ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΝΕΑ ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ LED ΤΗΣ OSRAM

Άρθρο από την εταιρεία  OSRAM

Η OSRAM εισέρχεται στη νέα σεζόν φωτισμού με ένα διευρυμένο και πλήρως ναθεωρημένο χαρτοφυλάκιο λαμπτήρων LED. Τα καινοτόμα προϊόντα της, όχι μόνο καλύπτουν όλους τους διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, αλλά επίσης συμμορφώνονται με τις τελευταίες ErP απαιτήσεις. Επομένως, είναι ιδανικά για επαγγελματικές και οικιακές εφαρμογές, τόσο για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών, όσο και για την αυξανόμενη ζήτηση των επόμενων ετών.
Οι λαμπτήρες LED της OSRAM έχουν ομαδοποιηθεί για μεγαλύτερη σαφήνεια σε πέντε κατηγορίες ούτως ώστε να είναι ευκολότερο για τον καταναλωτή να βρει τους κατάλληλους λαμπτήρες σε σχέση με τις ανάγκες του.
 
-    OSRAM PARATHOM PRO advanced: Πρόκειται για υψηλής ποιότητας λαμπτήρες LED. Προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις, δυνατότητα  λειτουργίας με ροοστάτη 2  και ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις οποιασδήποτε σχεδόν επαγγελματικής εφαρμογής.  
-    OSRAM PARATHOM:  Πρόκειται για αξιόπιστους λαμπτήρες LED για απαιτητικές εφαρμογές. Οι λαμπτήρες LED OSRAM PARATHOM advanced είναι διαθέσιμοι σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των τύπων με βιδωτή και καρφωτή λυχνιολαβή, λαμπτήρες χαμηλής τάσης και τάσης δικτύου, λαμπτήρες ανακλαστήρα, αλλά και κλασικού σχήματος. Χάρη σε αυτή την ποικιλία και τις άριστες φωτομετρικές αποδόσεις τους είναι ιδανικοί για επαγγελματικό αλλά και υψηλής ποιότητας οικιακό φωτισμό.
-    OSRAM PARATHOM: Είναι ευέλικτοι λαμπτήρες LED για τυποποιημένες εφαρμογές Προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, με καλά φωτομετρικά χαρακτηριστικά και μια εντυπωσιακή αναλογία τιμής/ απόδοσης, καθιστούν τους λαμπτήρες PARATHOM LED της OSRAM πρώτης τάξεως εναλλακτικές λύσεις για ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων εφαρμογών φωτισμού.
-    OSRAM SubstiTUBE: Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού Τ8 με LED. Οι λυχνίες LED OSRAM SubstiTUBE είναι οι απλοί και αξιόπιστοι αντικαταστάτες για τους λαμπτήρες φθορισμού T8 σε φωτιστικά με CCG 1,2  και χάρη στην τεχνολογία LED, προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας.
-    OSRAM PARATHOM για ειδικές εφαρμογές. Οι PARATHOM Special T26 και LEDinestra είναι ιδανικοί για ειδικές εφαρμογές στις οποίες απαιτείται χαμηλό θερμικό φορτίο, υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 
Έρευνα και ποιότητα
Η OSRAM επενδύει κυρίως σε δύο τομείς, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και στη μόνιμη διασφάλιση της ποιότητας. Αυτός ο συνδυασμός καινοτομίας και εφαρμογής εστιάζει στα αποτελέσματα, στη σημαντική προστιθέμενη αξία και σε μια εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης.  
Επομένως, οι λαμπτήρες LED της OSRAM με την εξαιρετική τους ποιότητα και την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής προσφέρουν υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας και άριστη ποιότητα φωτός για τον επαγγελματία και τον τελικό καταναλωτή  


 
Ποιότητα
H ποιότητα των λαμπτήρων OSRAM προσδιορίζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:
— Έως και 1.000.000 κύκλοι μεταγωγής
— Λευκό φως με καλή έως εξαιρετική χρωματική απόδοση
— Θερμό λευκό χρώμα φωτός, παρόμοιο με εκείνο ενός συμβατικού λαμπτήρα πυράκτωσης ή αλογόνου
— Εξαιρετική αντοχή σε κραδασμούς και δονήσεις
— Διατίθεται σε πολλά σχήματα και με τυπικές λυχνιολαβές για απλή αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων
— Απόδοση 100% του φωτός, στιγμιαία

