ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΗ 2015

ΜΕΓΆΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ, ΠΛΟΎΣΙΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΊΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ

Με μεγάλη συμμετοχή, πλούσια συζήτηση, γόνιμη αντιπαράθεση και δημιουργική σύνθεση απόψεων στην απόφαση, ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μistral στην Καστέλα του Πειραιά, στις 23 Μαΐου. Στη συνέλευση έλαβαν μέρος συνολικά 165 αντιπρόσωποι από 61  εκ των 73 σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΣΕΗ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ κ.Διαμαντής Κασαπίδης αναφέρθηκε σε όλα τα καυτά θέματα  που  απασχολούν  τον  κλάδο,  την  πορεία  του  επαγγέλματος  του  εργολήπτη ηλεκτρολόγου  μέσα  στην  περίοδο  της  βαθιάς  οικονομικής  κρίσης,  τις  ενέργειες  και  τις πρωτοβουλίες  του  προεδρείου  και  του  διοικητικού  συμβουλίου  της  ΠΟΣΕΗ στο  διάστημα από την προηγούμενη γενική συνέλευση στην κατεύθυνση επίλυσης των θεσμικών θεμάτων που απασχολούν τους εργολήπτες ηλεκτρολόγους της χώρας και  την δημιουργία προϋποθέσεων για την επιβίωση και ανάπτυξη του επαγγέλματος  μέσα στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. 

Το παρών στη ΓΣ έδωσαν και μια σειρά προσκεκλημένων. Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γιάννης Τόλιος χαρακτήρισε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση ως «καυτή πατάτα» και παραδέχτηκε ότι η νέα προσπάθεια προχωράει αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από όσο είχε αρχικά υπολογιστεί. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, παραμένει αμετακίνητη σε θεμελιώδεις αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Στο σύντομο χαιρετισμό του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των επαγγελματιών εργοληπτών ηλεκτρολόγων. Αυτά τα ζητήματα αφορούν το δικαίωμα επίβλεψης και ελέγχου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, η προώθηση λύσεων για τα ζητήματα των συντηρητών, το ύψος των παραβόλων αντιστοίχησης των διαφόρων αδειών, η ενιαία αντιμετώπιση από μέρους των κατά τόπους περιφερειακών αρχών όσον αφορά την αντιστοίχηση των αδειών που είναι σε ισχύ. Κλείνοντας ο κ.Τόλιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών». 

Ο κ.  Κώστας Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους θεσμούς, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, διότι τα μνημόνια ου εφαρμόζονται από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό και τους βιοτέχνες στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 350.000 είναι πλέον οι ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες, ενώ οι ασφαλιστικές οφειλές στον ΟΑΕΕ έχουν εκτιναχθεί στα 200 δις. ευρώ. Επίσης διαφώνησε με την αύξηση του ΦΠΑ, χαρακτηρίζοντάς το μη αναπτυξιακό μέτρο, ενώ εκτίμησε ότι άμεσα θα κλείσουν άλλες 8000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα χαθούν άλλες 20.000 θέσεις εργασίας.

Χαιρετισμό  απηύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας της ΟΒΥΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Πειραιά κ. Μιχάλης Κατσαρός, ο οποίος κάλεσε σε ενότητα όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, ο πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Νικόλαος Μαλεσιώτης ο οποίος κάλεσε τα στελέχη των κλαδικών ομοσπονδιών να βοηθήσουν την κυβέρνηση καθώς οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τους τρόπους επίλυσής τους. Τέλος, χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πειραιά κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

Η συνέλευση συνεχίστηκε με ομιλίες αντιπροσώπων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις, θέσεις και προτάσεις τους  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματος και για την λειτουργία του οργανωμένου συνδικαλιστικού  κινήματος  των  εργοληπτών  Ηλεκτρολόγων  που εκφράζεται από την ΠΟΣΕΗ στην κατεύθυνση της σταθερής του πορείας μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Χρυσός χορηγός της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΕΗ ήταν η εταιρεία Ελληνική Λεγκράν και μέγας χορηγός η εταιρεία ΤΕΧΝΟΜΑΤ. Επίσης, χορηγοί της γενικής συνέλευσης ήταν οι εταιρείες ΑΒΒ, aliberti, Astron Electric, BIGSOLAR LED, Βiokal, CTC,EMMIS, Κασσινάκης, Kouvidis, Ledmegastore, LIDO, Nexans Ελλάς, Olympia Electronics, Rittal Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Philips, Schneider Electric, Τεχνική Ανάπτυξη, ΦΩΤΚΑ και Χαραλαμπίδης.

Η γενική συνέλευση της ΠΟΣΕΗ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του περιοδικού «Ηλεκτρολόγος» και της εταιρείας Tpress  που ανέλαβε σε συνεργασία με τις  εταιρείες  ηλεκτρολογικού υλικού που συμμετείχαν ως χορηγοί, την οργάνωση της συνέλευσης και των παράλληλων εκδηλώσεων.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]