ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΓΚΕΚΑΣ ΑΕΒΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Όλο το φάσμα των προϊόντων φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού διαθέτει η εταιρεία Γκέκας ΑΕΒΕ. Πραγματοποιεί εισαγωγές από επώνυμους ευρωπαϊκούς οίκους αλλά και από ποιοτικούς ασιατικούς οίκους. «Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις διαφορετικές απαιτήσεις του κάθε αγοραστή σεβόμενοι απόλυτα τη σχέση τιμής-ποιότητας», εξηγεί ο Ιωάννης Γκέκας στον «Η». Η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει τις μελέτες φωτισμού ευκαιριακά, χρησιμοποιώντας απλώς τα κατάλληλα softwares, αλλά όπως τονίζει ο κ. Γκέκας, οι μελετητές της, όντας μηχανικοί, με κατάλληλες σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού, προσπαθούν με πάθος να συνδυάσουν αρμονικά το κομμάτι της τέχνης και την επιστήμη του φωτισμού.

 

Πότε ξεκίνησε η εταιρεία ΓΚΕΚΑΣ ΑΕΒΕ στον χώρο του φωτισμού και του ηλεκτρολογικού υλικού και πώς κρίνετε την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια;

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο χώρο του φωτισμού και του ηλεκτρολογικού υλικού από το 1945. Το πρώτο κατάστημα δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Γκέκα στο κέντρο της Αθήνας και αργότερα ακολούθησε η μετεγκατάσταση στα Ιωάννινα που ήταν και ο τόπος καταγωγής μας. Στη σημερινή της νομική μορφή (ΑΕ), η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον Κωνσταντίνο Γκέκα. Το 2000, δημιουργήθηκε νέα ιδιόκτητη έκθεση και αποθήκες υψηλών προδιαγραφών, συνολικού εμβαδού 5000m². Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου δημιουργώντας πιστούς συνεργάτες και φίλους σε όλο τον κόσμο. Βασικός στόχος της εταιρείας μας ήταν και παραμένει η ανάπτυξη μέσα από ίδια κεφάλαια.

Το 1945, δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα από τον Ιωάννη Γκέκα στο κέντρο της Αθήνας

Τι προϊόντα διαθέτετε και σε ποιες αγορές δραστηριοποιείστε;

Η εταιρεία μας διαθέτει σχεδόν όλο το φάσμα των προϊόντων φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού. Οι εισαγωγές της εταιρείας μας προέρχονται τόσο από επώνυμους ευρωπαϊκούς οίκους όσο και από ποιοτικούς ασιατικούς οίκους. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις διαφορετικές απαιτήσεις του κάθε αγοραστή σεβόμενοι απόλυτα τη σχέση τιμής-ποιότητας. Η υψηλή απόδοση και η αισθητική είναι βασικοί παράγοντες των προϊόντων που επιλέγουμε και δεν δελεαζόμαστε ακόμη και από δημοφιλή προϊόντα, όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουμε θέσει.                                                                                                                                         Οι δραστηριότητες της εταιρείας μας χωρίζονται στους ακόλουθους βασικούς άξονες:  Στη λιανική και χονδρική πώληση εντός του νομού Ιωαννίνων, στη διανομή μέσω του δικτύου των συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα και στην εξαγωγική δραστηριότητα σε Αλβανία, FYROM και Ρουμανία. 

Εσείς κ. Γκέκα, πότε και πώς βάλατε τη δική σας, προσωπική σφραγίδα στην εξέλιξη της εταιρείας;

Τα τελευταία χρόνια τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, συνεπικουρούμενη από την πρόεδρο της εταιρείας κ. Χριστίνα Γκέκα. Η νέα γενιά αποτελούμενη από τους Μάρθα Γκέκα (υπεύθυνη marketing), Ιωάννη Γκέκα (διευθύνων σύμβουλος) και Πέτρο Γκέκα (οικονομικός διευθυντής), βοήθησε ώστε να οργανωθεί η εταιρεία με ένα πιο σύγχρονο μοντέλο. Ο διαχωρισμός των ρόλων με βάση κυρίως τις ακαδημαϊκές σπουδές των μελών της οικογένειας, μας επέτρεψε να αντισταθούμε στην κρίση και να εξελίξουμε με επαγγελματισμό τους διάφορους τομείς της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη οργάνωση σε τομείς, όπως logistics, συμμετοχή σε εκθέσεις, προωθητικές ενέργειες, σύγχρονος διαδικτυακός ιστότοπος, πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008, μοντέρνοι κατάλογοι και τεχνικά φυλλάδια και υποστήριξη μέσω μελετών φωτισμού, μάς βοήθησαν ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. 

Η προσφορά εξειδικευμένων μελετών φωτισμού από την εταιρεία σας πόσο έχει βοηθήσει να καταξιωθείτε στην εγχώρια αγορά;

Ο καταναλωτής πλέον έχει γίνει πολύ απαιτητικός και σίγουρα είναι ενήμερος λίγο έως πολύ για τις παγκόσμιες τάσεις. Έτσι, η προσφορά μελετών ή συμβουλών φωτισμού είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής, του interior design και της τεχνολογίας, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για σύγχρονους χώρους υψηλής αισθητικής και με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Η εταιρεία μας δεν αντιμετωπίζει τις μελέτες φωτισμού ευκαιριακά, χρησιμοποιώντας απλώς τα κατάλληλα softwares.

