ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο ΣΕΕΗ Πειραιά έχει προγραμματίσει σεμινάρια με θέμα τη δομημένη καλωδίωση και τους αυτοματισμούς σπιτιών.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΡΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΕΗ Πειραιά στις 18/3/2012, στην αίθουσα «Πειραιάς 1911». Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της διοίκησης καθώς και ο οικονομικός απολογισμός, για το έτος που πέρασε, και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηλεκτρολόγων αλλά και το σύνολο των συνανθρώπων, τους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε. 

Η προσέλευση των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και οι χορηγοί που εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου ήταν και πάλι στο  πλάι τους. Πρόκειται για τις εταιρείες ELEMKO, Καυκάς και Αφοί Κωνσταντακάτου. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιρειών στη γενική συνέλευση και μετά το τέλος των εργασιών προσέφεραν για κλήρωση μεταξύ των μελών πολλά αξιόλογα δώρα. Η διοίκηση τους ευχαριστεί θερμά. Επίσης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και να τους διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. 

 

Συνεργασία Συνδέσμων Ηλεκτρολόγων Αττικής

Ενιαία τιμή θεώρησης

Στις 25/07/2011 στα γραφεία του ΣΕΕΗΠ, άνοιξε ένας κύκλος συναντήσεων, με όλα τα σωματεία της Αττικής για να συναποφασίσουν το «τι μέλει γενέσθαι» με τη νέα πραγματικότητα. Τόσο  ως προς τη νέα ΥΔΕ, όσο και ως προς την κοστολόγηση και την θεώρηση, ώστε να πετύχουν κάτι το οποίο προσπαθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια: Την ενιαία τιμή θεώρησης.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις συναποφάσισαν ομόφωνα για ενιαία τιμή θεώρησης τριάντα πέντε ευρώ (35,00). Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό, που σταματά πλέον το φαινόμενο που ίσχυε, να θεωρούν δηλαδή με διαφορετική τιμή τα σωματεία της Αττικής ( άλλη τιμή η Αθήνα και άλλη ο Πειραιάς ). Επίσης προχώρησαν και σε ενιαία κατώτερη τιμή κοστολόγησης της  νέας ΥΔΕ 150,00 Ευρώ + ΦΠΑ.

Στη ΓΣ του Συνδέσμου μοιράστηκε στα μέλη το σχετικό υπόμνημα, με παραδείγματα  για  τον τρόπο κοστολόγησης των εργασιών ελέγχου και εκπόνησης της νέας ΥΔΕ, το οποίο μπορούν οι συνάδελφοι να ζητήσουν από τη γραμματεία του ΣΕΕΗΠ.

Η πρόταση επικυρώθηκε στη  Γ.Σ. του Συνδέσμου και θα ισχύσει από 1 Μαΐου 2012.

 

Χρονικά  διαστήματα  επανελέγχων Ε.Η.Ε.

Στη  ΓΣ η διοίκηση μοίρασε επίσης προς ενημέρωση των συναδέλφων  και κάποιο έντυπο με το χρόνο που απαιτείται  ο επανέλεγχος κατά περίπτωση. Όποιος δεν το έχει προμηθευτεί μπορεί να το ζητήσει από τη γραμματεία, γιατί κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. (π.χ. το εργοτάξιο ισχύει για ένα χρόνο κι όχι για δύο που ήταν μέχρι σήμερα).

Ένα άλλο θέμα που αφορά τον κλάδο είναι η παροχή 2×10. Η διοίκηση του Συνδέσμου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΗ) κάνει προσπάθειες για να καταργηθεί η συγκεκριμένη παροχή, πιέζοντας τη  ΔΕΗ για  ουδετέρωση σε όλη την περιοχή της Αττικής, όπως και για να πετύχουν μείωση του χρόνου επανελέγχου των οικιών σε δέκα χρόνια από δεκατέσσερα που  είναι σήμερα.

 

Οι εταιρείες ELEMKO, Καυκάς και Αφοί Κωνσταντακάτου ήταν οι χορηγοί της ΓΣ του ΣΕΕΗΠ και η διοίκηση τις ευχαριστεί θερμά.

 

Υπηρεσία ελέγχου Ο.Τ.Ε.

Από την υπηρεσία ελέγχου του Ο.Τ.Ε. Πειραιά ο Σύνδεσμος πληροφορήθηκε ότι για παραλαβή εντύπων νέων πολυκατοικιών θα μπορούν τα μέλη του να απευθύνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8,30 έως και τις 11,00 π. μ.  στο κτίριο του ΟΤΕ, που βρίσκεται επί της οδού Καθολικής Εκκλησίας 4 στον Πειραιά. Τηλ. επικοινωνίας.: 2104200017.

 

Σεμινάρια

Η Διοίκηση έχει προγραμματίσει σεμινάρια με τις εταιρείες Β. Καυκάς Α.Ε.  και  LEGRAND. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα.                                          

Η θεματολογία των σεμιναρίων θα είναι: Από την εταιρεία Καυκάς: Δομημένη Καλωδίωση (εταιρεία Panduit) και από την Legrand: Έλεγχος εισόδου – σύστημα δύο καλωδίων, διανομή και προστασία, αυτοματισμοί σπιτιού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και θα ειδοποιηθούν για την ακριβή ημερομηνία των σεμιναρίων.

 

Τέλος η διοίκηση καλεί τους συναδέλφους που ασχολούνται με κάποιο μουσικό όργανο ή που θέλουν να συμμετέχουν στην ποδοσφαιρική ομάδα 5 Χ 5 του Συνδέσμου να δηλώσουν στην γραμματεία.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος: Δημήτριος Μουστάκας

Ο γεν. γραμματέας: Δημήτριος Θεοδωρέλλης

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΑΕΗΠ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣAEHΠ Αμαλιάδας «Ο Δημόκριτος» που πραγματοποιήθηκαν την 22 Ιουλίου 2020, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα...

Σ.Ε.Η.Ν.Α "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27/07/2020 συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.E.H.N.A «Ο ΘΑΛΗΣ» με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ.Λάμπρο Δημητρογιάννη...

Σ.Ε.Η.Β ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "MAKE A WITH”

Την Παρασκευή 24-7-20 το Δ.Σ του Σ.Ε.Η. Βέροιας σε συνεργασία με τον “MAKE A WITH” βοήθησε την μικρή Τζοάννα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα....

Κλείσιμο [X]