ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SIEMENS ENERGY ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ… ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ζητά από τον παίκτη να σχεδιάσει ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα για την πόλη ανέπτυξε η Siemens Energy. Το παιχνίδι προσομοίωσης ονομάζεται Power Matrix και βοηθά τον παίκτη να κατανοήσει τους μηχανισμούς και τους κανόνες της αγοράς ενέργειας, μαθαίνοντας παράλληλα πώς να συνδυάζει διαφορετικές πηγές ενέργειας, καθώς και διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών δικτύων.

Το Power Matrix δεν απευθύνεται σε επιστήμονες ή άτομα που έχουν εμπειρία στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ενέργεια. Ο παίκτης έχει τον ρόλο του διαχειριστή ενέργειας σε μια αγροτική περιοχή και πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη τη πόλης δημιουργώντας ένα έξυπνο ενεργειακό μείγμα και εξασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις πιθανές πηγές ενέργειας συγκαταλέγονται οι συμβατικές αλλά και οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Όσο καλύτερο είναι το ενεργειακό μείγμα που προκύπτει από τον συνδυασμό των πηγών, τόσο γρηγορότερα αναπτύσσεται η πόλη.

Ο παίκτης μπορεί επίσης να κερδίσει πόντους μπόνους επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, ωστόσο πάντα πρέπει να ελέγχει τα αποθέματα στα ταμεία του έτσι ώστε να διασφαλίσει τη βιώσιμη και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.

Το διαδικτυακό παιχνίδι βασίζεται σε μια εξιδανικευμένη και απλοποιημένη πραγματικότητα, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς από τον κλάδο των παιχνιδιών, της εταιρικής στρατηγικής και της μηχανικής.

Το παιχνίδι περιγράφει τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ενώ δίνει συμβουλές για την οικονομία της ενέργειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό που ο χρήστης καλείται να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού και άλλα εμπόδια στην παραγωγή των ΑΠΕ.

Καλή επιτυχία και… εξοικονόμηση ενέργειας στους επίδοξους παίκτες!

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε., ηγέτιδα στα Συστήματα Αυτοματισμού σε Ναυτιλία και Βιομηχανία από το 1978, έχει σήμερα το δικό της δισέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο. Η C&A καλύπτει για την Ελληνική Αμυντ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ-ΣΔΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Γ. Γραμματέα Ενέργειας Α. Σδούκου, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε η προοπτική συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Ατ...

Κλείσιμο [X]