ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΙΌΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή ελαστική επίπεδη μπαταρία από σιλικόνη, ιόντων λιθίου, που μπορεί να τεντωθεί έως και τρεις φορές περισσότερο από το αρχικό της μέγεθος, χωρίς να χάνει την ενεργειακή της απόδοσή.
Πλεονέκτημα αρκετά σημαντικό γιατί το μεγάλο τεχνικό πρόβλημα είναι ότι, αντίθετα με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, οι μπαταρίες είναι πολύ δύσκολο να σμικρυνθούν, ή να γίνουν εύκαμπτες, χωρίς να εμφανίσουν μείωση στην ενεργειακή απόδοσή τους.
Η ελαστική μπαταρία, έχει την δυνατότητα να δουλεύει για οκτώ έως εννέα ώρες, χωρίς προβλήματα, ενώ επιπλέον μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα από μικρή απόσταση.
Προς το παρόν, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να πετύχουν έως 20 κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης, κάτι που όμως θα πρέπει να βελτιώσουν περισσότερο για να έχει τύχη η εφεύρεσή τους στην αγορά. Οι ερευνητές θεωρούν ότι, αν αυτό καταστεί εφικτό, η μπαταρία τους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μεταξύ πολλών εφαρμογών, από ιατρικές εφαρμογές, σε βιονικά εμφυτεύματα, μέχρι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και φορητά gadgets.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]