ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΛΥΦΟΤ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

H LED ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΊ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ

 

 «Έχουμε πάντα ως μέλημά μας να ακολουθούμε τις νέες τεχνολογίες» δηλώνει ο κ. Πολύκαρπος Σωτηριάδης, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της εταιρείας POLYFOT, την οποία ίδρυσε πριν από τρεις περίπου δεκαετίες ο κ. Θεόδωρος Σωτηριάδης. Φιλοσοφία της POLYFOT είναι η κατασκευή ποιοτικών προϊόντων στον επαγγελματικό φωτισμό ενώ στόχος της είναι σχεδιάζει προϊόντα με βάση τις σύγχρονες κάθε φορά απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς.

Η εταιρεία, όπως επισημαίνει ο κ. Σωτηριάδης, δίνει έμφαση στην ποιότητα κατασκευής,  στα υψηλής ποιότητας τεχνολογικά εξαρτήματα που το πλαισιώνουν, αλλά και στον ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό τους.

 

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία POLYFOT και ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί της στην ελληνική αγορά προϊόντων φωτισμού;

Η POLYFOT ιδρύθηκε το 1985 από τον πολυαγαπημένο μου πατέρα Θεόδωρο Σωτηριάδη. Όσον αφορά τους σημαντικότερους  σταθμούς στην πορεία της εταιρείας μας πιστεύω πως ήταν κάθε φορά που η τεχνολογία στο χώρο του φωτισμού πέρναγε σε ένα ανώτερο επίπεδο, όπως συμβαίνει και τώρα με την τεχνολογία LED.

Θα μπορούσατε να μας περιγράψετε συνοπτικά τη φιλοσοφία της εταιρείας σας;   

Φιλοσοφία της POLYFOT είναι η κατασκευή ποιοτικών προϊόντων στον επαγγελματικό φωτισμό, έχοντας πάντα ως μέλημά μας να ακολουθούμε τις νέες τεχνολογίες.

                                                                                                                                                                                                   Η επιθυμία των πελατών σας για λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική στον τομέα του φωτισμού, πώς απαντάται από την POLYFOT; 

Στόχος μας πάντα ήταν να σχεδιάζουμε προϊόντα με βάση τις απαιτήσεις και τα «θέλω» της εποχής. Όπως και στη σημερινή εποχή μας, που η γκάμα φωτιστικών της POLYFOT  επανασχεδιάζεται πλήρως. Έτσι έχουμε νέα σώματα σε ιδιαίτερα slim διαστάσεις.

Σε ποιες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας έχετε προβεί προκειμένου να ανταποκριθείτε στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς;

Έχουμε προχωρήσει σε πλήρη αναβάθμιση του τομέα συναρμολόγησης και των  LED προϊόντων μας  πριν την τελική εφαρμογή. Επίσης, η εταιρεία μας πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις σε νέες μήτρες αλουμίνιου οι οποίες αφορούν νέα φωτιστικά LED, και προφίλ αλουμίνιου για εφαρμογή LED. Σήμερα διαθέτουμε πάνω από πενήντα νέους κωδικούς προϊόντων για το 2015, καθώς και κωδικούς σε μήτρες (extrusion) νέων σχεδίων πλαστικών καλυμμάτων, σε διάφορες αποχρώσεις διάθλασης φωτισμού.

Ποιο είναι το μερίδιο που κατέχετε ως εταιρεία στην ελληνική αγορά φωτισμού;

Ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς μάς εμπιστεύεται και η αλήθεια είναι ότι αυτό με τα χρόνια μετατρέπεται σε φιλία και εκτίμηση των πελατών μας προς την εταιρεία μας. Και φυσικά, οι μακροχρόνιες συνεργασίες έχουν δημιουργήσει τα γερά  θεμέλια τη POLYFOT και έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης και για τις νέες συνεργασίες που θα έρθουν.

Η δραματική συρρίκνωση στον κατασκευαστικό κλάδο πόσο έχει επηρεάσει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας;

Σίγουρα, η κρίση της τελευταίας πενταετίας έχει επηρεάσει τους πάντες. Έχει επηρεάσει εργασίες και ποσοστά πωλήσεων. Όμως πιστεύω ότι κάθε εποχή έχει άνοδο και κάθοδο. Το σημαντικό είναι να είσαι προετοιμασμένος.

