ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΕΗΕΑ-ΣΕΚΗΑ

ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΗ ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας πραγματοποίησαν στις 10 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Καταστηματαρχών Ηλεκτρολόγων Αθηνών, προκειμένου να προβάλουν τα ειδικότερα προβλήματα των εργολάβων ηλεκτρολόγων. Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα αυτά είχαν ήδη εκτεθεί μέσω υπομνήματος τόσο στον (τότε) Γενικό Γραμματέα κ. Τόλιο σε προηγούμενη συνάντηση στις 3/4/2015 όσο και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ.Σταθάκη την 1/4/2015.

Η αντιπροσωπία του ΣΕΗΕΑ μετά τη συμμετοχή των μελών του σωματείου  στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, ανέδειξε στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα του κλάδου, που σε συνδιασμό με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης στην φορολογία, την ασφάλιση, την περίθαλψη αλλά και την αναδουλειά που επικρατεί στην οικοδομή και τις κατασκευές γενικότερα, έχουν οδηγήσει τους πνιγμένους στα χρέη επαγγελματίες σε απόγνωση. Σε αντίθεση με την τραγική κατάσταση των ΕΒΕ, την ίδια στιγμή οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες και τα μονοπώλια εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού, παρά την οικονομική κρίση, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗΕΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η Γενική Γραμματεία, δίνοντας κάποιες ανέξοδες και πρόχειρες δεσμεύσεις (όπως μείωση των προστίμων σε περίπτωση καθυστέρησης της ανανέωσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος, ή επανεξέταση του ζητήματος της ανάκλησης της άδειας μετά το πέρας της πενταετίας), μας παρέπεμψε σε νέα συνάντηση από Σεπτέμβρη. Οι απαντήσεις που πήραμε δεν μπορούν να μας αφήνουν ικανοποιημένους».

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλουν ΣΕΗΕΑ και ΣΕΚΗΑ είναι τα εξής:

  • Άδεια άσκησης επαγγέλματος για όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητας με μόνη προϋπόθεση τον τίτλο σπουδών
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής ανανέωσης των αδειών
  • Κατάργηση των προστιμων που επιβάλλονται σε περίπτωση καθυστέρησης ανανέωσης
  • Κατάργηση της ΥΔΚΕ και της υποχρεωτικής ασφάλειας επαγγελματικής ευθύνης
  • Κατάργηση της νομοθεσίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος
  • Να ισχύει η προϋπηρεσία και πριν από τις 12/6/2013

 

Αξιοσημείωτη είναι η εκτίμηση του ΣΕΗΕΑ ότι «η σημερινή κυβέρνηση μεθοδεύει την συγκέντρωση στον κλάδο των κατασκευών των ελάχιστων σήμερα τεχνικών έργων στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, συμβάλοντας στην ενίσχυσή τους και ταυτοχρόνως στην συρρίκνωση των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Αυτό ακριβώς αποδεικνύουν τόσο οι εξοντωτικοί φόροι, η δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος, η προπαγάνδα για «φοροφυγάδες ηλεκτρολόγους», τα λουκέτα από την αναδουλειά».

Ο ΣΕΗΕΑ καλεί σε «αγώνα για ανάπτυξη που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, θα λειτουργεί σε όφελος κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, των νέων που σπουδάζουν, των απόμαχων της δουλειάς».

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ « Ο ΘΑΛΗΣ» ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ο ΘΑΛΗΣ» για ακόμη μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του δράση και συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης των δομών Υγείας του νομ...

Σ.Ε.Ε.Η.Π HΛΕΚΤΡΟΝΙKA ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΔΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ FAX, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ MAIL

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Εγκαταστατών Πειραιά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συστήνει στους συναδέλφους ψυχραιμία αλλά και ιδιαίτερη προσοχή ώστε ...

ΠΟΣΕΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Αναστολη της προγραμματισμένης για τις 14/3/2020 Σύσκεψης του Περιφερειακού Κλιμακίου Αττικής – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων & Πελοποννήσου...

Κλείσιμο [X]