ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΟΦΙΛΙΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ BON STUDIO A.E.B.E.

Συνέντευξη στον Πάνο Κατσαχνιά

Στην εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και της εφαρμογής της στην χώρα μας στα συστήματα ήχου η εταιρεία Bon Studio A.E.B.E. βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Πρωτοπόρος την περίοδο της  ελεύθερης ραδιοφωνίας  στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εξόπλισε τους πρώτους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως τον ΑΝΤΕΝΝΑ, τον ΑΘΗΝΑ 9,84 αλλά και το 90% των Studio ηχογράφησης, όπως το περίφημο και μοναδικό για την εποχή του SOUND STUDIO.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό μας , η κ. Αφροδίτη Μποφιλιάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bon Studio A.E.B.E., μίλησε τόσο για την εταιρεία, όσο και τις υπηρεσίες που παρέχει. Υπηρεσίες που είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Ποιότητας  ISO 9001:2008 από τον Διεθνή Οργανισμό IQ NET. Με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο ανέρχεται σε 2.880.000€, κατατάσσοντας την στις πλέον υγιείς εταιρείες του κλάδου. Με τις δραστηριότητές της να στεγάζονται σε τρία πολυώροφα ιδιόκτητα κτήρια στη Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Εμπνευστής και ιδρυτής της Bon Studio A.E.B.E. ο Μανώλης Μποφιλιάκης. Ένας μεγάλος οραματιστής, με πολύ μεγάλο επαγγελματικό και επιχειρηματικό ταλέντο. Οι αρχές του και η ανάγκη δημιουργίας απετέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους μιας εταιρείας που πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στους τομείς δραστηριοποίησής της.

 

Ποια είναι η θέση της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά; Πώς θα περιγράφατε την κοντά 40 χρόνων πορεία της;

Είναι πραγματικά μεγάλη η διαδρομή της εταιρείας μας και με δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Στην αντίληψη της αγοράς η δραστηριότητά  μας είναι συνυφασμένη και ταυτόσημη  με τον ήχο και τις εφαρμογές του. Ξεκίνησε σαν Εταιρεία ενοικιάσεων και άφησε εποχή για το μέγεθος των εκδηλώσεων που κάλυψε και μάλιστα με εξοπλισμό που για εκείνη την εποχή μπορούσε να συγκριθεί μόνο με αντίστοιχες πολύ μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης. Ιδρυτής της εταιρείας ο Μανώλης Μποφιλιάκης που απεβίωσε την 1η Μαΐου 2004 στην επέτειο της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την ίδρυση της. Ένας μεγάλος οραματιστής μοναδικού ήθους και επιχειρηματικού ταλέντου.

Έχοντας ξεκινήσει ως εταιρεία από τις εγκαταστάσεις ηχητικών συστημάτων, πόσο έχει διευρυνθεί το αντικείμενο των εργασιών της σήμερα;

Η έντονη και επιτυχής πολυετής δραστηριότητα της οδήγησε την εταιρεία στην επέκτασή της σε συναφείς τομείς που συνδέονται με τον ήχο, όπως είναι τα φωτιστικά επαγγελματικά συστήματα και η μουσική τεχνολογία. Η εταιρεία σήμερα  αντιπροσωπεύει κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας του ήχου, όπως τον Όμιλο HARMAN PRO με τα πασίγνωστα JBL ηχεία, την εταιρεία BELDEN από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλωδίων παγκοσμίως, την ΝEUTRIK, αλλά και ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που θεωρούνται θρύλος, όπως η GIBSON, MARSHALL, KORG, GRETSCH.

Σε τι βαθμό επεκταθήκατε στην αντιπροσώπευση επωνύμων κατασκευαστριών εταιρειών ηχητικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας;

Την τελευταία δεκαετία έχει διευρυνθεί εντυπωσιακά η γκάμα των προϊόντων της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της, τόσο της μουσικής και ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και στην υλοποίηση εξειδικευμένων εφαρμογών, όπως είναι τα συνεδριακά, προβολικά και κινηματογραφικά συστήματα. Περισσότερες των σαράντα εταιρειών συνολικά αντιπροσωπεύονται σήμερα από την εταιρεία  με εκατοντάδες  προϊόντων που καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών και αναγκών της ελληνικής αγοράς.
Ένα άρτιο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα καλύπτει τις ανάγκες των πελατών μας, ενώ ταυτόχρονα η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οδήγησε την εταιρεία στην οργάνωση των πωλήσεών της και μέσω διαδικτύου.

