ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σεμινάρια τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης για εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους οργανώνει η ΠΟΣΕΗ με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΣΕΗ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ : ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΙΑ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Την έναρξη σεμιναρίων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης για εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους σε συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.  Tα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αυτοαπασχολούμενους όσο και σε εργοδότες ηλεκτρολόγους και αφορούν τα παρακάτω αντικείμενα.

  • «Φωτοβολταϊκά συστήματα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» - Πρόγραμμα κατάρτισης συνολικής διάρκειας 40 ωρών, εκ των οποίων 32 ώρες θεωρία, 8 ώρες πρακτική και θα καταρτιστούν πανελλαδικά 300 άτομα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  • «Έξυπνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και απομακρυσμένη διαχείριση»

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι συνολικής διάρκειας 50 ωρών, εκ των οποίων 34 ώρες θα είναι θεωρία και 16 ώρες πρακτική, ενώ θα καταρτιστούν πανελλαδικά 180 άτομα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα δύο προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν πανελλαδικά από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και είναι επιδοτούμενα με 3 ευρώ/ώρα μικτά για κάθε εκπαιδευόμενο. Το κάθε τμήμα μπορεί να αποτελείται από 20 άτομα.

Ο παραπάνω αρχικός σχεδιασμός για τον αριθμό των εκπαιδευόμενων σε κάθε πρόγραμμα, ενδέχεται να αυξηθεί και να φθάσει συνολικά και για τα δύο προγράμματα μέχρι και τα 1000 άτομα πανελλαδικά, κατά την εκτίμηση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Κατά συνέπεια, το κάθε σωματείο μέλος της ΠΟΣΕΗ θα μπορέσει να υλοποιήσει αρχικά ένα από τα δύο προγράμματα κατάρτισης 20 ατόμων και στη συνέχεια ανάλογα με τη συμμετοχή των σωματείων και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ θα ενημερώσουμε για τη δυνατότητα υλοποίησης και άλλου προγράμματος.

Προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων κατάρτισης  κοινοποιούμε τα σχετικά έγγραφα τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, να συγκεντρωθούν στο σωματείο και να αποσταλούν προς την Ομοσπονδία.

Απαιτούμενα έγγραφα για τη συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα κατάρτισης:

1. Έντυπο Συμμετοχής – Απογραφικό Δελτίο, το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον  ενδιαφερόμενο.

2. Συγκεντρωτικός Πίνακας Καταρτιζόμενων, ο οποίος συμπληρώνεται και υπογράφεται από το σωματείο.

Τα παραπάνω έγγραφα όταν συμπληρωθούν από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρολόγους και το σωματείο θα αποστέλλονται προς την Ομοσπονδία (με ηλεκτρονική αλληλογραφία - email ή ταχυδρομικώς), η οποία θα τα προωθεί προς το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε., ηγέτιδα στα Συστήματα Αυτοματισμού σε Ναυτιλία και Βιομηχανία από το 1978, έχει σήμερα το δικό της δισέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο. Η C&A καλύπτει για την Ελληνική Αμυντ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ-ΣΔΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Γ. Γραμματέα Ενέργειας Α. Σδούκου, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε η προοπτική συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Ατ...

Κλείσιμο [X]