Θυμάμαι πως πάντα ο πατέρας μου μού έλεγε ότι στη καλή εποχή η δουλειά βάζει την πλάτη της σε εσένα και σε πηγαίνει μπροστά. Αλλά θα πρέπει να είσαι και έτοιμος στη δύσκολη εποχή, εσύ να πάρεις τη δουλειά στη πλάτη σου και να την προχωρήσεις μπροστά, με στόχο να την κάνεις όλο και πιο ισχυρή.

Και έτσι συμβαίνει και τώρα. Χρειάζεται  σκληρή προσπάθεια, πολύωρη  προσωπική εργασία και συνεχή επένδυση σε νέες τεχνολογίες και σχέδια.

Ποιες είναι σήμερα οι σημαντικότερες κατηγορίες πελατών σας;

Οι πιο σημαντικοί πελάτες μας είναι τα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς τους συνεργάτες μας για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες κατηγορίες προϊόντων διαθέτετε στην ελληνική αγορά και από τι υλικό είναι κατασκευασμένα;

Οι κατηγορίες προϊόντων της POLYFOT είναι δυο:  Ο επαγγελματικός φωτισμός και  φωτιστικά τύπου τ8 τ5 και LED, καθώς και τα προφίλ αλουμίνιου για εφαρμογή LED, με ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία. Τα υλικά που κυρίως χρησιμοποιούμε είναι αλουμίνιο προφίλ ενώ τα καλύμματα που κατασκευάζουμε είναι από polycarbonate υλικό. Όσον αφορά τα εσωτερικά εξαρτήματα τον φωτιστικών, είναι από πολύ γνωστά brands του εξωτερικού.  

Οι ράγες προσφέρουν λύσεις σε κάθε είδους εφαρμογής LED ταινίας;

Ναι! Οι λύσεις που δίνουμε με τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων είναι πάρα πολλές , πχ. γωνιακά προφίλ , χωνευτά, εξωτερικά, και όχι μόνο για εφαρμογή LED ταινίας, αλλά και LED πλακέτας. Επίσης, εμπλουτίζουμε συνέχεια την γκάμα μας με νέους κωδικούς προϊόντων και πλαστικών καλυμμάτων, με στόχο τη λύση και το πιο ιδανικό αποτέλεσμα.

Τι πλεονεκτήματα παρουσιάζει το αλουμίνιο ως υλικό για χρήση στο φωτισμό;

Το αλουμίνιο μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα υλικό που δίνει ποιοτικό αποτέλεσμα στον τομέα του φωτιστικού. Και σε αυτό, βοηθάει το άριστης ποιότητας αλουμίνιο 100% καθαρότητας. Το υλικό αυτό βοηθάει στη σωστή ψύξη του φωτιστικού, και ιδιαιτέρως όταν έχουμε εφαρμογή για υψηλής απόδοσης LED.

Πώς κινείται η ελληνική αγορά προϊόντων φωτισμού LED;  Εσείς τι διαφορετικά προϊόντα προσφέρετε στην κατηγορία αυτή σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Πιστεύω ότι για τα δεδομένα της σημερινής εποχής υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στην αγορά για προϊόντα LED. Άλλωστε, η ανάγκη για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας παίζει πρωταρχικό ρόλο σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Η διαφορετικότητα είναι ο στόχος μας όσον αφορά τα προϊόντα LED της POLYFOT. Αυτό φαίνεται και στην ποιότητα κατασκευής,  στα υψηλής ποιότητας τεχνολογικά εξαρτήματα που το πλαισιώνουν, αλλά και από τον ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό και  οπού έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

Ποια ζητήματα απασχολούν περισσότερο την αγορά LED; Η διάρκεια ζωής, η ποιότητα ή το design;  Εσείς τι θεωρείτε πιο σημαντικό;

Και τα τρία στοιχεία που αναφέρατε είναι πολύ σημαντικά. Στην POLYFOT, η διάρκεια ζωής, η ποιότητα και το design των φωτιστικών μας αποτελούν το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς τους .

Ποιες είναι οι κατηγορίες προϊόντων που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στη σημερινή περίοδο;

Αναμφίβολα, η LED τεχνολογία είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς και σίγουρα θα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα επόμενα χρονιά, με δεδομένο ότι θα εξελίσσονται και θα τελειοποιούνται τεχνολογικά όλο και περισσότερο σε όλα τα επίπεδα.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]