ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΣΕΡΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ EMMIS ΑΒΕΕ

«ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Συνέντευξη στον Δημήτρη Σταμούλη

 

Η EMMIS ΑΒΕΕ κατασκευάζει μετασχηματιστές χαμηλής τάσης. Είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ευρώπη με προϊοντική πιστοποίηση. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην διάρκεια της Hannover Messe κυρίως από Ευρώπη αλλά και από Αφρική και Αυστραλία, αποτελεί την καλύτερη ένδειξη  για την αποδοχή των μετασχηματιστών EMMIS στις διεθνείς αγορές.

 

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, να βλέπουμε αμιγώς ελληνικές εταιρείες να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται στις διεθνείς αγορές με αξιώσεις. Μία από τις εταιρίες αυτές είναι η EMMIS ΑΒΕΕ, μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί από το 1974 και κατασκευάζει μετασχηματιστές χαμηλής τάσης.

Μετά από 35 έτη παρουσίας στην ελληνική αγορά, η EMMIS αναζήτησε λύσεις στις διεθνείς αγορές προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα και ανάπτυξή της. Επένδυσε μελετημένα και στοχευμένα, τόσο στην αναβάθμιση των προϊόντων της όσο και στην προώθηση των προϊόντων της στο εξωτερικό και την εταιρική της εικόνα.

Οι πρώτες ενδείξεις από την συμμετοχή της EMMIS στη μεγαλύτερη στην Ευρώπη βιομηχανική έκθεση Hannover Messe 2014 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Όπως μας λέει όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της EMMIS, κ. Ανδρέας Μισερλής, «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συμμετοχή μας στην Hannover Messe είναι μόνο η αρχή ενός συνολικότερου πλάνου ανάπτυξης και προώθησης, το οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε και να τηρούμε με συνέπεια».

Κύριε Μισερλή, θα θέλατε στην αρχή της κουβέντας μας να μας πείτε δυο λόγια για την EMMIS;

Η EMMIS ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1974 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς. Η βασική δραστηριότητα της εταιρείας είναι η κατασκευή μετασχηματιστών χαμηλής τάσης. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άριστη ποιότητα των μετασχηματιστών αλλά και στην εντιμότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες και συνεργάτες μας. Αυτό μας επέτρεψε να αναπτυχθούμε και να καθιερωθούμε γρήγορα στην ελληνική αγορά ως η μεγαλύτερη και η πλέον αξιόπιστη ελληνική εταιρεία κατασκευής μετασχηματιστών. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένο αυτό, είναι κοινή παραδοχή στον κλάδο μας ότι οι η αναγραφόμενη ισχύς των μετασχηματιστών EMMIS ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματική ισχύ, κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα με τους άλλους μετασχηματιστές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εσείς πώς τεκμηριώνετε αυτό που μόλις είπατε, ότι η αναγραφόμενη ισχύς των μετασχηματιστών σας αντιστοιχεί πλήρως στην πραγματική ισχύ;

Η EMMIS είναι η μοναδική εταιρεία στη χώρα μας και από τις ελάχιστες σε όλη την Ευρώπη, που διαθέτει προϊοντική πιστοποίηση, η οποία μάλιστα προέρχεται από τον πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς Οργανισμό Πιστοποίησης TUV SUD. Όλοι οι μετασχηματιστές EMMIS θα συνοδεύονται πλέον από το σήμα πιστοποίησης TUV. Αυτό πιστοποιεί, όχι μόνο την πλήρη αντιστοιχία αναγραφόμενης και πραγματικής ισχύος – αυτό είναι το λιγότερο – αλλά πιστοποιεί επιπλέον ότι κάθε μετασχηματιστής EMMIS κατασκευάζεται και ελέγχεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να μπορεί να εξάγεται ακόμα και στις πιο απαιτητικές αγορές, όπως είναι για παράδειγμα η αγορά της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Μ. Βρετανίας και άλλες.

Πρακτικά όμως τι σημαίνει αυτό για τον τελικό χρήστη ή για τον ηλεκτρολόγο – εγκαταστάτη; Τι διαφορετικό έχετε κάνει στους μετασχηματιστές σας;

Σημαίνει πρώτα απ’ όλα, απόλυτη ασφάλεια τόσο κατά την εγκατάσταση όσο και κατά την λειτουργία. Για εμάς, safety matters... η ασφάλεια μετράει... όπως λέει και το σλόγκαν μας και απλά δεν κάνουμε συμβιβασμούς εδώ.

