ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

MELPAN: ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ … ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕLPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ

Η εταιρεία MELPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ η οποία ιδρύθηκε το 1973, συνεχίζει την πορεία της στο χώρο της κατασκευής μεταλλικών ηλεκτρολογικών πινάκων, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά και ο κατασκευαστικός κλάδος. Όπως δηλώνει ο κ. Ιωάννης Τσαλίκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσανατολίζεται αφενός στην παραγωγή αξιόπιστων και ποιοτικών ολοκληρωμένων προϊόντων και ειδικών κατασκευών, με βάση τα καλύτερα υλικά, αφετέρου μελετά τα πρώτα βήματα της εταιρείας στο εξωτερικό, σε αγορές που έχοπυν πληγεί λιγότερο από την οικονομική κρίση.  Αναφέρεται στον θετικό απολογισμό της συνεργασίας με τη γαλλική εταιρεία CRE Technology και διαψεύδει κατηγορηματικά όσους διέδωσαν την ανυπόστατη φήμη ότι η εταιρεία έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της.

Ποια είναι η ιστορική διαδρομή της εταιρείας MELPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ;

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 από τους αδελφούς Αλέκο και Χρήστο Τσαλίκη ως “Τσαλίκη Αφοι ΟΕ” και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στον τομέα της κατασκευής και καλωδίωσης οικιακών χωνευτών πινάκων ποιότητας.

Τα πρώτα βήματα της εταιρείας ήταν δύσκολα καθώς εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε ο σύγχρονος εξοπλισμός που υπάρχει σήμερα.

Με την εργατικότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητά μας, που αποτελούν σταθερές αξίες της εταιρείας, καταφέραμε να καταξιωθούμε στη συνείδηση των εγκαταστατών και της αγοράς. Η γκάμα των προϊόντων μας περιλάμβανε ειδικούς πίνακες, για οικιακή και βιομηχανική χρήση, αλλά και ειδικές κατά παραγγελία κατασκευές, που απαιτούσαν σχεδιαστική και κατασκευαστική γνώση.

Πότε μετονομαστήκατε σε MELPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ και τι σηματοδότησε αυτή η αλλαγή;

Η εταιρεία έλαβε τη σημερινή της μορφή το 1998, καθώς εξελίχθηκε σε ανώνυμη βιομηχανική εταιρεία, ενώ παράλληλα δημιούργησε μια σύγχρονη μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων και άλλου ηλεκτρολογικού υλικού. Η ποιότητα, η κατασκευαστική αρτιότητα αλλά και η συνέπεια στους χρόνους παράδοσης ήταν μερικά από τα στοιχεία που καθιέρωσαν ειδικά τον οικιακό χωνευτό ηλεκτρικό πίνακα ως τον καλύτερο στο είδος του. Επίσης η εταιρεία διεύρυνε τεχνολογικά το κομμάτι των ειδικών κατασκευών και αυτοματισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι δικά μας προϊόντα έχουν εγκατασταθεί σε μεγάλα έργα όπως: Στάδιο Καραϊσκάκη, ξενοδοχείο HILTON,  αλλά και τις πρώτες αυτόνομες εγκαταστάσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως Vodafone, Intracom κ.α.

Η δραματική συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας πόσο έχει επηρεάσει την παραγωγή και τον τζίρο της εταιρείας σας;

Είναι γεγονός ότι ο χώρος των κατασκευών, κτιρίων, και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, έχει δεχθεί καταστρεπτικό πλήγμα από τη μάστιγα της οικονομικής κρίσης.

Επιδιώκοντας να ανταπεξέλθουμε στην κρίση με θετικό τρόπο, αναπτυχθήκαμε περισσότερο στον τομέα του οικιακού και βιομηχανικού αυτοματισμού, παρέχοντας λύσεις για απλές και σύνθετες εφαρμογές.

Από το 2006 έχουμε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία CRE Τechnology Sarl  (www.cretechnology.com), της οποίας τα προϊόντα αντιπροσωπεύουμε σε εμπορικό και τεχνικό επίπεδο αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων της CRE TECHNOLOGY;

Τα προϊόντα της CRE TECHNOLGY αφορούν το κομμάτι των ηλεκτρονικών συστημάτων και μονάδων που καλύπτουν το 100% της λειτουργίας των Η/Ζευγών.

Επίσης, η CRE TECHNOLOGY έχει αναπτύξει υλικό και τεχνογνωσία για τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις π.χ. Πιστοποιημένους ελεγκτές για πλοία, παραλληλισμοί Η/Ζευγών, Power plant management, Peak saving λύσεις κ.α.

