ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΡΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ

Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας", διοργανώνει Τριημερίδα η οποία θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Σχολής κατά τις ημέρες Τρίτη 8, Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρες μεταξύ 15:00 και 20:00 (προσέλευση κοινού και εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 14:30).
Η Τριημερίδα προάγει την προσπάθεια θεσμοποίησης της καμπάνιας ενημέρωσης, με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωση ομάδων - στόχων σε θέματα πρακτικών που θα μείωναν το ποσοστό των θανάτων, τραυματισμών, πυρκαγιών και απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό. Στόχος της καμπάνιας είναι η διευκόλυνση της κοινωνίας, της οικογένειας, των εργαζόμενων, των σπουδαστών, στην αποτελεσματική επίγνωση σε θεμελιώδη θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας.
Μέσα από μια διευρυμένη θεματολογικά γκάμα ομιλιών, χρήσιμων οδηγιών και πρακτικών συμβουλών, προωθείται η έννοια της ηλεκτρικής ασφάλειας στις ομάδες αυτές. Η προβολή του ζητήματος των ηλεκτρικών κινδύνων και η σταδιακή αύξηση της ενημέρωσης του κοινού είναι το κλειδί για τη μείωση των οικιακών πυρκαγιών, τραυματισμών και θανάτων σχετιζόμενων με τον ηλεκτρισμό. Ακόμη και το ελάχιστο κέρδος στα εν λόγω θέματα, είναι τεράστια πρόοδος.
Στο παραπάνω πλαίσιο πρέπει να προστεθεί και η διάθεση της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε. να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα των μαθητών της - αποφοίτων και μη - αλλά και εν γένει του μαθητικού πληθυσμού της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε θέματα που άπτονται ενημέρωσης επί του επαγγελματικού προσανατολισμού τους, ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, τους επαγγελματίες και την αγοράς εργασίας αλλά και σε ζητήματα σπουδών, σταδιοδρομίας, στάσεων ζωής κτλ.
Ενδεικτικό του κλίματος κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι στις ομιλίες του τριημέρου θα συμμετάσχουν:
- Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί ηλεκτρολογικής ειδικότητας
Εκπαιδευτικά - Τεχνολογικά Ιδρύματα κάθε βαθμίδας
- Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι και Ινστιτούτα
- Επιστημονικοί Φορείς
- Ομάδες Εθελοντών
- Επιστήμονες
- Υπηρεσίες
- Εταιρείες κ.ά.
Ως ένα θέμα που αφορά όλους, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή στη δράση κρίνεται ζωτικής σημασίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε είτε μέσω e-mail (sek@sivitanidios.edu.gr), είτε μέσω fax (2104815066) με το οργανωτικό γραφείο της εκδήλωσης (Εργαστηριακό Κέντρο Σ.Δ.Σ.Τ.Ε., Πληροφορίες: Ε. Κότσαλος, τηλ. 2104857620).

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]