ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

SIEMENS

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΡΟΥDXR2: ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ

Με τους ελεγκτές Desigo DXR2, ο τομέας κτηριακού αυτοματισμού της Siemens προσθέτει στη γκάμα προϊόντων έναν ελεγκτή αυτοματισμού χώρου για τον συνολικό έλεγχο HVAC συστημάτων, φωτισμού και σκίασης. Οι ελεγκτές αυτοματισμού χώρου Desigo DXR2 διατίθενται με παραμετροποιήσιμες, δοκιμασμένες τυπικές εφαρμογές για HVAC - ηλεκτρολογικές λύσεις, και είναι ιδιαίτερα εύκολοι στην εγκατάσταση και λειτουργία.

 

Οι νέοι ελεγκτές χώρου Desigo DXR2 αυτοματοποιούν τη θέρμανση, τον αερισμό και τον κλιματισμό, τον φωτισμό και την σκίαση με τρόπο ενεργειακά αποδοτικό και χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Η επικοινωνία του συστήματος γίνεται μέσω του διεθνώς πιστοποιημένου για κτηριακούς αυτοματισμούς πρωτοκόλλου επικοινωνίας BACnet και οι συσκευές πεδίου, όπως οι  διακόπτες και  οι αισθητήρες ή οι δυαδικές έξοδοι για φωτισμό και σκίαση διασυνδέονται στον ελεγκτή χώρου μέσω  πρωτοκόλλου KNX PL Link.

Η διαμόρφωση της εφαρμογής βάσει της απαίτησης, γίνεται με χρήση ενός απλού λογισμικού (ABT Site), και αντίστοιχα η επιλεγμένη τελική λύση DXR2 μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε πολλούς χώρους.

Οι εφαρμογές, τις οποίες οι ελεγκτές χώρου DXR2 διαθέτουν, έχουν δοκιμαστεί ως προς την ενεργειακή τους αποδοτικότητα στα εργαστήρια της Siemens και είναι απόλυτα σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ενεργειακής αποδοτικότητας EN15232 ή το eu.bac.

Ως μέρος της σειράς προϊόντων του Desigo Total Room Automation (TRA), οι ελεγκτές αυτοματισμού χώρου Desigo DXR2 υποστηρίζουν επίσης τις εφαρμογές για ενεργειακή αποδοτικότητα του συστήματος TRA όπως AirOptiControl και RoomOptiControl. Η εφαρμογή AirOptiControl βελτιστοποιεί την παροχή αέρα, και αποτελεί τη βάση για ενεργειακά αποδοτική λειτουργία  για τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού. Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία RoomOptiControl, ανιχνεύει την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας σε ένα χώρο, και μέσω της ένδειξης με το πράσινο φύλλο που υπάρχει στην μονάδα χώρου του χειριστή , προτρέπει τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ενεργή συμμετοχή του χρήστη μέσω της λειτουργίας RoomOptiControl μπορεί να εξοικονομήσει έως και 25% επιπλέον ενέργεια όσον αφορά τη διαχείριση του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κτηριακού αυτοματισμού Desigo, παρακαλώ επισκεφτείτε  www.siemens.gr/buildingtechnologies

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]