ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SKF HELLAS

90 ΧΡΟΝΙΑ SKF HELLAS

Στις 26 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας του γραφείου της SKF στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν συνεργάτες και πελάτες από όλους τους κλάδους που εξυπηρετεί η SKF - Βαριά βιομηχανία, Ενέργεια, Ναυτιλία, Μεταφορές, Αυτοκίνητο - και φυσικά οι υπάλληλοι και οι Εξουσιοδοτημένου Μεταπωλητές της SKF. Η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Wrangberg ήταν ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους της εκδήλωσης. Την εκδήλωση άνοιξε η κα Ράνια Πατσιοπούλου, Γενική Διευθύντρια της SKF Hellas, η οποία κατά την ομιλία της τόνισε τη διαδρομή του τοπικού γραφείου από το 1925, οπότε και ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Όντας το 27ο από τα 140 γραφεία που έχει ανοίξει ο Όμιλος, η SKF Hellas, από την αρχή, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στη βιομηχανική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, κάνοντας κάτι πολύ απλό και παράλληλα πολύ δύσκολο – να κάνει τα πράγματα να περιστρέφονται. Με προηγμένη τεχνογνωσία, συνεχή καινοτομία και δυναμική σχέση με τους πελάτες, η SKF Hellas έχει σημαντική παρουσία στον παραγωγικό ιστό της χώρας από τότε που ιδρύθηκε. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, η SKF ανέπτυξε πρόσθετες τεχνολογίες γύρω από το ρουλεμάν – συστήματα λίπανσης, λύσεις στεγανοποίησης, τεχνικές υπηρεσίες και mechatronics – έχοντας πάντα ως αποστολή, να παρέχει την τεχνογνωσία της στον κόσμο.

Ο ρόλος της SKF είναι να παραμένει πρωτοπόρος στο χώρο της και αυτό γίνεται μόνο με την εξέλιξη και τη συνεχή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Για αυτό το λόγο, δύο ειδικοί προσκλήθηκαν για να μιλήσουν για την εξέλιξη του ρουλεμάν. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δρ. Στάθης Ιωαννίδης, Visiting Professor στο Mechanical Engineering Department του Imperial College London και διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην τριβολογία. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο Leonardo da Vinci για την προηγμένη εργασία του στον τομέα της τριβολογίας. Ο καθηγητής Ιωαννίδης παρουσίασε την εξέλιξη του ρουλεμάν τα τελευταία 100 χρόνια και τη συμβολή της SKF σε αυτή την εξέλιξη. Ως επικεφαλής μηχανικός της SKF, ηγήθηκε της ανάπτυξης της θεωρίας της SKF για τη διάρκεια ζωής των ρουλεμάν από το 1983, η οποία καθιερώθηκε το 2007, ως το νέο πρότυπο ISO για τον υπολογισμό της διάρκειας ζωής των ρουλεμάν και χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως από όλες τις εταιρίες.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κος Hugo Carlén, υπεύθυνος του SKF Encompass Field Performance Programme. Παρουσίασε την πιο πρόσφατη καινοτομία της SKF σχετικά με το μοντέλο επιλογής ρουλεμάν, η οποία έρχεται να αλλάξει για μια ακόμη μια φορά τα διεθνή πρότυπα. Το SKF Encompass Field Performance Programme που περιέχει το νέο Μοντέλο Διάρκεια Ζωής των Ρουλεμάν θα βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν τα κατάλληλα ρουλεμάν για τις συνθήκες της εφαρμογής τους με ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα, επιφέροντας τελικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ρουλεμάν και μείωση του κόστους λειτουργίας.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το show και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]