Η συνεργασία αυτή έχει αποδώσει καρπούς;

Στα πρώτα χρόνια που δεν υπήρχαν ορατά τα σημάδια της επερχόμενης κρίσης, τα θετικά αποτελέσματα ήταν εμφανή και πολύ ικανοποιητικά.

Η ολοκληρωμένη λύση που προσφέραμε ως το 2009 ήταν σαφώς θετική. Βέβαια, όταν εισήλθαμε στην εποχή της κρίσης, η αγορά γενικότερα σημείωση σημαντική υποχώρηση. Η MELPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ επιδιώκοντας να διευρύνει τις αγορές στις οποίες απευθυνόταν, δραστηριοποιήθηκε στην κυπριακή αγορά προωθώντας την τεχνολογία και τεχνογνωσία στο τμήμα των γεννητριών με ιδιαίτερο σταθμό, την μελέτη και εγκατάσταση εικονικού φορτίου της Α.Η.Κ. μέσω παραλληλισμού Η/Ζευγών στο δίκτυο της.

Σε εποχές κρίσης συνήθως ο αθέμιτος ανταγωνισμός λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Έχετε πληγεί ως εταιρεία από τέτοιου είδους πρακτικές;

Είναι γεγονός πως όσο προχωράει η κρίση, ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο αμείλικτος, και ενίοτε μετατρέπεται σε αθέμιτο.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι και η MELPAN έπεσε θύμα πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού. Κάποιοι έφτασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να διαδίδουν ότι η εταιρεία μας έχει κάνει παύση εργασιών και πλέον δεν παράγει κανένα από τα αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα της. Πρόκειται για ακραίο σημάδι αθέμιτου ανταγωνισμού που βεβαίως δεν ισχύει.

Η MELPAN ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΒΕΕ δε σταμάτησε ποτέ τη λειτουργία και την παραγωγή της. Στο πλαίσιο μάλιστα της νέας πραγματικότητας, αναδιοργανωθήκαμε σε νέες βάσεις. Με την τεχνογνωσία, την ποιότητα και την εμπειρία, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε νέα προϊόντα και τεχνολογίες σε μια αγορά που κι αυτή αναδιαμορφώνεται. Παράλληλα έχουμε αρχίσει επαφές με αγορές του εξωτερικού για να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρολογικών πινάκων MELPAN; Γιατί να σας προτιμήσει ένα πελάτης;

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από τα βασικότερα.

Οι πίνακες που κατασκευάζουμε είναι εξ ολοκλήρου μεταλλικοί και διαθέτουν πιστοποιητικά δοκιμών και μετρήσεων.

Το πάχος των ελασμάτων, η βαφή τους και ο βαθμός προστασίας, πληροί όλες τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Είναι εργονομικά σχεδιασμένοι, ώστε να δίνεται ο απαιτούμενος χώρο στον εγκαταστάτη να κάνει άνετα τη διανομή των καλωδίων του, χωρίς να γδέρνονται τα καλώδια, αλλά και να μην τραυματίζεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Η σειρά των οικιακών χωνευτών πινάκων έχει το μικρότερο βάθος εντοιχισμού της αγοράς και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την εγκατάσταση.

Υπάρχει τυποποιημένος σε εφτά μεγέθη και μπορεί να κατασκευαστεί κατόπιν ειδικής παραγγελία σε οποιεσδήποτε διαστάσεις απαιτεί η εγκατάσταση.

Είστε ικανοποιημένος από την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις;

Δυστυχώς, το κράτος δεν υποστηρίζει την ελληνική εταιρεία, την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο πίνακας MELPAN έχει δυνατότητες να σταθεί επάξια στη διεθνή αγορά, αλλά η πολιτεία δε μας βοηθά. Δεν δίνει κίνητρα σε προσπάθειες που μπορούν να αναβαθμίσουν την ελληνική παραγωγική διαδικασία και να δώσουν θέσεις εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως η εταιρεία μας έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη σύγχρονης βιομηχανικής παραγωγής.

Θέλουμε η ελληνική πολιτεία να δείξει διάθεση να βοηθήσει τις εγχώριες εταιρείες και όχι να αδιαφορεί, όπως κάνει μέχρι τώρα.

Είστε αισιόδοξος για τη νέα χρονιά και την πορεία της εταιρείας σας;

Είμαι αισιόδοξος.

Κατά τη γνώμη μου, η σημερινή κατάσταση απαιτεί υγιείς συνεργασίες από τις οποίες προκύπτουν τις περισσότερες φορές θετικά αποτελέσματα. Μελετάμε και σχεδιάζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη εξυπηρέτηση του σύγχρονου ηλεκτρολόγου.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]