Οι μελετητές μας, όντας μηχανικοί, με κατάλληλες σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού, προσπαθούν με πάθος να συνδυάσουν αρμονικά το κομμάτι της τέχνης και την επιστήμη του φωτισμού. Η δημιουργική μας ομάδα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πελάτη και συνδυαζόμενη άρτια με όλα τα μέλη της σχεδιαστικής ομάδας, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, διακοσμητές, κατασκευαστές και ηλεκτρολόγους διαθέτει σήμερα πολυετή επαγγελματική εμπειρία έχοντας υλοποιήσει αρκετά έργα στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Η εταιρεία μας διαθέτει σχεδόν όλο το φάσμα των προϊόντων φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού

Επισκέπτεστε συχνά μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού. Τι αποκομίζετε από αυτές και πώς αξιοποιείτε την εμπειρία που αποκτάτε από την παρουσία σας σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα;

Η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών της εταιρείας μας, μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε απόλυτα ενημερωμένοι για κάθε νέα τεχνολογική και σχεδιαστική τάση ωφελώντας κάθε υποψήφιο συνεργάτη μας. Επισκεπτόμαστε τακτικά τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού, όπως για παράδειγμα, τη Light and Building (Γερμανία), Εuroluce (Ιταλία), Lighting Fair (Κίνα), ενώ επιπλέον συμμετέχουμε ενεργά σε διαλέξεις και σεμινάρια επιτροπών φωτισμού ανά τον κόσμο. Σε τοπικό επίπεδο έχουμε συμμετάσχει ως εκθέτες στην Eleκτροtec και Σαλόνι Φωτισμού, αποκομίζοντας σημαντική προβολή. Θεωρούμε ότι η πληροφόρηση και η ενημέρωση που μπορούν να λάβουν τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες από κάποιες οργανωμένες εκθέσεις δεν μπορούν να αναπληρωθούν από κανένα άλλο μέσο. Έτσι, ακόμη και σε περιόδους κρίσης, όπου η ανάγκη για παραγγελίες δεν είναι τόσο μεγάλη, προσπαθούμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας κάθε μεγάλο γεγονός.

Ποια προϊόντα δουλεύουν περισσότερο στην εποχή της οικονομικής κρίσης;

Περνώντας από μια περίοδο αχαλίνωτης κατανάλωσης σε μια περίοδο οικονομικού κορεσμού, οι αγοραστικές συνήθειες του κοινού έχουν αλλάξει δραματικά. Ο σύγχρονος καταναλωτής αγοράζει λιγότερο και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η ερευνά αγοράς είναι βασική συνήθεια κάθε υποψήφιου πελάτη, ο οποίος αναζητά το ποιοτικότερο προϊόν, στη φθηνότερη τιμή της αγοράς και άμεσα παραδοτέο. Η  επιτυχημένη συνταγή της εταιρείας μας στηρίζεται στις μαζικές αγορές προϊόντων, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό τις καλύτερες δυνατές τιμές αλλά και αμεσότητα παράδοσης.                                                                                                                                       Επιπλέον, ο σύγχρονος αγοραστής προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος του οικιακού ή επαγγελματικού του χώρου. Ειδικά για τα εμπορικά καταστήματα, το κόστος της ενέργειας του φωτισμού μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 80% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.  Οι τεχνολογικές εξελίξεις σε λαμπτήρες και συστήματα led και η σημαντική μείωση των τιμών τους, έχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει μια νέα αγορά πελατών για όλες τις εταιρείες φωτισμού.

Ετοιμάζετε κάποια σχέδια για το επόμενο διάστημα ως εταιρεία;

Σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σίγουρα δεν μπορείς να μείνεις άπραγος, αν δεν κοιτάξεις μπροστά θα βουλιάξεις.  Στα άμεσα σχέδιά μας είναι ο απόλυτος διαχωρισμός της δραστηριότητας της διανομής από τις άλλες δραστηριότητες της εταιρείας μας. Για να το πετύχουμε αυτό, σχεδιάζουμε την δημιουργία ενός νέου ιδιόκτητου κτιρίου διανομής των προϊόντων μας στην Ελλάδα. Με την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου logistics θα πετύχουμε την δραστική μείωση του χρόνου εκτέλεσης παραγγελιών, θα αποφύγουμε πιθανά λάθη και θα ελέγξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αποθέματά μας.                                                                                          Επιπλέον, έχουμε ήδη προχωρήσει σε επέκταση του εκθεσιακού μας χώρου δημιουργώντας έναν νέο χώρο καθαρά τεχνικού φωτισμού. Στο χώρο αυτό δεν θα βρίσκονται στο επίκεντρο τα φωτιστικά, αλλά ο τρόπος του φωτισμού και η επίδρασή του στον άνθρωπο και στην αρχιτεκτονική του χώρου. 

Η υψηλή απόδοση και η αισθητική είναι βασικοί παράγοντες των προϊόντων της Γκέκας ΑΕΒΕ

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]