Η μελέτη των τεχνικών έργων που αναλαμβάνετε, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ως προς το τελικό αποτέλεσμα;

Από τις αρχές του 2000 και εν όψει της προετοιμασίας της Εταιρείας για τα Ολυμπιακά έργα, οργανώθηκε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα μελετών και εφαρμογών.  Όπως είναι γνωστό η εταιρεία υλοποίησε μεγάλο μέρος των Ολυμπιακών έργων με ιδιαίτερη επιτυχία. Το τμήμα αυτό εξελίχθηκε οργανωτικά σε Διεύθυνση και με την πολυετή πείρα πλέον των 35 ετών και στελεχωμένο με έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς του ήχου και του φωτισμού υλοποιεί μελέτες και  αναλαμβάνει ολοκληρωμένες λύσεις και εφαρμογές ήχου, Broadcasting και επικοινωνιών έργων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η οργάνωση και η εξειδίκευση αυτής της Διεύθυνσης στην εταιρεία μας, εξασφαλίζει με αξιοπιστία  τα πλέον απαιτητικά έργα που παραδίδονται εν πλήρη λειτουργία στην βάση της ολοκληρωμένης λύσης: «turn key solution».

Τι βαρύτητα δίνετε ως εταιρεία στην τεχνική υποστήριξη των προϊόντων σας;

Η υποστήριξη μετά την πώληση αποτελεί για εμάς προϋπόθεση και εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα από την εταιρεία μας στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης, ο οποίος θα έλεγα ότι είναι ο πιο δύσκολος και απαιτητικός χώρος, δεδομένου ότι απαιτεί συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, επαρκές στοκ ανταλλακτικών, αλλά και κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς.
Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε.  Όπως υπαγορεύει η δεοντολογία μας για παροχή υπηρεσιών ποιότητας αλλά και ο ίδιος ο ανταγωνισμός, οι εταιρείες ξεχωρίζουν μόνο όταν βελτιώνονται, εξελίσσονται, διαφοροποιούνται.

Πως αντιμετωπίζει η εταιρεία σας την παρούσα οικονομική κρίση και πόσο αυτή μεταβάλλει τον τρόπο λειτουργίας της;

Η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας, που είναι μέρος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής, κατέδειξε τις αδυναμίες του ελληνικού συστήματος, των τραπεζών αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο η υγιής οικονομική θέση της εταιρείας μας, με τη συνετή διαχείριση των οικονομικών μας πόρων δεν άφησε περιθώρια για κλυδωνισμούς, παρόλο που ανέκοψε την συνεχώς ανοδική αύξηση του κύκλου εργασιών μας. Διατηρήσαμε το προσωπικό μας και σχεδιάζουμε σχολαστικά τις επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις και επιλογές. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κινεζική γραφή το ιδεόγραμμα της κρίσης είναι απολύτως ταυτόσημο και όμοιο με το ιδεόγραμμα της ευκαιρίας. Στους άμεσους μελλοντικούς μας στόχους εντάσσεται η δημιουργία 2 ή 3 υποκαταστημάτων σε μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Εκτιμάτε ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και ποιες για την χώρα και πιο συγκεκριμένα για την εταιρεία σας;

Πιστεύουμε ότι σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Ήδη βρίσκονται εν εξελίξει μεγάλα έργα με κορυφαίο το έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα, όπου πρόκειται να στεγαστεί η Εθνική βιβλιοθήκη και η Εθνική λυρική σκηνή. Η εταιρεία μας σε μια πολύ αυστηρή προκριματική διαγωνιστική  φάση, προεπελέγη ως μια υποψήφια εταιρεία ικανή να υλοποιήσει την εγκατάσταση των ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων του έργου.
Παράλληλα προωθούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν πολλά έργα των Δήμων αλλά και έργα ιδιωτών που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ, στα οποία η εταιρεία μας θα διεκδικήσει μεγάλο μέρος.

Ποιες είναι οι αρχές και μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας;

Η εταιρεία και οι άνθρωποί μας παραμένουμε πιστοί στο ήθος, στον επαγγελματισμό, στη συνέπεια και στην ανάγκη για δημιουργία, στοιχεία που απετέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους και τις βασικές αρχές του Ιδρυτή της. Για όλους εμάς αυτό είναι παρακαταθήκη και παραμένουμε πάντα πιστοί στη φιλοσοφία του «Επιχειρείν με Ήθος».
Οι στόχοι της εταιρείας καθορίζονται με γνώμονα την αξιόπιστη και συνεπή παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ποιότητας προς τους πελάτες μας.
Συνοψίζονται στην επέκταση δραστηριοτήτων σε νέους τομείς, στην προώθηση ειδικών εφαρμογών ιδιαίτερα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και των δικτύων, στην αύξηση του μεριδίου μας στην ελληνική αγορά.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]