ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Οι βασικές υποδομές της χώρας θα πρέπει να βρίσκονται υπό την κεντρική εποπτεία και διαχείριση, σημειώνει η ΠΟΣΕΗ

ΠΟΣΕΗ: «ΣΤΡΕΒΛΗ» Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

Την διαφωνία του με το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» εξέφρασε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων μετά από σχετική απόφασή του.

Εκτιμώντας ότι η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την στρεβλή και αντιπαραγωγική απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, την συγκέντρωση της αγοράς, τη διαμόρφωση νέων ολιγοπωλιακών δομών στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι ένας τομέας ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος.

Η ΠΟΣΕΗ τόνισε ότι «η νέα προσπάθεια διευθέτησης με το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» - σε συνέχεια της θεσμοθέτησης και εφαρμογής εδώ και δεκαπέντε χρόνια της «απελευθέρωσης» της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν έφερε στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις αλλά αντίθετα συνεχόμενες αυξήσεις των τιμολογίων και κακή ποιότητα παροχής υπηρεσιών - δεν πρόκειται να ωφελήσει τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις».

Κατά την εκτίμηση του προεδρείου της ΠΟΣΕΗ, «οι βασικές υποδομές της χώρας στην περίοδο της κρίσης θα πρέπει να βρίσκονται υπό την κεντρική εποπτεία και διαχείριση με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των πολιτών». Επίσης, εκτιμά ότι «η αποτίμηση του υπό παραχώρηση  δημόσιου περιουσιακού στοιχείου της «μικρής ΔΕΗ», θα γίνει σε πολύ χαμηλότερη αξία από την πραγματική διαχρονική αξία του κλάδου λόγω της κρίσης και η ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα φέρει νέες επενδύσεις και καινοτομία, αλλά θα οδηγήσει σε απορύθμιση και αναποτελεσματική λειτουργία πολλές άλλες ανταγωνιστικές αγορές της οικονομίας».

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και της έναρξης διαλόγου των πολιτικών κομμάτων, των φορέων της αγοράς, των επιστημονικών αρχών, για την μελέτη και οργάνωση διαχείρισης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, προς την κατεύθυνση υποστήριξης της εγχώριας βιομηχανίας και βιοτεχνίας, την απασχόληση και την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών οι οποίες απαιτούνται για την οικονομία της χώρας και το δημόσιο συμφέρον.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]