και την άμεση διαθεσιμότητα των προϊόντων της.

Κύριο μέλημά μας από την έναρξη της εμπορικής μας δραστηριότητας είναι η διάθεση στην εγχώρια αγορά ποιοτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί η εταιρεία μας ως μια απ’ τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας.

Στόχος μας είναι να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις· για αυτό το λόγο σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και υλοποιούμε καινοτόμα προϊόντα. Και παράλληλα συμμετέχουμε σε όλες τις κλαδικές εκθέσεις του χώρου μας στην Ελλάδα, για την παρουσίαση και προώθηση των προϊόντων μας και την προσέγγιση νέων συνεργασιών, ενώ επισκεπτόμαστε εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό και παρακολουθούμε σχετικά σεμινάρια.

Ενδεικτικά να αναφέρω την αποκλειστική διάθεση από τη Microlink Technology & Security της σειράς καμερών Hikvision στην αγορά. Αλλά φιλοσοφία μας δεν είναι μόνο η διακίνηση των προϊόντων στον κλάδο των εισαγωγών - εξαγωγών· επιπροσθέτως δίνουμε έμφαση στην τεχνική υποστήριξη και στην τεχνολογική αναβάθμιση των προϊόντων.

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας, είμαστε δίπλα στους εγκαταστάτες, και φροντίζουμε οι παραγγελίες να φτάνουν άμεσα στους πελάτες μας, τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσα από το ταχύτατο δίκτυο διακίνησης με το οποίο συνεργαζόμαστε. Επίσης διαθέτουμε ένα άριστο οργανωμένο τεχνικό τμήμα όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, την επισκευή ή την αντικατάσταση των προϊόντων.

Η σκληρή δουλειά και η παρακολούθηση των εξελίξεων είναι ο λόγος της συνεχούς και σταθερά ανοδικής πορείας μας.

 

– Με ποια στρατηγική αντιμετωπίσατε την προηγουμένη δύσκολη δεκαετία; Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει μετά την πανδημία Covid-19;

– Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις, και φυσικά εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση. Παρ’ όλα αυτά, η σωστή αντιμετώπιση και οι γρήγορες αποφασιστικές επιλογές μας βοήθησαν ώστε να μη βιώσουμε σοβαρά προβλήματα οικονομικών θεμάτων μέχρι και σήμερα.

Διαχειριστήκαμε με μεγάλη προσοχή τα έξοδα· και μπορεί οι απολύσεις να ήταν μια βραχυπρόθεσμη λύση για κάποιες εταιρείες, αλλά όχι για εμάς. Ο δικός μας στόχος ήταν μακροπρόθεσμος, με συνεχείς προσλήψεις στελεχών, αναδιοργάνωση των τμημάτων μας και αύξηση των πωλήσεων. Εμείς μέχρι και σήμερα είμαστε ξεκάθαροι με κάθε προμηθευτή και πελάτη μας, και τηρούμε απαρεγκλίτως τις συμφωνίες μας.

Μια άλλη τακτική που ακολουθήσαμε στην περίοδο της κρίσης ήταν να πάρουμε κάποια ρίσκα όσον αφορά τη διαχείριση των επενδύσεων, και από τα συγκεκριμένα ρίσκα ανταμειφτήκαμε.

Η κρίση της πανδημίας Covid-19 είναι παγκόσμια και θα επηρεάσει το μέλλον όλου του πλανήτη. Εμείς κοιτάζουμε το μέλλον, αναδιοργανωνόμαστε, κοιτάζουμε τις προτεραιότητες και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά.

Η επιχείρησή μας εναρμονίστηκε απόλυτα με τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου έναντι του Covid-19. Άλλωστε ήταν μία ευκαιρία για εμάς για να αναδείξουμε περισσότερο τις ικανότητές μας και να γίνουμε πιο ευέλικτοι με τους συνεργάτες μας.

Πήραμε γρήγορες αποφάσεις, και από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, χειριστήκαμε την κατάσταση με σθένος. Μετά την πανδημία, οι περισσότερες εργασίες γίνονται ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να έχουμε περάσει σε μια εποχή πιο εξελιγμένη τεχνολογικά, κατά την οποία θα παίξουμε πρωτεύοντα ρόλο μέσω των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και άλλων υπηρεσιών που διαθέτουμε.

Έχουμε την ικανότητα να ξεπερνάμε τα εμπόδια με την ταχύτητα της αλλαγής. Η ευθύνη, η αξιοπιστία και η απαράμιλλη βελτίωσή μας ήταν πάντα το τρίπτυχο της επιτυχημένης πορείας μας.

– Κρίνετε ότι στην αγορά αναγνωρίζονται πλέον τα πλεονεκτήματα των ποιοτικών προϊόντων που παρέχουν στο χρήστη ασφάλεια και λειτουργικότητα;

– Είναι αρκετά προφανές ότι οι πελάτες επενδύουν πάντα στα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα, όταν μάλιστα πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια. Για αυτό το λόγο, δίνουμε σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, τα οποία πρέπει να καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις χωρίς προβλήματα, να έχουν ποιότητα και ευελιξία στην τελική εφαρμογή από τον τεχνικό και η εξέλιξή τους να ακολουθεί τα νέα στάνταρ.

