ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SIEMENS ENERGY ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ… ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ζητά από τον παίκτη να σχεδιάσει ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα για την πόλη ανέπτυξε η Siemens Energy. Το παιχνίδι προσομοίωσης ονομάζεται Power Matrix και βοηθά τον παίκτη να κατανοήσει τους μηχανισμούς και τους κανόνες της αγοράς ενέργειας, μαθαίνοντας παράλληλα πώς να συνδυάζει διαφορετικές πηγές ενέργειας, καθώς και διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών δικτύων.

Το Power Matrix δεν απευθύνεται σε επιστήμονες ή άτομα που έχουν εμπειρία στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ενέργεια. Ο παίκτης έχει τον ρόλο του διαχειριστή ενέργειας σε μια αγροτική περιοχή και πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη τη πόλης δημιουργώντας ένα έξυπνο ενεργειακό μείγμα και εξασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις πιθανές πηγές ενέργειας συγκαταλέγονται οι συμβατικές αλλά και οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Όσο καλύτερο είναι το ενεργειακό μείγμα που προκύπτει από τον συνδυασμό των πηγών, τόσο γρηγορότερα αναπτύσσεται η πόλη.

Ο παίκτης μπορεί επίσης να κερδίσει πόντους μπόνους επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, ωστόσο πάντα πρέπει να ελέγχει τα αποθέματα στα ταμεία του έτσι ώστε να διασφαλίσει τη βιώσιμη και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.

Το διαδικτυακό παιχνίδι βασίζεται σε μια εξιδανικευμένη και απλοποιημένη πραγματικότητα, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς από τον κλάδο των παιχνιδιών, της εταιρικής στρατηγικής και της μηχανικής.

Το παιχνίδι περιγράφει τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ενώ δίνει συμβουλές για την οικονομία της ενέργειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό που ο χρήστης καλείται να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού και άλλα εμπόδια στην παραγωγή των ΑΠΕ.

Καλή επιτυχία και… εξοικονόμηση ενέργειας στους επίδοξους παίκτες!

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]