ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΒΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Με τη συμμετοχή δεκάδων επαγγελματιών εγκαταστατών και συντηρητών ανελκυστήρων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Ενεργειακοί ανελκυστήρες», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, και την οποία παρακολούθησε ο «Ηλεκτρολόγος». Η ημερίδα έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Αριστοτέλους 46, Αθήνα) και κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Luciano Faletto, πραγματογνώμονας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων EFESME. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Massimo Bezzi, αντιπρόεδρος της EFESME.

Ο κ. Faletto αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ενεργειακή αξιολόγηση και κατάταξη των ανελκυστήρων, και στο πλήθος των οδηγιών και ντιρεκτίβων που έχει διατυπώσει η ΕΕ και η Κομισιόν. Ο πραγματογνώμονας της EFESME κάλεσε τους εγκαταστάτες ανελκυστήρων να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στη γνώση της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης των προϊόντων που καλούνται να εγκαταστήσουν σε κάθε κτίριο, καθώς ένα τέτοιο στοιχείο θα αποτελεί πλέον κρίσιμη παράμετρο επιλογής προϊόντων για κάθε ιδιοκτήτη ή διαχειριστή κτιρίου. Κάλεσε επίσης τους επαγγελματίες να κάνουν εκτιμήσεις και μετρήσεις στα προϊόντα τους βάσει του ISO 25745-1, να αναπτύξουν άμεσα πρακτικές υπολογισμού των ημερήσιων εκκινήσεων, ανάλογα με το κτίριο αναφοράς, να μάθουν να αναπτύσσουν εφαρμογές τήρησης των απαιτούμενων ετήσιων ενεργειακών καταναλώσεων των προϊόντων. Εστίασε τέλος την προσοχή και στην ενεργειακή κατανάλωση, όχι μόνο των κινητήρων, αλλά και άλλων προϊόντων, όπως τα φωτιστικά καμπινών, οι μετασχηματιστές, οι φορτιστές μπαταριών, τα φωτιζόμενα μπουτόν και οι ενδείξεις κ.α.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος σημείωσε ότι όλες άλλες ειδικότητες της οικοδομής πληρώνονται αδρά από ιδιοκτήτες και κατασκευαστές, αλλά όχι αυτή του εγκαταστάτη ανελκυστήρων, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο απαραίτητη είναι η ασφάλεια των ανελκυστήρων, η οποία ωστόσο θα πρέπει να διασφαλίζεται με κόστος που να αντέχεται από τους ιδιοκτήτες.

Μετά το πέρας της ημερίδας δόθηκε συνέντευξη τύπου με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας EFESME και των προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών μελών της EFESME, με τον κ. Γιώργο Βλασόπουλου, πρόεδρο της ΠΟΒΕΣΑ να παρουσιάζει με εκτενή και λεπτομερή τρόπο όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και συντηρητές ανελκυστήρων. Μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι σήμερα λειτουργούν περίπου 400.000 ανελκυστήρες παράνομα, καθώς δεν είναι δηλωμένοι, ούτε είναι γνωστό εάν και κάθε πόσο συντηρούνται. Επίσης κατέθεσε πρόταση δημιουργίας 5600 θέσεων εργασίας άμεσα και άλλων 3700 μέσα στα επόμενα πέντε έτη, στον τομέα της συντήρησης των χιλιάδων παράνομων ανελκυστήρων που σήμερα λειτουργούν ανεξέλεγκτα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια χιλιάδων ανύποπτων πολιτών.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]