 

– Πού πιστεύετε ότι θα φθάσουν οι τεχνολογίες αιχμής στα συστήματα ασφαλείας; Πόσο γρήγορα ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες η Microlink Technology & Security;

– O βασικός μας κανόνας είναι να παρακολουθούμε και πολλές φορές να προβλέπουμε τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς. Παρακολουθούμε λοιπόν την εξέλιξη της τεχνολογίας και προσπαθούμε να είμαστε πρωτοπόροι, συμμετέχοντας συχνά σε διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις του εξωτερικού για να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Διοργανώνουμε επίσης εταιρικά σεμινάρια για τη συνεχή εκπαίδευση των πελατών μας στα νέα προϊόντα.

Στην Microlink Technology & Security η προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση των υλικών και των υπηρεσιών μας προς τους συνεργάτες μας είναι ασταμάτητη, ενώ σε συνδυασμό με τη συνεχή και άριστη εξυπηρέτησή τους, καθώς και με τα συνεχώς αναβαθμισμένα και εξελισσόμενα νέα συστήματα ασφάλειας, στοχεύουμε στις όσο δυνατόν καλύτερες συνεργασίες.

– Πόσο σημαντική είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό για την ανάπτυξη και πρόοδο της εταιρείας;

– Η εταιρεία, σε κάθε επιμέρους τμήμα της, είναι στελεχωμένη από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, κυρίως από ηλεκτρονικούς μηχανικούς και από στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στον κλάδο των τηλεοπτικών συστημάτων και συστημάτων ασφαλείας. Παράλληλα εφαρμόζεται διά βίου εκπαίδευση του προσωπικού, με ενδοεταιρικά σεμινάρια.

Ακόμη δεχόμαστε αιτήσεις σπουδαστών που θέλουν να κάνουν σε εμάς την πρακτική τους άσκηση, και ορισμένα από αυτά τα παιδιά στην πορεία στελεχώνουν την επιχείρησή μας, καθώς οι νέοι επιστήμονες κατέχουν τις νέες τεχνολογίες, μιλούν πολλές ξένες γλώσσες, έχουν άριστη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δείχνουν εξαιρετική διάθεση ενασχόλησης με το αντικείμενό μας. Αυτά τα παιδιά θα στηρίξουν και τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Επίσης, για την καλύτερη οργάνωση της εταιρείας μας, το κάθε τμήμα έχει δυο μάνατζερ, αφενός για να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και αφετέρου να συνεχίζεται ομαλά και με σταθερότητα η εξέλιξη της εργασίας σε περίπτωση ανάγκης.

Όλα τα παραπάνω έχουν σκοπό την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συνεργατών χονδρικής της εταιρείας, κάτι που είναι και η βασική αρχή της σταθερής ανάπτυξής της.

– Ποιο θα λέγατε ότι είναι το σημαντικότερο δέλεαρ για έναν εγκαταστάτη προκειμένου να συνεργαστεί με την εταιρεία σας;

– O κλάδος των συστημάτων ασφαλείας είναι πλέον αρκετά ανταγωνιστικός και απαιτητικός. Για να μπορέσουμε λοιπόν να μείνουμε στο συγκεκριμένο κλάδο, διαθέτουμε εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε πάρα πολύ καλές τιμές και μεγάλο στοκ, παρέχουμε υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές και δημιουργούμε ένα αρκετά ελκυστικό πακέτο για τους εγκαταστάτες, με αποτέλεσμα να επιδιώκουν κι εκείνοι τη συνεργασία με την εταιρεία μας.

Μας διακρίνει προθυμία για την επίλυση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύψει σε κάθε εγκατάσταση του πελάτη μας, και για αυτό υπάρχει διευρυμένο ωράριο τηλεφωνικής υποστήριξης, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Κι ένα δεύτερο στοιχείο που μας διακρίνει είναι η αμεσότητα που έχουμε με τους συνεργάτες μας και η δυνατότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης στον εξειδικευμένο τομέα των συστημάτων ασφαλείας.

Όταν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις, είσαι συνεπής και φερέγγυος, και σέβεσαι τους συνεργάτες και τους προμηθευτές σου, τότε έχεις ήδη τα κατάλληλα συστατικά για τη δημιουργία μίας εταιρείας με σοβαρό προσανατολισμό και σταθερούς στόχους. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι η Microlink Technology & Security βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, τόσο για το νομό Αττικής όσο και για όλη την Ελλάδα.

 

– Υπάρχουν ανακοινώσιμα σχέδια για μελλοντικές επενδύσεις;

– Οι στόχοι ήταν και είναι υψηλοί. Θα αυξήσουμε τη δυναμική της εταιρείας με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές, σε συνδυασμό με αύξηση του πελατολογίου Ελλάδας και εξωτερικού. Μετά τη δημιουργία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, κατέστη επιτακτική ανάγκη και για δημιουργία δικής μας μονάδας παραγωγής προϊόντων στην Ελλάδα.

Η πανδημία Covid-19 επίσπευσε τα σχέδιά μας, λόγω του ότι η ζήτηση για τις τοπικές αγορές αυξήθηκε εξαιτίας του lockdown σε άλλες χώρες. Με αυτή την επένδυση η εταιρεία μας θα γίνει ανεξάρτητη, και τα προϊόντα παραγωγής της θα είναι σχεδιασμένα από τους έμπειρους ηλεκτρονικούς μας.

– Ποιο είναι το μότο της εταιρείας σας;

– «Ποιότητα υλικών, άμεση εξυπηρέτηση και ποιοτικό after sales support».

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΙΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ LIGHTING»

H «Ανδρομέδα Lighting» σχεδιάζει, δημιουργεί, κατασκευάζει, ελέγχει σε κάθε στάδιο της παραγωγής και διανέμει σε όλο τον κόσμο ορειχάλκινα φωτιστικά ....

Κλείσιμο [X]