Μεγάλη βιωσιμότητα
Οι λαμπτήρες OSRAM διακρίνονται για τη μεγάλη βιωσιμότητά τους.
— Έως και 90% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες     
πυρακτώσεως και αλογόνου
— Εξαιρετική οικολογική βιωσιμότητα, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά την κατασκευή τους
— Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
— Δεν περιέχουν υδράργυρο
— Λιγότερα απόβλητα και χαμηλή κατανάλωση πόρων χάρη στην εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής
 
Υψηλή απόδοση
— Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 90% σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως ή
αλογόνου με παρόμοια απόδοση φωτός
— Διάρκεια ζωής λαμπτήρα έως 50.000 ώρες
— Άμεση αντικατάσταση οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φωτιστικό ή το σύστημα φωτισμού σας
— Μειωμένο κόστος κλιματισμού χάρη στη χαμηλή παραγωγή θερμότητας
 
Γρήγορη απόσβεση
Χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, η τεχνολογία LED θα αποσβέσει τα χρήματα της επένδυσης σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο σε οικιακούς και ιδιαίτερα σε εμπορικούς χώρους.
 
Ειδική εγγύηση
Η μηχανική τεχνογνωσία, η επιμονή στη χρήση μόνο υψηλής ποιότητας εξαρτημάτων και οι
αυστηρές διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που ακολουθεί η OSRAM έχουν όλα αποφέρει καρπούς. Συνεπώς προσφέρει πενταετή εγγύηση για τους λαμπτήρες LED PARATHOM PRO και τετραετή εγγύηση για τους PARATHOM και PARATHOM advanced, υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της OSRAM.

Συμβατοί με ΕΕ  
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 δύο νέοι Κανονισμοί της ΕΕ καθορίζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για την αποδοτικότητα, τη λειτουργικότητα και τις πληροφορίες προϊόντος των λαμπτήρων και μάλιστα για πρώτη φορά θα αφορά επίσης λαμπτήρες και φωτιστικά LED. Το νέο χαρτοφυλάκιο λαμπτήρων LED της OSRAM πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις τις υπερβαίνει.  
Ο στόχος του Κανονισμού ΕΕ 1194/2012 είναι να προωθήσει τα πλέον αποδοτικά προϊόντα, απαιτώντας να παρέχονται σχετικές πληροφορίες στη συσκευασία. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ισχύουν οι ακόλουθες νέες απαιτήσεις για τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των λαμπτήρων LED. Την ίδια στιγμή, ο Κανονισμός της ΕΕ 1194/2012 επιβάλει νέες απαιτήσεις για τη συσκευασία των λαμπτήρων με εστιασμένο φως.
Ο στόχος του κανονισμού ΕΕ 874/2012 είναι να προωθήσει τα πλέον αποδοτικά προϊόντα, απαιτώντας την παροχή σχετικών πληροφοριών στη συσκευασία. Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι στη συσκευασία του λαμπτήρα πρέπει να αναφέρεται η ενεργειακή απόδοση του λαμπτήρα.  
Ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε στο μέλλον οι κλάσεις Α+ και Α++ να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακόμα πιο αποδοτικούς λαμπτήρες, ενώ οι παλαιές κλάσεις F και G έχουν καταργηθεί. Οι νομοθετημένες απαιτήσεις αποτελεσματικότητας και ποιότητας έχουν επιρροή στο σχεδιασμό των προϊόντων όπως και η συνεχής καινοτομία και η περαιτέρω ανάπτυξη.
 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;

Η μελέτη φωτισμού ορίζεται σαν άρτιος χειρισμός του φωτός αισθητικά και τεχνικά. Ο μελετητής φωτισμού εργάζεται σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, στον ηλεκτρολόγο μηχανικό και στον κύρι...

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Η συμπεριφορά των συστημάτων γείωσης σε κρουστικά ρεύματα (λόγω κεραυνών ή χειρισμών) είναι καθοριστική για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας....

ΔΟΚΙΜEΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡHΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚHΣ ΣΥΜΒΑΤOΤΗΤΑΣ

Στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διεξάγονται δοκιμές και μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας, που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχεδίαση και ...

Κλείσιμο [X]