ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SCHNEIDER ELECTRIC ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Σε μια πολύ «ζεστή» εκδήλωση που απευθυνόταν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η εταιρεία Schneider Electric, μία από τους κορυφαίους παγκόσμιους ειδικούς στη διαχείριση ενέργειας, παρουσίασε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μια μικρή πρόκληση για όλους, μια μεγάλη συνεισφορά στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη», και φυσικά το «παρών» έδωσε και ο «Ηλεκτρολόγος».

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας στις μέρες μας, πώς η Schneider Electric απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προκειμένου να την επιτύχουν, καθώς και για τη συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αρχικά, ο κ. Marc Pelletier, Πρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Schneider Electric, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στις μέρες μας, λέγοντας με έμφαση ότι και ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική την ενεργειακή διαχείριση στα κτίρια». O κ. Pelletier παρουσίασε τη δραστηριότητα της εταιρείας και την μακροχρόνια πορεία της στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και για αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε στις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, αλλά και στους ανθρώπους μας». Επιπλέον προσέθεσε: «Εκτός από την εμπορική μας δραστηριότητα, είμαστε πολύ υπερήφανοι που εξακολουθούμε να διατηρούμε και τοπική βιομηχανική μονάδα με 300 εργαζόμενους και που το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα εξάγει τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο κ. Σπύρος Ράπτης, Εμπορικός Διευθυντής του τομέα Ισχύος και Υποδομών της Schneider Electric, παρουσίασε τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας της Schneider Electric για επιχειρήσεις και εξήγησε πώς η Schneider Electric εφαρμόζει τη μεθοδολογία της για να βοηθήσει τους πελάτες της από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους (βιομηχανία, κτίριο, υποδομές, data centers) να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με τις λύσεις της Schneider  Electric, η ελληνική επιχείρηση γίνεται πιο ανταγωνιστική, αφού μπορεί να μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα (OPEX), ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί πιο οικολογικά μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα (CO2)».

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Λοβέρδος, Εμπορικός Διευθυντής για το Δίκτυο Διανομής και τον τομέα Life Space της Schneider Electric, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σημασία των λύσεων εξοικονόμησης

ενέργειας και στην κατοικία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι και τα νοικοκυριά πρέπει να υιοθετήσουν μία κουλτούρα εξοικονόμησης ενέργειας και να προβαίνουν σε δυναμικά μέτρα, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια με άμεσο αντίκτυπο στο λογαριασμό του ρεύματός τους και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη. Η παρουσίαση έκλεισε με την προβολή των λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας που η Schneider Electric εφαρμόζει στις δικές της εγκαταστάσεις, τόσο στο Παρίσι, όσο και στην Ελλάδα.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]