ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, διοργανώθηκε ημερίδα για το Θεσμό της Μαθητείας στην ΕΠΑ.Σ. Ρέντη. Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον Δ/ντή κ. Σπυρίδωνα Γισδάκη. Στην συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με το σκοπό της ημερίδας δηλαδή τον προγραμματισμό λειτουργίας των ειδικοτήτων και ζήτησε την συμπαράσταση για το έργο αυτό. Αναφέρθηκε στο ρόλο της μαθητείας και τη σημασία της Πρακτικής  Άσκησης.

Κατόπιν μίλησε ο κ. Κων/νος Σταμούλος Δ/ντης της Α2 και έκανε αναφορά στο σκοπό της διοργάνωσης της ημερίδας στον ΟΑΕΔ ενώ σύγκρινε τις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ με τις ΕΠΑ.Σ του ΥΠΕΠΘ και κατέληξε ότι η επιλογή ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ γίνεται κατόπιν έρευνας στην αγορά εργασίας και υποδείξεων των φορέων εργασίας.

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο Υποδ/ντης της ΕΠΑ.ΑΣ Ρέντη κ. Γεώργιος Κακούρης και αναφέρθηκε στο σκοπό της διοργάνωσης της ημερίδας και τόνισε πως ο στόχος της είναι ο ιδιωτικός τομέας. Επίσης επισήμανε τις κινήσεις που έγιναν πέρυσι προκειμένου να ενημερωθούν οι εργοδότες όπως και τις φετινές. Εξήγησε αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο της σχολής για την πρακτική άσκηση και τις συμβάσεις που αφορούν τη σχολή, τον εργοδότη και το μαθητή. Ζήτησε ακόμη συμπαράσταση από τους φορείς στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σαν κράτος. Μίλησε για το ρόλο των υπεύθυνων της πρακτικής άσκησης οι οποίοι επιβλέπουν την πρακτική άσκηση των μαθητών καθώς και για το ρόλο του γραφείου Διασύνδεσης στη μαθητεία και στην πρακτική άσκηση.
Ευχαρίστησε όλους τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της ΕΠΑ.Σ Ρέντη και επικεντρώθηκε στις υπάρχουσες ειδικότητες του σχολείου. Κατόπιν έκανε λόγο στη μετατροπή των ΤΕΕ Α΄ & Β΄ Κύκλου σε ΕΠΑ.Σ Μαθητείας και τη δυσκολία κάλυψης της διδακτικής ύλης από τρία σε δύο έτη. Αφού επισήμανε τις εργασίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την ανακαίνιση της σχολής προσκάλεσε όλους τους φορείς να δουν τα εργαστήρια της ΕΠΑ.Σ και να διαπιστώσουν τη λειτουργία τους. Κλείνοντας μίλησε για την ποιότητα των μαθητών μας οι οποίοι δεν  αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη χρήση ουσιών και εξωσχολικών παραγόντων.
Κατόπιν πήρε το λόγο ο κ. Ανδρέας Βερδούλης εκ μέρους της ΕΟΒΕΑΜ και έκανε πρόταση την ασφάλιση των μαθητών να αναλάβει εξ ολοκλήρου  ο ΟΑΕΔ και οι εργοδότες την αμοιβή των μαθητών. Τελειώνοντας αναφέρθηκε στην πρωτότυπη μέθοδο Τηλεπισκευής που εφαρμόστηκε πριν μέρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρότεινε η δεύτερη Τηλεπισκευή, με πρωτοβουλία δική του, να πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΕΠΑ.Σ Ρέντη.
Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Γρηγόρης Μόφορης εκ μέρους του συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Αττικής. Τόνισε τη δυσκολία στην απασχόληση των μαθητών λόγω οικονομικής κρίσης και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει ο σύλλογός τους να απασχολήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές της ΕΠΑ.Σ Ρέντη. Επίσης πρότεινε τη διαφήμιση των σχολών του ΟΑΕΔ μέσω εφημερίδας του συλλόγου και στο site ΣΙΣΕΜΑ στο Facebook. Έθεσε σαν πρόταση την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών μέσω διδασκαλίας αγγλικών, Η/Υ, ώστε να μπορούν οι μαθητές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς τους. Επίσης πρότεινε την ασφάλιση των μαθητών να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΟΑΕΔ και οι εργοδότες την αμοιβή των μαθητών.
Ακολούθησε η ομιλία του κυρίου Κισσανδράκη εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων και τόνισε τη φετινή δημιουργία ενός μουσείου Ηλεκτρισμού στην ΕΠΑΣ Ρέντη, πράγμα το οποίο αισιοδοξεί να κάνει γνωστή τη σχολή μας σε επισκέπτες του μουσείου, εργοδότες, σπουδαστές, στην δια βίου μάθηση, εκπαίδευση, ιδιώτες.
Στη συνέχεια έγινε ομιλία του κ. Θ. Γκάβλου ωρομίσθιου εκπαιδευτικού της ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων και Προέδρου των Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ Αττικής, ο οποίος ανέφερε ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις.
Τέλος μίλησαν οι κκ. Καυκαλάς Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προτίμηση του εργοδότη να προσλάβει ένα μαθητή του ΟΑΕΔ αντί του Υπ. Παιδείας διότι είναι κατασταλαγμένος στην επιλογή του επαγγέλματός του και γιατί είναι πιο ενημερωμένος από τον μαθητή του τεχνικού Λυκείου λόγω της πρακτικής άσκησης. Ενώ παλιά απορροφούσαμε αρκετούς μαθητές από τον ΟΑΕΔ, Λόγω της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τον κλάδο μας, δεν θα είναι τόσο εύκολο να απορροφήσουμε αρκετά παιδιά από την μαθητεία του ΟΑΕΔ. Ο κ. Γ. Τσίγκας από το ΚΠΑ Πειραιά. Ο κ. Χατζηκωνσταντινίδης εκ μέρους του ΕΟΒΕΑΜ, ο κ. Φραγκιουδάκης εκ μέρους του συλλόγου Ιδιοκτήτων Συνεργείων Αυτοκινήτων Αττικής, και ο κ. Φιλανδράς ως υπεύθυνος ειδικότητας των Υπαλλήλων Διοικητικών καθηκόντων.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΑΕΗΠ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣAEHΠ Αμαλιάδας «Ο Δημόκριτος» που πραγματοποιήθηκαν την 22 Ιουλίου 2020, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα...

Σ.Ε.Η.Ν.Α "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27/07/2020 συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.E.H.N.A «Ο ΘΑΛΗΣ» με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ.Λάμπρο Δημητρογιάννη...

Κλείσιμο [X]