ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΔΕΔΔΗΕ-ΕΜΠ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SMART GRIBS

Ο ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ διοργάνωσαν στις 5 Ιουνίου την 1η Ημερίδα για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής – Smart Grids. «Στόχος της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι να αναδειχθεί σε πρωτοπόρα ελληνική επιχείρηση στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, συμβαδίζοντας με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διανομής ηλεκτρισμού στις εφαρμογές των Έξυπνων Δικτύων», όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔHE κ. Γεώργιος Κόλλιας στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος πάνω από 100 στελέχη της επιχείρησης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στο πλαίσιο σχετικής συνεργασίας που υλοποιεί αποτελεσματικά τη σύνδεση των επιχειρήσεων με την ερευνητική δραστηριότητα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Στην Hμερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

 Οι εξελίξεις στα Έξυπνα Δίκτυα στον ευρωπαϊκό χώρο, με έμφαση στους έξυπνους μετρητές και στην προώθηση της μεγάλης διείσδυσης διεσπαρμένης παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα δίκτυα διανομής.

 Εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών που υλοποιούνται στο Δίκτυο Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, όπως Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και συστήματα εποπτείας και διαχείρισης της ζήτησης (SCADA-DMS) στα νησιά.

 Ερευνητικά έργα που εκπονούνται στον ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, τα περισσότερα με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του Έβδομου Προγράμματος Πλαισίου (FP7) της ΕΕ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]