ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ SIREC LAB ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Την είσοδό της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνολογίας LED πραγματοποιεί η Damma Holdings A.E. (συμφερόντων Δημήτρη Δασκαλόπουλου) σε συνεργασία με τη Vectis Capital (συμμετοχών του Ομίλου Δαυίδ/Λεβέντη) και τη V+O Communication, με την κατά 100% εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Sirec Lab Srl. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εταιρείας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου, με πολύ μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα, εργοστασίου σύγχρονης τεχνολογίας στη χώρα μας.

Στη νέα εταιρεία, Sirec Leb Hellas A.E., η DAMMA Holdings A.E. συμμετέχει με 50,04%, ενώ το 49% καλύπτεται κατά κύριο λόγο από τον Όμιλο Δαυίδ, τη V+O Communication καθώς και από τον ιδρυτή της Sireclab, κ. Patrizio Tammi και μέλη της οικογενείας του.

Η Sirec Lab με έδρα το Κάρπι της Ιταλίας σχεδιάζει και παράγει φωτιστικά προηγμένης τεχνολογίας LED ειδικά για επαγγελματική χρήση. Πρόκειται για προϊόντα με ποικίλες εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Παρέχουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως 70%, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών και αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού χωρίς να απαιτούν καμία συντήρηση.

Η εταιρεία έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στην Ιταλία, καθώς και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και η Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 1000 φωτιστικών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου.

Σύμφωνα με μελέτη της McKinsey, η ευρωπαϊκή αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα LED έφτασε το 1 δισ. Ευρώ το 2010 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 9 δισ. Ευρώ το 2016 και στα 14 δισ. Ευρώ ετησίως το 2020. Παγκοσμίως, το 2020 ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 56 δισ. Ευρώ ετησίως –μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό της παγκόσμιας αγοράς για τηλεοράσεις.

Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην Ιταλία με μία γραμμή παραγωγής και με το υπάρχον τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Τμήμα R&D θα υπάρχει και στο νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Οι δύο μονάδες στοχεύουν στην κάλυψη των αγορών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ανατολικής Ευρώπης.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]