ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΑΒΒ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΔΙΑΣΎΝΔΕΣΗ ΝΟΡΒΗΓΊΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ

Η ΑΒΒ, σε συνεργασία με τις ηλεκτρικές εταιρείες κοινής ωφελείας Statnett και TenneT και τον τραπεζικό επενδυτικό οργανισμό KfW, ανέλαβε την εκτέλεση έργου αξίας 900 εκ. δολαρίων, που αφορά στην κατασκευή παράκτιων σταθμών μετατροπής εναλλασσόμενου ρεύματος HVDC, και του διασυνδετικού καλωδιακού συστήματος μεταφοράς στη Γερμανική επικράτεια, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρώτη διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων μεταξύ Γερμανίας και Νορβηγίας. Η διασύνδεση. που θα έχει μήκος 623 χιλιόμετρα. θα είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει το 2020. Το συμβόλαιο επίσης περιλαμβάνει και πρόβλεψη για 5ετή συντήρηση του έργου.

Το έργο του NordLink θα είναι το κλειδί για την ενεργειακή διασύνδεση της Νορβηγίας με τη Γερμανία και έχει χαρακτηριστεί ως ένα έργο κοινού πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το οποίο θα συμβάλει στην δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Το έργο θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και των δυο χωρών, ενώ ταυτοχρόνως ενισχύει την ικανότητα των εθνικών δικτύων να απορροφούν ενέργεια, που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Με αυτόν τον τρόπο, η πλεονάζουσα ηλιακή και αιολική παραγόμενη ενέργεια της Γερμανίας θα μπορεί να μεταφερθεί στη Νορβηγία και αντίστροφα η πλεονάζουσα υδροηλεκτρική ενέργεια της Νορβηγίας να μεταφερθεί στη Γερμανία. Η διασύνδεση θα μεταφέρει ηλεκτρική ισχύ 1.400 MW, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτήσει 3,6 εκατ. Γερμανικά νοικοκυριά.

Η ΑΒΒ θα σχεδιάσει, θα μελετήσει, θα προμηθεύσει και θα θέσει σε λειτουργία δυο σταθμούς μετατροπής 1.400 MW, 525 kV χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Voltage Sourced Converter (VSC), την επονομαζόμενη κωδικά HVDC Light®. Ο ένας σταθμός θα είναι εγκατεστημένος κοντά στην περιοχή του Tonstad στη νότια Νορβηγία και ο άλλος κοντά στην περιοχή του Wilster στη βόρεια Γερμανία. Επίσης, η ΑΒΒ θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει στον Γερμανικό τομέα ένα καλωδιακό σύστημα 525 kV, το οποίο θα αποτελείται από 154 χιλιόμετρα υποθαλάσσιου και 54 χιλιόμετρα υπογείου καλωδίου.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ

Στο στάδιο της υλοποίησης προχωρά η διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης των καλωδιακών τμημάτων από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας «Ε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ KLR-20 ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

To KLR-20, LED φωτιστικό σήμανσης, μαζί με μία παραλλαγή (με εξάρτημα οροφής) απέκτησε την Ευρωπαϊκή κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, γεγονός που του δίνει πλήρη προστασία ως «νέο προϊόν με ατομικό χαρακτήρα»...

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

Κλείσιμο [X]