ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

RITTAL ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

H εταιρεία Rittal διοργάνωσε στις 3/06/2013 ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Γερμανία όπου προσκάλεσε στελέχη από εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία πινάκων, ένα ταξίδι όπου παρουσίασαν τα προιόντα αλλά και τα εργοστάσια της εταιρείας στην Γερμανία.

Στο ταξίδι παρέστησαν στελέχη από τις εταιρείες ΚΑΥΚΑΣ, ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ, ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., STROM ENERGY, ENERGON TM, SABO ELECTRIC S.A., ALGOSYSTEMS, ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ καθώς και στελέχη από την εταιρεία RITTAL M.EΠΕ στην Ελλάδα οι κύριοι Αθανάσιος Δαζελίδης Product Manager και ο κ. Θεόδωρος Γκίνης.

Η άφιξη του ταξιδιού ήταν στο αεροδρόμιο στην Φρανκφούρτη όπου με λεωφορείο μετέβησαν στην πόλη Ηerborn  όπου και έγινε παρουσίαση των προιόντων της Rittal.

Αναφέρουμε κάποια από τα προιόντα που έγινε παρουσίαση όπως μικρά κιβώτια, κιβώτια από χυτό αλουμίνιο GA και polycarbonate PK, εξαρτήματα GA και PK, πλαστικά κιβώτια KS, κιβώτια σύνδεσης KL, πίνακες μικρών διαστάσεων AE, πίνακες μικρών διαστάσεων CM, συνδεόμενα πεδία TS8, συμπαγείς πίνακες ES 5000. Επίσης έγινε αναφορά σε προιόντα κλιματισμού συστημάτων, συσκευές ψύξης για τοποθέτηση στην οροφή, στα τοιχώματα του πίνακα, ανεμιστήρες φίλτρου, εναλλάκτες θερμότητας νερού/αέρα, μίνι συστήματα ανακυκλούμενης ψύξης, συστήματα θέρμανσης, θερμοηλεκτρικούς ψύκτες, θερμοστάτες πινάκων. Ακόμα έγινε αναφορά σε βάσεις στήριξης μπαρών προσαρμογείς στήριξης αλλά και σε εξαρτήματα αυτής της κατηγορίας, ικριώματα δικτύων και ερμάρια δικτύων.

Γενικά έγινε αναφορά σε ολοκληρωμένες λύσεις από την Rittal σε συστήματα πινάκων, διανομή ισχύος, κιβώτια ηλεκτρονικών συστημάτων, κλιματισμό συστημάτων, λύσεις IT και συστήματα επικοινωνιών.

Ακολούθησε  και ξενάγηση σε τμήματα του εργοστασίου όπου γίνεται η κατασκευή, συναρμολόγηση αλλά και δοκιμές για την αντοχή των υλικών σε συγκεκριμένες συνθήκες. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μια πολύ οργανωμένη εταιρεία όπου πιστοποιεί αλλά και δοκιμάζει σε σκληρές συνθήκες τα προιόντα της προκειμένου ο τελικός καταναλωτής να παραλάβει ένα προιόν που πληροί κάποιες προυποθέσεις αλλά και είναι ένα προιόν ανταγωνιστικό στην αγορά (τεστ οξείδωσης, δοκιμές σε αλατόνερο για αντοχή του υλικού, θάλαμος για δοκιμή προιόντων σε σκόνη,τεστ αντοχής για τα μεταλλικά μέρη του πίνακα, βαφή προιόντων και ψύξη αυτών για μεγαλύτερη αντοχή κ.ά. ).

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πόλη της Κολωνίας στoν καθεδρικό ναό DOM και σε άλλα τουριστικά μέρη και στην συνέχεια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία όπου έγινε παρουσίαση του αυτοματοποιημένου τρόπου παραγωγής αλλά και εγκατάσταση κλιματιστικών αλλά και πινάκων και εξαρτημάτων της εταιρείας Rittal.

Στο εργοστάσιο της Ford

Δεν μπορείς παρά να απονείμεις τα εύσημα στην αυτοκινητοβιομηχανία Ford ΜΕ 110 χρόνια ολάκερα στη πλάτη, που πρώτη καινοτόμος καθιέρωσε την μαζική παραγωγή οχημάτων το 1908 με το T-model. 

Εκεί, από το ''ταπεινό'' χιλιαράκι με το χιλιοβραβευμένο θαύμα ονόματι ecoboost, εως το κορυφαίο, μέχρι στιγμής, Fiesta, το ST με τα 182 καθαρόαιμα, καθημερινά  παίρνουν σάρκα και οστά περί τα 1800(!) οχήματα, έτοιμα για παράδοση στις αγορές ανά τον κόσμο. Με τεχνολογίες  καινοτόμες, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια, με ευαισθησίες για το περιβάλλον και για τον τελικό αποδέκτη του προϊόντος, έως και για τη σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων μερών του οχήματος μετά το τέλος του ευδόκιμου της ζωής του, κάθε ένα από τα νέα Fiesta συναρμολογείται με προσοχή, που λίγα αυτοκίνητα της κατηγορίας του απολαμβάνουν κατά την κατασκευή τους. Η Γερμανική προσοχή στη λεπτομέρεια καθρεπτίζεται σε κάθε γωνιά του αχανούς εργοστασίου, από την εκ των ουκ άνευ καθαριότητα σε όλα τα τμήματα, έως τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.
Εν κατακλείδι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από αυτό που φαίνεται και είναι. Ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται με ακόμη καλύτερο τρόπο.

Την τρίτη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα εργοστάσια της Rittal στο Rennerod και στο Rittershusen.

Mπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα ταξίδι πολύ διαφωτιστικό αφενός μεν για την ευρύτητα και ποιότητα των προϊόντων της Rittal αλλά και  για τον αυτοματοποιημένο τρόπο παραγωγής που αφενός μεν μπορεί να στερεί αριθμό ανθρώπινου δυναμικού αφετέρου βλέπουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας και σε ποιο βαθμό μπορεί να αποτελέσει κομμάτι βασικό για την άνοδο του αριθμού παραγωγής των προϊόντων μιας εταιρείας.

Η εταιρεία Rittal παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου της μηχανικής διαμόρφωσης, της παροχής ρεύματος, των ηλεκτρονικών στοιχείων, του κλιματισμού και της κεντρικής παρακολούθησης. προϊόντα λειτουργικά που αποτελούν λύση στους πελάτες σε όλο τον πλανήτη!

Επιμέλεια/Φωτογραφίες: Χρήστος Πετρόπουλος

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]