ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Στο επίκεντρο προσοχής της φετινής έκθεσης βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες και εξελίξεις στον κλάδο ανελκυστήρων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ… ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙNTERLIFT 2013

Πόλος έλξης για εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου ανελκυστήρων αποτέλεσε η Interlift 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε στην γερμανική πόλη Augsburg από τις 15 ως τις 18 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την κορυφαία παγκοσμίως διεθνή έκθεση για τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες κλίμακες.

Όπως είναι λογικό, μια έκθεση που έχει ως αντικείμενό της την τεχνολογία ανελκυστήρων και ανύψωσης , θέλει να κοιτάζει πάντα… προς τα πάνω!  Η προηγούμενη Interlift 2011 ήταν η κορυφαία διοργάνωση που είχε ποτέ λάβει χώρα, καθώς είχε καταλάβει εκθεσιακό χώρο συνολικής επιφάνειας 45.000 τετραγωνικών μέτρων. Κι όμως, η φετινή Interlift 2013 κατέλαβε εκθεσιακό χώρο ακόμα μεγαλύτερο, φτάνοντας τα 48.000 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των εκθετριών εταιρειών, οι οποίες ξεπέρασαν πανηγυρικά τις πεντακόσιες και πιο συγκεκριμένα ανήλθαν σε 504, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής εκθετών του 2011 (ήταν 499), ενώ και από την άποψη των χωρών καταγωγής των εκθετών είχαμε νέο ρεκόρ, καθώς τα κράτη που συμμετείχαν με εκθέτες ξεπέρασαν τα σαράντα. Επίσης, οι διεθνείς συμμετοχές εκθετριών εταιρειών κατείχαν με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό -71%- την πλειοψηφία των εκθετών.

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Interlift υπογραμμίζει τη σπουδαιότητά της για τον κλάδο, καθώς συμμετέχουν οι σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο των ανελκυστήρων από όλο τον κόσμο. Αντίθετα, άλλες εμπορικές εκθέσεις που δραστηριοποιούνται στο ίδιο αντικείμενο παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Τεχνολογίες

Στο επίκεντρο προσοχής της φετινής έκθεσης βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες και εξελίξεις στον κλάδο ανελκυστήρων. Για αυτό και η έκθεση προσέλκυσε τόσο τους εκπροσώπους εταιρειών που δρουν στον κλάδο, αλλά και όλους τους επαγγελματίες εγκαταστάτες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ευρύ φάσμα επαγγελμάτων γύρω από τη βιομηχανία των ανελκυστήρων. Οι μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές αποστολές ήταν από την Κίνα και την Ιταλία.

Παραδοσιακά η Ιταλία αποτελεί την πιο σημαντική συμμετοχή στην Interlift λόγω της πρωτοποριακής σχέσης με την τεχνολογίας ανέλκυσης. Στη φετινή έκθεση συμμετείχε με 88 εταιρείες και ήταν μακράν η πιο πολυπληθής από την άποψη των εταιρειών, συμμετοχή της Interlift. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη γερμανική έκθεση συμμετείχαν 55 κινεζικές εταιρείες, 33 τουρκικές και 29 ισπανικές.

Η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το παρών έδωσαν συνολικά 11 εταιρείες του κλάδου. Με δικά τους περίπτερα ήταν οι εταιρείες Παπαγγέλου Αριστέα, Doppler, Entranet, Metron Automation, Alphasystem, Biofial, Intelco, Kleemann Hellas, Klefer, Sta.Ge Hellas και Telco Elevators.

Η Βρετανία συμμετείχε με 15 εκθέτες, οι ΗΠΑ και η Γαλλία με 12 συμμετοχές, ενώ πιο κάτω από την Ελλάδα ήταν η Σουηδία με 10 συμμετοχές και η Ολλανδία με 8 συμμετοχές.

Κυρίαρχη όσον αφορά και τη συνολική εκθεσιακή επιφάνεια που κατέλαβαν οι εταιρείες προερχόμενες από αυτήν, ήταν η Ιταλία, την οποία ακολούθησαν οι Ισπανία, Κίνα, και Τουρκία. Στην 5η θέση ήταν η Σουηδία, και ακολούθησαν Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελβετία και Κορέα.

Οι μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές αποστολές προέρχονταν από την Κίνα και την Ιταλία.Italia Magnifica”

Σε μια κοινή τους προσπάθεια, οι τρεις ιταλικές εταιρείες Elevatori, Anacam και Anica δημιούργησαν μια εντυπωσιακά ποιοτική και αισθητική καμπάνια με τίτλο Italia Magnifica. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, διάφορα θρυλικά παραδείγματα του ιταλικού design όπως η Ferrari 458 Spider, τα επιτεύγματα μόδας των οίκων Prada, Armani και D & G, ή άλλα κλασικά επιτεύγματα από το χώρο της εσωτερικής διακόσμησης (όπως η λάμπα Arco των Castiglioni & Flos, συνδυάζονται με διάφορα καινοτόμα στοιχεία από κατασκευαστές ανελκυστήρων.

Οι δύο ιταλικές ενώσεις Anacam και Anica είχαν ην ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης «100 χρόνια βιομηχανίας ανελκυστήρων στην Ιταλία», παρουσιάζοντας διάφορα ιστορικά αντικείμενα και προϊόντα από το χώρο των ανελκυστήρων. Αυτό δείχνει πιο ξεκάθαρα από ποτέ, πόσο γρήγορα οι τεχνικές εξελίξεις των περασμένων δεκαετιών συναντώνται με το παρόν, και κυρίως με τους νεώτερους ηλικιακά επισκέπτες της Interlift.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]