ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού είναι η διαρκής και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών που εφαρμόζουν το χαλκό στην πράξη. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό, εντάσσεται και η οργάνωση του workshop - εκδήλωσης με θέμα “Οικιακή Ηλεκτρική Ασφάλεια – Επένδυση Ζωής” για τους ηλεκτρολόγους όλων των βαθμίδων που πραγματοποιήθηκε την 28.11.2014 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο workshop ήταν:
1) Γιατί η οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια είναι μια επένδυση ζωής
2) Οι επαγγελματικές ευθύνες για την οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια
3) Αναγκαιότητα επανελέγχων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε κατοικίες
4) Ηλεκτρολογική ενημέρωση οικιακών καταναλωτών


Οι ηλεκτρολόγοι των Αθηνών και του Πειραιά, έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση αυτή, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για ενημέρωση γύρω από τα θέματα του κλάδου τους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις Νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με την οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια, αλλά και για την αναγκαιότητα επανελέγχου ιδιαίτερα των παλιών οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από την σκοπιά της ηλεκτρικής ασφάλειας αλλά και της επαγγελματικής ευθύνης.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση - workshop αναδείχτηκαν και αναλύθηκαν ηλεκτρολογικά θέματα και προβλήματα, έγινε η αναζήτηση λύσεων και βελτιωτικών προτάσεων αλλά και ευθυνών, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών για καλύτερη οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια, καθώς επίσης και δυνατότητες ενημέρωσης των καταναλωτών για τα θέματα αυτά.

Μεταξύ άλλων, οι εισηγητές έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τις σωστά ελεγμένες ηλεκτρικές οικιακές εγκαταστάσεις, καθώς και στην υπεραξία που μπορεί να δώσει ο κάθε επαγγελματίας του κλάδου στην εργασία του.

Δόθηκε επίσης μεγάλη έμφαση στην επαγγελματική αρτιότητα των σημερινών επαγγελματιών του κλάδου καθώς και στα πιστοποιημένα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούν. Ο επαγγελματισμός είναι πλέον μονόδρομος που πρέπει όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να ακολουθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την σημερινή δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στον κλάδο της οικοδομής.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]