ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΣΕΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Κάλεσμα προς εθελοντές προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιστημονική έρευνα που διεξάγει η πνευμονολογική μονάδα του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων.

Η έρευνα διεξάγεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί  μικροβίου που καταστρέφει τις κυψέλες των πνευμόνων και βρίσκεται σε έξαρση. Αυτό που απαιτείται είναι η λήψη δειγμάτων από υγιή άτομα ηλικίας 50-70 ετών, για εύρεση του κατάλληλου φαρμάκου για την καταπολέμηση του μικροβίου. Τα δείγματα λαμβάνονται με τη διενέργεια σπειρομέτρησης πνευμόνων από καπνίζοντες και μη καπνίζοντες.

Ειδικότερα, ο ΠΣΕΗ και ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ελευθέριος Σκαρής μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Γέωργιο Κισσανδράκη, σημειώνουν τα εξής:

«Στην προσπάθεια αυτή κάνουμε έκκληση και παρακαλούμε τους συναδέλφους ενεργούς και συνταξιούχους, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να βοηθήσουμε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας να βρεθεί το φάρμακο για τη θεραπεία τους».

Να σημειωθεί ότι η εξέταση είναι εντελώς δωρεάν και ανώδυνη. Αρκεί ένα φύσημα διαρκείας επτά λεπτών των εθελοντών, που μπορεί κάλλιστα να εντοπίσει κάποια πάθηση και να προλάβει τα χειρότερα. Για όσους ανταποκριθούν στ κάλεσμα του ΠΣΕΗ, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του συνδέσμου (2105334854 και 2105228693) ή στο νοσοκομείο Αττικόν και στην ερευνήτρια ιατρό πνευμονολόγο-φυματιολόγο κα Ανδριάνα Ι. Παπαϊωάννου.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]