ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Γερμανοϊαπωνική σύμπραξη Osram-Sharp για την προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ

Η εταιρεία παραγωγής προϊόντων φωτισμού Osram που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας και η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sharp, με έδρα την Οσάκα της Ιαπωνίας, προχώρησαν πρόσφατα σε μια συνολική συμφωνία όσον αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των δύο εταιρειών στον τομέα των εξαρτημάτων οπτικο-ηλεκτρονικών ημιαγωγών, καθώς και στον τομέα των προϊόντων φωτισμού. Οι δύο κορυφαίες εταιρείες αναμένεται να συνεργαστούν από τα LED τσιπ και τα  τσιπ διόδων λέιζερ μέχρι τον τομέα των συσκευών φωτισμού.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Osram έχει ήδη συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με άλλους μεγάλους παίκτες στην αγορά αυτή, όπως οι εταιρείες Nichia, Philips, Toyoda Gosei, Cree, Samsung και LG. Οι εν λόγω συμφωνίες στόχο έχουν να περιορίσουν τον κίνδυνο κατά λάθος χρήσης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας άλλων εταιρειών. Ως εκ τούτου, επίσης, οι πελάτες της Osram στους τομείς των προϊόντων LED και laser, προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό από το να εμπλέκονται σε διαφορές ευρεσιτεχνίας όσον αφορά τα προϊόντα αυτά.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]