Επιπλέον, ο ειδικός βιομηχανικός σχεδιασμός στον οποίο έχουμε προβεί, με τη χρήση νέων υλικών και ειδικών αεραγωγών εξασφαλίζει ελαχιστοποιημένες απώλειες ενέργειας έως 3%. Οι πολύ χαμηλές ενεργειακές απώλειες αποτελούν τη νέα τάση στους μετασχηματιστές – και όχι μόνο – και έχουν ιδιαίτερη σημασία για το ενεργειακό αποτύπωμα των βιομηχανιών παγκοσμίως, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στην τελική και για την τσέπη μας.

Σημαίνει επίσης, 10 χρόνια εγγύηση! Τα νέα υλικά κατασκευής σε συνδυασμό με καινοτομίες που κάναμε στο σχεδιασμό, έχουν καλυτερέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εσωτερικές συνθήκες λειτουργίας των μετασχηματιστών (πχ. θερμοκρασία, διηλεκτρική και μηχανική αντοχή κλπ) και αυξάνουν την διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Τέλος, έχουμε προσέξει ιδιαίτερα την αισθητική των προϊόντων μας ως μέρος της συνολικότερης δημιουργίας και βελτιστοποίησης της εταιρικής μας ταυτότητας. Οι τριφασικοί μετασχηματιστές EMMIS θα κυκλοφορούν πλέον με το μονωτικό υλικό μαύρου χρώματος.

Πού ακριβώς βρίσκουν εφαρμογή οι μετασχηματιστές EMMIS;

Η EMMIS κατασκευάζει πλέον πιστοποιημένους μετασχηματιστές ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες και απαιτήσεις των εφαρμογών για τις οποίες προορίζονται, όπως ενδεικτικά για νοσοκομεία, έργα ΑΠΕ, για τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, για εξωτερική χρήση σε εργοτάξια, camping κ.λπ.

Για παράδειγμα, κατασκευάζουμε μετασχηματιστές για νοσοκομεία με ύψιστο βαθμό προστασίας και ασφάλειας και δυνατότητες ελέγχου μόνωσης και θερμοκρασίας ακόμα και από απόσταση. Οι μετασχηματιστές EMMIS που προορίζονται για έργα ΑΠΕ έχουν σχεδιασθεί ειδικά για ελαχιστοποιημένες απώλειες ενέργειας ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση του έργου. Οι μετασχηματιστές που προορίζονται για εξωτερική χρήση (πχ. εργοτάξια, camping κλπ) έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό για απόλυτη ασφάλεια και προστασία από την βροχή, απόλυτη προστασία από βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση, ακόμα και τοποθέτηση ειδικής χειρολαβής για εύκολη μετακίνηση. Αντίστοιχα ποιοτικά στοιχεία συνοδεύουν τα προϊόντα μας και για άλλες εφαρμογές, πχ. βιομηχανία, ναυτιλία, οικίες, γεωργία κλπ.

Γίνεται κατανοητό ότι έχετε δουλέψει αρκετά στο κομμάτι της ποιοτικής αναβάθμισης των μετασχηματιστών σας, η οποία πιστοποιείται πλέον, όπως αναφέρατε, από την TUV SUD. Είναι όμως αυτό αρκετό για να οδηγήσει την EMMIS με επιτυχία στο διεθνή επιχειρηματικό στίβο;

Ο εκσυγχρονισμός των μετασχηματιστών μας είναι σίγουρα απαραίτητη προϋπόθεση για για την εξαγωγική επιτυχία, αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Θα ήθελα να τονίσω ότι όταν πριν από δύο χρόνια περίπου, συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, ήρθαμε αντιμέτωποι με σειρά πρακτικών ζητημάτων για το πώς θα έπρεπε να κινηθούμε και τι διαφορετικό θα έπρεπε να κάνουμε. Τότε, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς του διεθνούς μάρκετινγκ. Επιλέξαμε λοιπόν, μετά από ενδελεχή έρευνα, μια εξειδικευμένη εταιρεία διεθνούς στρατηγικού μάρκετινγκ, για να μας κατευθύνει στρατηγικά και να μας μεταφέρει την τεχνογνωσία της στο πώς πρέπει να εφαρμόσουμε όσα πρέπει να εφαρμόσουμε για να αναπτύξουμε τις εξαγωγές μας.

