ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΛΥΣΕΙΣ ΤΟSHIBA ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LED

Άρθρο του κ. Κώστα Δημόπουλου*

Πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι η Toshiba είναι από τους κορυφαίους οίκους παραγωγής λαμπτήρων. Από το 1890, η Toshiba βρίσκεται στο χώρο του ηλεκτρισμού δυναμικά, τόσο με εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, όσο και με προϊόντα φωτισμού.

Η Toshiba, με οδηγό το όραμά της για το περιβάλλον του 2050, κατήργησε όλες τις ενεργοβόρες τεχνολογίες, όπως οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες φθορίου και φυσικά οι λαμπτήρες πυράκτωσης, και μένει στη μοναδική τεχνολογία που είναι, όχι μόνο το μέλλον, αλλά σε πολλές εφαρμoγές είναι ήδη το παρόν, την τεχνολογία του LED. Δεν νοείται σήμερα κάποιος να αγοράζει τεχνολογίες παράνομες όπως η πυράκτωση, ενεργοβόρες όπως το αλογόνο, και ξεπερασμένες όπως οι ηλεκτρονικοί συμπαγείς λαμπτήρες που εμπεριέχουν και υδράργυρο.

H Toshiba προσφέρει πλέον λύσεις βασισμένες μόνο σε τεχνολογία LED στον τομέα του φωτισμού, τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον επαγγελματία.

Οικιακός φωτισμός

Ο καταναλωτής σήμερα βρίσκεται στη μέση μιας «αρένας» και συνεχώς σφυροκοπείται από  εισαγωγείς και παραεισαγωγείς τεχνολογίας LED, αμφιβόλου ποιότητας, μηδαμινής αξιοπιστίας, ευκαιριακών ή εποχικών εισαγωγέων. Η ελλιπής ενημέρωση των καταναλωτών έχει ως αποτέλεσμα την κακή επιλογή λαμπτήρων, που σε πολλές περιπτώσεις ενέχει και τον κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία του. Η Toshiba βλέπει σαν μονόδρομο την τελική επιλογή των καταναλωτών, από την τεχνολογία και μόνο των LED. Οικιακός φωτισμός σημαίνει θερμός φωτισμός. Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τόνος για στιγμές χαλάρωσης και ποιοτικό φωτισμό.

Η Τoshiba θέλοντας να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον τελικό καταναλωτή, σε επίπεδο οικιακού φωτισμού, παρουσιάζει το 2013 τη νέα σειρά με έξι προϊόντα ιδανικά για οικιακή χρήση. Τα προϊόντα αυτά βρίσκονται ήδη στην ελληνική αγορά σε επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη τη χώρα, και αποτελούν τον κορμό για το φωτισμό του μέλλοντος.

Το πιο βασικό βέβαια είναι ότι τα προϊόντα αυτά έρχονται σε μια εποχή που ο καταναλωτής  προσπαθεί να κάνει οικονομία σε όλους τους τομείς. Οι τιμές των λαμπτήρων πλέον στις ημέρες μας είναι σε τέτοια επίπεδα, που είναι προσιτά για όλους. Όλα τα προϊόντα προσφέρονται σε θερμό τόνο 2700 Kelvin.

Λαμπτήρες

Ο λαμπτήρας με το κλασικό σχήμα Ε27 διατίθεται με απόδοση αντίστοιχη των 60W (806 lumens) ή 40W (470 lumens), και κατανάλωση μόλις 10.5W ή 7W αντίστοιχα, προσφέροντας εξοικονόμηση 82,5%.

Το κεράκι Ε14 είναι λαμπτήρας ιδανικός για πολύφωτα, με απόδοση αντίστοιχη των 25W (250 lumens) και κατανάλωση μόλις 4W, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας 84%.

Το σφαιρικό Ε14 είναι λαμπτήρας ιδανικός για WC και πορτατίφ, με απόδοση αντίστοιχη των 25W (250 lumens) και κατανάλωση μόλις 4W, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας 84%.

Επίσης, δύο σποτ για κάθε χρήση είτε με 12 Volts (Gx5,3) είτε απευθείας σε τάση δικτύου (GU10) αντικαθιστούν τις ενεργοβόρες λάμπες αλογόνου με οικονομία έως 89%.

Οφέλη

Τα οφέλη από τη χρήση των παραπάνω λαμπτήρων φωτισμού LED είναι πολλαπλά.

- Πολύ χαμηλή κατανάλωση και κατακόρυφη πτώση του λογαριασμού ρεύματος

- Πολύ μεγάλος χρόνος ζωής.

