ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού είναι η διαρκής και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών που εφαρμόζουν το χαλκό στην πράξη. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό, εντάσσεται και η οργάνωση του workshop - εκδήλωσης με θέμα “Οικιακή Ηλεκτρική Ασφάλεια – Επένδυση Ζωής” για τους ηλεκτρολόγους όλων των βαθμίδων που πραγματοποιήθηκε την 28.11.2014 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο workshop ήταν:
1) Γιατί η οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια είναι μια επένδυση ζωής
2) Οι επαγγελματικές ευθύνες για την οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια
3) Αναγκαιότητα επανελέγχων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε κατοικίες
4) Ηλεκτρολογική ενημέρωση οικιακών καταναλωτών


Οι ηλεκτρολόγοι των Αθηνών και του Πειραιά, έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση αυτή, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για ενημέρωση γύρω από τα θέματα του κλάδου τους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις Νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με την οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια, αλλά και για την αναγκαιότητα επανελέγχου ιδιαίτερα των παλιών οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από την σκοπιά της ηλεκτρικής ασφάλειας αλλά και της επαγγελματικής ευθύνης.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση - workshop αναδείχτηκαν και αναλύθηκαν ηλεκτρολογικά θέματα και προβλήματα, έγινε η αναζήτηση λύσεων και βελτιωτικών προτάσεων αλλά και ευθυνών, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών για καλύτερη οικιακή ηλεκτρική ασφάλεια, καθώς επίσης και δυνατότητες ενημέρωσης των καταναλωτών για τα θέματα αυτά.

Μεταξύ άλλων, οι εισηγητές έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τις σωστά ελεγμένες ηλεκτρικές οικιακές εγκαταστάσεις, καθώς και στην υπεραξία που μπορεί να δώσει ο κάθε επαγγελματίας του κλάδου στην εργασία του.

Δόθηκε επίσης μεγάλη έμφαση στην επαγγελματική αρτιότητα των σημερινών επαγγελματιών του κλάδου καθώς και στα πιστοποιημένα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούν. Ο επαγγελματισμός είναι πλέον μονόδρομος που πρέπει όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να ακολουθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την σημερινή δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στον κλάδο της οικοδομής.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]