ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Κ. ΣΚΑΡΗ, ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δύο σημαίνουσες μορφές του συνδικαλιστικού κινήματος των ηλεκτρολόγων, ο κ. Ελευθέριος Σκαρής και ο κ. Γεώργιος Κισσανδράκης απέστειλαν προς τον Πρωθυπουγό της χώρας κ. Σαμαρά επιστολή-κραυγή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς και μάλιστα τους καρκινοπαθείς, καθώς πλέον τους εξαναγκάζει να πληρώνουν ακόμα και τα φάρμακά τους!

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Είμαστε 65 ετών και 70 ετών αντίστοιχα και έχουμε 47 και 50 έτη αντίστοιχα συνεχούς προσφοράς στον ασφαλιστικό μας φορέα, χωρίς να τον έχουμε επιβαρύνει οικονομικά , τουλάχιστον έως τη συνταξιοδότησή μας.

Όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δεχτήκαμε αγόγγυστα τα πάντα, βάλαμε πλάτη (μείωση σύνταξης, υψηλή φορολογία, αύξηση λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.) για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο που την οδήγησαν όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν.

Σήμερα, συνταξιούχοι πια, είμαστε καρκινοπαθείς, και ενώ χρειαστήκαμε τον ασφαλιστικό μας φορέα, ζήσαμε τη σκληρή πραγματικότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Παρ’  όλα, όσα έχουμε κάνει για τη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε προβλήματα για τα οποία σαφώς και δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Στο Αττικό νοσοκομείο που κάνουμε τη θεραπεία μας, το νοσηλευτικό  προσωπικό και οι γιατροί, παρά την έλλειψη κλινών και φαρμάκων, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πέραν του δέοντος, και προς τιμήν τους, για να μη διακοπεί η θεραπεία μας, και να μας προσφέρουν μία αξιοπρεπή νοσηλεία.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα, παίρνοντας την τρίμηνη συνταγογράφηση των φαρμάκων της θεραπείας μας από το νοσοκομείο, προσκομίζοντάς την στο φαρμακείο της περιοχής μας για να εκτελεστεί και να λάβουμε τα φάρμακα, και ενώ η μέχρι τώρα συμμετοχή μας ως ασφαλισμένοι στα φάρμακα θεραπείας μας ήταν μηδενική, μας ζητήθηκε να πληρώσουμε διαφορά φαρμάκων και στα πρωτότυπα αλλά και στα γενόσημα.

Δεν αντέχουμε άλλο! Με όλα αυτά, μας φέρνετε σε απόγνωση και αναρωτιόμαστε: «Γιατί να είναι ο πολίτης συνεπής απέναντι στην Πολιτεία, όταν η ίδια η Πολιτεία δεν είναι συνεπής απέναντι στον πολίτη».

Αν θέλετε κύριε Πρωθυπουργέ να είστε συνεπής απέναντι στους πολίτες, θα πρέπει να διορθώσετε την απόφαση της πληρωμής της διαφοράς των πρωτότυπων και γενοσήμων φαρμάκων από όλους τους ασφαλισμένους, και ειδικά τους καρκινοπαθείς, και να βελτιώσετε τις συνθήκες νοσηλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κάλυψη τυχόν κενών θέσεων εργασίας, συμπλήρωση κλινών θεραπείας κ.α.), γιατί οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε πλέον άλλο.

Αναμένοντας απάντησή σας το ταχύτερο δυνατόν και ενέργειές σας.

Διατελούμε μετά τιμής

Ελευθέριος Σκαρής και Κιρκιγιάννης Γεώργιος.  

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]