ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΔΕΔΔΗΕ-ΕΜΠ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SMART GRIBS

Ο ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ διοργάνωσαν στις 5 Ιουνίου την 1η Ημερίδα για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής – Smart Grids. «Στόχος της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι να αναδειχθεί σε πρωτοπόρα ελληνική επιχείρηση στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, συμβαδίζοντας με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διανομής ηλεκτρισμού στις εφαρμογές των Έξυπνων Δικτύων», όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔHE κ. Γεώργιος Κόλλιας στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος πάνω από 100 στελέχη της επιχείρησης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στο πλαίσιο σχετικής συνεργασίας που υλοποιεί αποτελεσματικά τη σύνδεση των επιχειρήσεων με την ερευνητική δραστηριότητα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Στην Hμερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

 Οι εξελίξεις στα Έξυπνα Δίκτυα στον ευρωπαϊκό χώρο, με έμφαση στους έξυπνους μετρητές και στην προώθηση της μεγάλης διείσδυσης διεσπαρμένης παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα δίκτυα διανομής.

 Εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών που υλοποιούνται στο Δίκτυο Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, όπως Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και συστήματα εποπτείας και διαχείρισης της ζήτησης (SCADA-DMS) στα νησιά.

 Ερευνητικά έργα που εκπονούνται στον ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, τα περισσότερα με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του Έβδομου Προγράμματος Πλαισίου (FP7) της ΕΕ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]