ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Κ. ΣΚΑΡΗ, ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δύο σημαίνουσες μορφές του συνδικαλιστικού κινήματος των ηλεκτρολόγων, ο κ. Ελευθέριος Σκαρής και ο κ. Γεώργιος Κισσανδράκης απέστειλαν προς τον Πρωθυπουγό της χώρας κ. Σαμαρά επιστολή-κραυγή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς και μάλιστα τους καρκινοπαθείς, καθώς πλέον τους εξαναγκάζει να πληρώνουν ακόμα και τα φάρμακά τους!

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Είμαστε 65 ετών και 70 ετών αντίστοιχα και έχουμε 47 και 50 έτη αντίστοιχα συνεχούς προσφοράς στον ασφαλιστικό μας φορέα, χωρίς να τον έχουμε επιβαρύνει οικονομικά , τουλάχιστον έως τη συνταξιοδότησή μας.

Όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δεχτήκαμε αγόγγυστα τα πάντα, βάλαμε πλάτη (μείωση σύνταξης, υψηλή φορολογία, αύξηση λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.) για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο που την οδήγησαν όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν.

Σήμερα, συνταξιούχοι πια, είμαστε καρκινοπαθείς, και ενώ χρειαστήκαμε τον ασφαλιστικό μας φορέα, ζήσαμε τη σκληρή πραγματικότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Παρ’  όλα, όσα έχουμε κάνει για τη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε προβλήματα για τα οποία σαφώς και δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Στο Αττικό νοσοκομείο που κάνουμε τη θεραπεία μας, το νοσηλευτικό  προσωπικό και οι γιατροί, παρά την έλλειψη κλινών και φαρμάκων, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πέραν του δέοντος, και προς τιμήν τους, για να μη διακοπεί η θεραπεία μας, και να μας προσφέρουν μία αξιοπρεπή νοσηλεία.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα, παίρνοντας την τρίμηνη συνταγογράφηση των φαρμάκων της θεραπείας μας από το νοσοκομείο, προσκομίζοντάς την στο φαρμακείο της περιοχής μας για να εκτελεστεί και να λάβουμε τα φάρμακα, και ενώ η μέχρι τώρα συμμετοχή μας ως ασφαλισμένοι στα φάρμακα θεραπείας μας ήταν μηδενική, μας ζητήθηκε να πληρώσουμε διαφορά φαρμάκων και στα πρωτότυπα αλλά και στα γενόσημα.

Δεν αντέχουμε άλλο! Με όλα αυτά, μας φέρνετε σε απόγνωση και αναρωτιόμαστε: «Γιατί να είναι ο πολίτης συνεπής απέναντι στην Πολιτεία, όταν η ίδια η Πολιτεία δεν είναι συνεπής απέναντι στον πολίτη».

Αν θέλετε κύριε Πρωθυπουργέ να είστε συνεπής απέναντι στους πολίτες, θα πρέπει να διορθώσετε την απόφαση της πληρωμής της διαφοράς των πρωτότυπων και γενοσήμων φαρμάκων από όλους τους ασφαλισμένους, και ειδικά τους καρκινοπαθείς, και να βελτιώσετε τις συνθήκες νοσηλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κάλυψη τυχόν κενών θέσεων εργασίας, συμπλήρωση κλινών θεραπείας κ.α.), γιατί οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε πλέον άλλο.

Αναμένοντας απάντησή σας το ταχύτερο δυνατόν και ενέργειές σας.

Διατελούμε μετά τιμής

Ελευθέριος Σκαρής και Κιρκιγιάννης Γεώργιος.  

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]