- Άμεση έναυση  των λαμπτήρων στο 100% της απόδοσής τους Extremely long lifetime

- Άμεσος ποιοτικός φωτισμός

- Ομοιογένεια φωτισμού

- Ελάχιστες διακυμάνσεις σε χρώμα

- Μηδενικές εκπομπές UV & IR

- Ασφαλείς Λαμπτήρες χωρίς μόλυβδο ή υδράργυρο

Φωτισμός για επαγγελματίες

Η Toshiba προσφέρει ανάλογα προϊόντα και στην επαγγελματική σειρά. Ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος ή ο μηχανικός μπορεί να βρει αντίστοιχους λαμπτήρες με ακόμα μεγαλύτερο χρόνο ζωής, dimmable, σε ποικιλία χρωμάτων (2700Κ, 3000Κ, 4000Κ), και σειρές, όπως PAR20, PAR30, PAR38 και R111, για χρήση σε επαγγελματικούς χώρους.

Πέρα όμως από τους λαμπτήρες, η Toshiba προσφέρει λύσεις για έργα και επαγγελματίες με φωτιστικά, καθώς διαθέτει μια πλήρη σειρά από Downlights που βασίζονται σε δικά της Light Engines και προσφέρονται σε θερμό και ουδέτερο τόνο.

Στη σειρά PACK OMNI θα συναντήσουμε φωτιστικά ιδανικά για καταστήματα, αλλά και γραφεία που προσφέρονται σε 1100 Lumens και 1600 Lumens. Επίσης, παραδίδονται και με πολύ χαμηλό UGR (16,19 22). Τα φωτιστικά επίσης έχουν μεγάλο χρόνο ζωής 40.000 ώρες

Χωνευτά φωτιστικά

Σήμερα στα σύγχρονα γραφεία, ο χρόνος παραμονής είναι μεγάλος. Η κατανάλωση που έχουν τα συμβατικά φωτιστικά είναι τριπλάσια σχεδόν από τα φωτιστικά τεχνολογίας LED που προσφέρει η Toshiba.

Tα LED Panel της Toshiba προσφέρουν ποιοτικό φωτισμό και δυνατότητες διαχείρισης αφού είναι dimmable. Προσφέρονται σε 4000Κ και αποδίδουν 3400 Lumens με 48 Watt κατανάλωση!

Οι διαστάσεις είναι συμβατές με υπάρχουσες εγκαταστάσεις και είναι 60Χ60 εκατοστά.

High bay

Οι λαμπτήρες υδραργύρου δεν προσφέρονται πλέον για σωστό φωτισμό σε χώρους εργασίας αποθηκών. Η σύγχρονη λύση είναι φωτισμός με LED. Τα High Bay από την Toshiba, προσφέρουν μεγάλο χρόνο ζωής με μηδενικό κόστος συντήρησης. Η απόδοσή τους είναι πάνω από 10000 Lumen, είναι IP65 και είναι ιδανικοί για ύψη αποθηκών. Προσφέρουν δε οικονομία πάνω από 60% και μπορούν να ελεγχθούν εύκολα να ανοίξουν ή να κλείσουν για επιπλέον οικονομία.

Για την ανάγκη του σύγχρονου μελετητή και του αρχιτέκτονα, η Toshiba προσφέρει φωτιστικά Tracklight. Όλα τα παραπάνω φωτιστικά παραδίδονται με λαμπτήρες Toshiba

Εξωτερικός φωτισμός

Στο χώρο του αρχιτεκτονικού φωτισμού η Toshiba προσφέρει λύσεις αποδεδειγμένες και μια πλήρη σειρά από προβολείς LED, που είναι ιδανικοί για ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Η σειρά αποτελείται από δύο οικογένειες με 3000 και 5500 lumens, που προσφέρονται σε διάφορες μοίρες, διαφορετικούς τόνους ανάλογα με την εφαρμογή. Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στο cour Napoleon, για να αναδειχθεί το παλιό παλάτι.

Όσον αφορά τον εξωτερικό φωτισμό, η Toshiba προσφέρει λύσεις με πρώτο κριτήριο την οικονομία σε κατανάλωση. Προσφέρονται φωτιστικά για πεζόδρομους με κατανάλωση μόλις 16W, αλλά και μεγάλα φωτιστικά κόμβων με απόδοση 9000 Lumens.

Στο site της εταιρίας, μπορεί ο μηχανικός να κατεβάσει τη βιβλιοθήκη της Tοshiba για τα φωτομετρικά στοιχεία της μελέτης που θέλει να κάνει με DIALux.

*Ο κ. Κώστας Δημόπουλος είναι διευθυντής πωλήσεων φωτισμού της εταιρείας Ιντεάλ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;

Η μελέτη φωτισμού ορίζεται σαν άρτιος χειρισμός του φωτός αισθητικά και τεχνικά. Ο μελετητής φωτισμού εργάζεται σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, στον ηλεκτρολόγο μηχανικό και στον κύρι...

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Η συμπεριφορά των συστημάτων γείωσης σε κρουστικά ρεύματα (λόγω κεραυνών ή χειρισμών) είναι καθοριστική για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας....

ΔΟΚΙΜEΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡHΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚHΣ ΣΥΜΒΑΤOΤΗΤΑΣ

Στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διεξάγονται δοκιμές και μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας, που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχεδίαση και ...

Κλείσιμο [X]