ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η SMA ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η SMA ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής ύψους 72,5% της Jiangsu Zeversolar New Energy Co., Ltd., μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής μετατροπέων στην κινεζική αγορά. Οι κινεζικές κυβερνητικές αρχές ενέκριναν την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Zeversolar.  Τα προϊόντα της Zeversolar είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κινεζικής αγοράς φωτοβολταϊκών. Με την εξαγορά, η SMA εξασφαλίζει την πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας και επεκτείνει έτσι στρατηγικά τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς.

«Η κινεζική κυβέρνηση αύξησε μόλις πρόσφατα άλλη μία φορά σημαντικά τον στόχο ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών. Ο νέος στόχος αντιστοιχεί σε μια ετήσια επιπρόσθετη ανάπτυξη της τάξεως των 10 Gigawatt, για τα επόμενα τρία έτη. Η Κίνα θα εξελιχθεί επομένως στη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, αγορά φωτοβολταϊκών. Η πλειοψηφική συμμετοχή στην Zeversolar, με την οποία αποκτούμε πρόσβαση σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά, είναι επομένως για την SMA υψηλής στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο CEO της SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Η SMA πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πλειοψηφική συμμετοχή κυρίως για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση της κινεζικής αγοράς. Ως μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής στην Κίνα, η Zeversolar κατασκευάζει προϊόντα, που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Η δυνατότητα παραγωγής του σύγχρονου εργοστασίου στην Yangzhong μπορεί να επεκταθεί γρήγορα, εφόσον χρειαστεί. Πέραν αυτού, η Zeversolar διαθέτει καλές επαφές με σημαντικούς πελάτες και φορείς λήψης αποφάσεων στον κλάδο της ενέργειας. «Η SMA αποκτά με τη συναλλαγή πρόσβαση στη σημαντικότερη αγορά ηλιακών συστημάτων του μέλλοντος. Επιπρόσθετα, θα κερδίσουμε από συνέργειες στις προμήθειες, στην παραγωγή και στην ανάπτυξη. Αναμένουμε μεσοπρόθεσμα, θετική συμβολή στα οικονομικά αποτελέσματά μας», δήλωσε ο Pierre-Pascal Urbon.

Η εταιρική αξία της Zeversolar - βάσει του μεριδίου 72,5% της SMA – υπολογίζεται στα 319 εκατομμύρια κινεζικά γουάν (CNY) – περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτήν, προκειμένου να καθοριστεί η τιμή αγοράς, αφαιρέθηκαν οι καθαρές υποχρεώσεις της εταιρείας. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε τοις μετρητοίς, ενώ η οικονομική έναρξη της συναλλαγής ξεκινά αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου 2013.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]