ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ LED MEGASTORE

Άρθρο του κ. Στέλιου Σταματάκη

Ο φωτισμός του σπιτιού μας δεν είναι από τα πράγματα που προσέχουμε συνήθως, καθώς αρκούμαστε στα υλικά αντικείμενα και την εμφάνισή τους. Όλα όμως αυτά, επηρεάζονται αρκετά και από το φωτισμό του χώρου. Συγκεκριμένα, μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση σε ένα δωμάτιο, να τονίσουμε συγκεκριμένους χώρους που θέλουμε ή να κρύψουμε στο σκοτάδι κάποιους άλλους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτισμού αλλά και φωτιστικά, που μπορούν να προφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα κεντρικά ή άμεσα φώτα χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν το χώρο εργασίας ή διαβίωσης. Τα ατμοσφαιρικά ή έμμεσα χρησιμοποιούνται για να δώσουν φως σε μεγαλύτερο χώρο και δίνουν ξεχωριστή αίσθηση. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του επιλογή και τη λειτουργία που θέλει ο ένοικος να εξυπηρετήσει.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά προϊόντα τα οποία είναι κατάλληλα για επαγγελματικούς αλλά και οικιακούς  χώρους.


LED Spot GU10 & MR16 24 smd 5050 5 Watt

Ένα από τα πιο φημισμένα σποτ led για το δυνατό φωτισμό που εκπέμπει και την αξιοπιστία του είναι ο τύπος spot 24 smd 5050. Υπάρχει διαθέσιμος σε δύο διαφορετικές βάσεις, Spot: GU10 230 Volt και MR16 12 Volt DC. Ο χρωματισμός του είναι ψυχρό λευκό 5600-6000 Kelvin ή θερμό λευκό 2800-3200 Kelvin. Παράγει πολύ όμορφο και δυνατό φωτισμό 120 μοιρών, ο οποίος είναι κατάλληλος για οικιακό φωτισμό και επαγγελματικό που χρειάζεται ανοιχτές μοίρες. Επίσης, η σειρά 24 smd κυκλοφορεί και σε βάσεις  E27 & E14.

 

LED Spot GU10 6.5 Watt  

Πρόκειται για Spot LED οικονομίας με κατανάλωση 6.5 Watt, το οποίο αντιστοιχεί σε πυρακτώσεως 50-60 Watt. Η βάση του είναι η κλασική GU10 στα 230 Volt.

Περιέχει LED τεχνολογίας smd 5630, το οποίο είναι πολύ ανώτερο σε φωτεινότητα από το κοινό smd 5050. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μπάνια και εξωτερικούς χώρους, διότι περιέχει τζάμι το οποίο το προστατεύει από υγρασίες και υδρατμούς.

Προσφέρει πολύ όμορφο και δυνατό φωτισμό 120 μοιρών. Οι επιλογές χρωματισμού είναι δύο, ψυχρό λευκό το οποίο εκπέμπει στα 5600-6000 Kelvin ή θερμό λευκό στα 2800-3200 Kelvin. Το γυαλί που περιέχει μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Αποτελεί μια πολύ καλή λύση για το σπίτι ή την επιχείρηση.

Λαμπτήρας AR111 15 Watt 220 Volt  

Ο λαμπτήρας AR111 15 Watt 220 Volt Θερμό Λευκό 2700k Dimmable εκπέμπει το ίδιο φως με τον λαμπτήρα πυρακτώσεως και ντιμάρεται από 2-100%. Είναι μόλις 15 Watt και αντιστοιχεί σε λαμπτήρα πυράκτωσης 70-80 Watt. Περιέχει δύο LED Υψηλής Ισχύος τύπου Sharp με κατανάλωση 7.5 Watt το κάθε ένα.

Ο φωτισμός του είναι στις 40 μοίρες, επιτυγχανοντας πιο συγκεντρωτικό και δυνατό φωτισμό σε σημεία που θέλουμε να φωτίσουμε. Ο χρωματισμός είναι ψυχρό λευκό 5600 Kelvin ή θερμό λευκό 2700Kelvin και έχει τη δυνατότητα αυξομείωσης του φωτισμού με το ιδικό Dimmer για τα LED προϊόντα της εταιρείας Led Megastore.

Προβολείς LED Slim Body

Οι προβολείς LED είναι ίσως η καλύτερη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας, διότι σε αυτή την περίπτωση έχουμε οικονομία μέχρι και 90%. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες περιπτώσεις προβολέων Slim Body οι οποίοι είναι 10,30 και 50 Watt. Η φωτεινότητα και ο συντελεστής ισχύος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προνόμιά τους, διότι το LED το οποίο περιέχει είναι 90lm ανά Watt, ενώ ο Driver ο οποίος περιέχει είναι μεταξύ 1.00 Cos-Φ.

Το Design τους είναι λεπτό και το κάνει κατάλληλο για εκθέσεις, εξωτερικούς χώρους, κυρίως φωτισμό σε μεγάλα καταστήματα, κήπους, κ.α.

Οι χρωματισμοί είναι δύο διαφορετικοί: ψυχρό λευκό 5500-6000 Kelvin και θερμό λευκό 2800-3200 Kelvin. Στους προβολείς Slim Body μπορούμε να διαλέξουμε ακόμη και τον εξωτερικό χρωματισμό του προβολέα μιας και διαθέτουμε σε χρώμα Μαύρο και Γκρι.

Λαμπτήρας PL με βάση G24 κατανάλωσης 11 Watt

Ο λαμπτήρας PL G24 11 Watt μπορεί να αντικαταστήσει τον απλό λαμπτήρα PL 26 Watt με το ίδιο ίσως και καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τα Ballast και η σύνδεσή του θα πρέπει να είναι απευθείας στα 230 Volt.

Οι χρωματισμοί είναι τρεις διαφορετικοί: ψυχρό λευκό 5500-6000 Kelvin, λευκό ημέρας 4000-4200 Kelvin και θερμό λευκό 2800-3200 Kelvin.

Φωτιστικό οροφής PL 24 Watt 230 Volt  

Ίσως μία από τις καλύτερες λύσεις για να απαλλαγεί ο χρήστης από τα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά PL οροφής, με το ίδιο και ίσως καλύτερο αποτέλεσμα στον φωτισμό τους. Η κατανάλωση του φωτιστικού είναι μόλις 24 Watt και αντιστοιχεί σε μέγιστη απόδοση αλογόνου 200-220 Watt. Η τρύπα κοπής είναι στα 20.5 εκατοστά. Περιέχει εξωτερικό Driver για απευθείας σύνδεση στα 230 Volt. Το γυαλί, το οποίο καλύπτει τα LED είναι τύπου Frost για την καλύτερη διάχυση του φωτισμού ομοιόμορφα.

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;

Η μελέτη φωτισμού ορίζεται σαν άρτιος χειρισμός του φωτός αισθητικά και τεχνικά. Ο μελετητής φωτισμού εργάζεται σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, στον ηλεκτρολόγο μηχανικό και στον κύρι...

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Η συμπεριφορά των συστημάτων γείωσης σε κρουστικά ρεύματα (λόγω κεραυνών ή χειρισμών) είναι καθοριστική για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας....

ΔΟΚΙΜEΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡHΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚHΣ ΣΥΜΒΑΤOΤΗΤΑΣ

Στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διεξάγονται δοκιμές και μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας, που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχεδίαση και ...

Κλείσιμο [X]