ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

IPHONE: ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη διεθνή αγορά μετά την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία, ενώ επιχείρησε να κάνει μια κλήση με το iPhone συνδεδεμένο στην πρίζα για φόρτιση, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα του Πεκίνου, Beijing Evening News.

Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό περιστατικό με iPhone, καθώς ένας ακόμα νέος, ο 30χρονος Wu Jiantong, βρίσκεται επί δέκα και πλέον ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν επιχείρησε να βάλει στην πρίζα το iPhone του. Στην περίπτωσή του, δεν χρησιμοποιήθηκε ο φορτιστής που συνοδεύει το iPhone στην συσκευασία του, όπως κατέθεσε η αδελφή του θύματος.
O 30χρονος άνδρας φέρεται να χρησιμοποιούσε iPhone 4 και φορτιστή τρίτου, πληροφορίες που έδωσε η αδελφή του θύματος, η οποία επίσης χτυπήθηκε από το ρεύμα. 
Οι πρώτες αναφορές για τον θάνατο της 23χρονης Ma Ailun μιλούσαν για iPhone 5 και τον αυθεντικό φορτιστή της Apple. Αργότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι CCTV στην Κίνα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για iPhone 4. Σε ότι αφορά στον φορτιστή πάντως, το κανάλι ανέλυσε το φαινόμενο της ευρείας διάθεσης προϊόντων-μαϊμού που μοιάζουν με τα προϊόντα της Apple -και έδειξε έναν φορτιστή-μαϊμού για το iPhone-, δεν έχουν όμως τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Τα εμπόδια αυτά εύκολα παρακάμπτονται με την ελεύθερη διάθεση των προϊόντων-μαϊμού online. 
Ωστόσο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι πράγματι η 23χρονη αεροσυνοδός χρησιμοποιούσε φορτιστή-μαϊμού. Η Apple έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να διερευνηθεί πλήρως το πρώτο περιστατικό, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα εκδώσει ανακοίνωση για το δεύτερο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]