ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SIEMENS ENERGY ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ… ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ζητά από τον παίκτη να σχεδιάσει ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα για την πόλη ανέπτυξε η Siemens Energy. Το παιχνίδι προσομοίωσης ονομάζεται Power Matrix και βοηθά τον παίκτη να κατανοήσει τους μηχανισμούς και τους κανόνες της αγοράς ενέργειας, μαθαίνοντας παράλληλα πώς να συνδυάζει διαφορετικές πηγές ενέργειας, καθώς και διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών δικτύων.

Το Power Matrix δεν απευθύνεται σε επιστήμονες ή άτομα που έχουν εμπειρία στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ενέργεια. Ο παίκτης έχει τον ρόλο του διαχειριστή ενέργειας σε μια αγροτική περιοχή και πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη τη πόλης δημιουργώντας ένα έξυπνο ενεργειακό μείγμα και εξασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις πιθανές πηγές ενέργειας συγκαταλέγονται οι συμβατικές αλλά και οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Όσο καλύτερο είναι το ενεργειακό μείγμα που προκύπτει από τον συνδυασμό των πηγών, τόσο γρηγορότερα αναπτύσσεται η πόλη.

Ο παίκτης μπορεί επίσης να κερδίσει πόντους μπόνους επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, ωστόσο πάντα πρέπει να ελέγχει τα αποθέματα στα ταμεία του έτσι ώστε να διασφαλίσει τη βιώσιμη και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.

Το διαδικτυακό παιχνίδι βασίζεται σε μια εξιδανικευμένη και απλοποιημένη πραγματικότητα, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς από τον κλάδο των παιχνιδιών, της εταιρικής στρατηγικής και της μηχανικής.

Το παιχνίδι περιγράφει τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ενώ δίνει συμβουλές για την οικονομία της ενέργειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό που ο χρήστης καλείται να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού και άλλα εμπόδια στην παραγωγή των ΑΠΕ.

Καλή επιτυχία και… εξοικονόμηση ενέργειας στους επίδοξους παίκτες!

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]