Με τη βοήθεια λοιπόν των ειδικών, εκσυγχρονίσαμε τα προϊόντα μας με βάση του τι ζητούν οι διεθνείς αγορές στις οποίες στοχεύουμε, επενδύσαμε στο να μάθουμε από πρώτο χέρι ποιος είναι ο ανταγωνισμός μας, ποιες είναι οι τάσεις διεθνώς αλλά και τι προσδοκούν οι εν δυνάμει συνεργάτες μας από εμάς, όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντος αλλά και συνολικά σαν service και ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προσδώσουμε στην πράξη την απαραίτητη άυλη αξία στο προϊόν και την εταιρεία μας.

Τι ζητούν οι διεθνείς αγορές από μια εταιρεία σαν την EMMIS αλλά και πώς προτίθεστε να αξιοποιήσετε αυτά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα των ερευνών μας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα αξιοποιούμε, αποτελούν ενέργειες που ήδη εφαρμόζουμε στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας μας. Πρώτα απ’ όλα, επενδύσαμε στη δημιουργία σύγχρονου ανεξάρτητου τμήματος ποιοτικού ελέγχου. Το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της EMMIS διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό και όργανα μέτρησης υψηλής τεχνολογίας, τεχνογνωσία και διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι όλοι οι μετασχηματιστές EMMIS ελέγχονται ένας προς έναν. Είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου ακόμα και σε τρίτους.

Επίσης, κατασκευάζουμε από ένα τεμάχιο μέχρι και ολόκληρη σειρά παραγωγής αλλά και εξατομικευμένα προϊόντα, ανάλογα με τις ειδικές προδιαγραφές του πελάτη ή του έργου/εφαρμογής. Είμαστε μια μικρή επιχείρηση με μεγάλη ευελιξία προς όφελος όλων των πελατών και συνεργατών μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με πολύ μικρούς χρόνους παράδοσης.

Τέλος, εμπλουτίσαμε την προϊοντική γκάμα μας με παρεμφερή προϊόντα εμπορίας, όπως για παράδειγμα, οι σταθεροποιητές τάσης υψηλής ακρίβειας, οι επιτηρητές μόνωσης και θερμοκρασίας, τα όργανα μέτρησης και αναλυτές ενέργειας, τα βιομηχανικά ρελέ διαρροής, οι μετασχηματιστές υψηλής ισχύος κ.ά. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες με παγκόσμιους οίκους του εξωτερικού για την αντιπροσώπευση και αποκλειστική διανομή των παραπάνω προϊόντων τους σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία.

Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται πλέον από τις νέες εγκαταστάσεις μας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στις οποίες μετεγκατασταθήκαμε πριν μερικούς μήνες και οι οποίες επιτρέπουν τη βέλτιστη λειτουργικότητα και συντονισμό όλων των λειτουργιών αποθήκευσης, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου και εξυπηρέτησης πελατών.

Δουλέψαμε όμως πολύ και στη δημιουργία νέας εταιρικής ταυτότητας, ώστε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να ενημερώνουμε την αγορά, τους πελάτες και συνεργάτες μας, για νέα προϊόντα, νέες εξελίξεις κλπ.

Κλείνοντας την κουβέντα μας, μετά την συμμετοχή σας στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Hannover Messe, ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας σας;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενημερώσουμε την αγορά (ηλεκτρολόγους, εμπόρους κλπ) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τι σημαίνει να αγοράζει κανείς πιστοποιημένο μετασχηματιστή και σε τι θα οφεληθεί ως ηλεκτρολόγος ή τελικός χρήστης, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αξιόπιστη λειτουργία, την ευκολία μετακίνησης και εγκατάστασης.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάζουμε σειρά ενημερωτικών ημερίδων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, διαφημιστικές καταχωρήσεις, χορηγείες σε εκδηλώσεις ηλεκτρολόγων αλλά και την συμμετοχή μας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, ενισχύουμε το τμήμα Ε&Α ώστε να παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς τάσεις και να εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]