ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ”

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 45ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 στις 8:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η Λογική του Αριστοτέλη - Φιλοσοφικοί Περίπατοι» στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η εκδήλωση έγινε στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και ήταν ο πρώτος φιλοσοφικός περίπατος που πραγματοποιήθηκε στα χρονικά του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο ομιλητής Δρ. Νίκος Λυγερός κατά τον περίπατο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθές κοινού με τον λόγο, τα παραδείγματα, τις έννοιες, τα φιλοσοφικά ερωτήματα αλλά και το ιδιαίτερο χιούμορ του. Θέμα του πρώτου φιλοσοφικού περιπάτου ήταν η Λογική του Αριστοτέλη και ο κ. Λυγερός τόνισε ότι ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που σκέφθηκε πως σκεφτόμαστε εμείς οι άνθρωποι, αναλύοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Κατά την διάρκεια του περιπάτου ηθοποιοί απήγγειλαν αποσπάσματα αρχαίων κειμένων διανθίζοντας την εκδήλωση. Ο Δρ. Λυγερός μίλησε για την ζωή του Αριστοτέλη (Στάγειρα 384 - Χαλκίδα 322 π.Χ.), ο οποίος υπήρξε ο πιο δημοφιλής αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας. Στη συνέχεια ο Δρ. Λυγερός παρουσίασε στο κοινό το έργο του «Προμηθέας και Αθήνα».

Η εκδήλωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, με περισσότερους από 350 συμμετέχοντες. Ο Δρ Λυγερός κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις του κοινού, γεγονός που μπορεί να την καθιερώσει σαν θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου. Παρών στον πρώτο Φιλοσοφικό Περίπατο ήταν εκ μέρους της Olympia Electronics, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, η οποία υποστήριξε την εκδήλωση.

Όλοι εμείς στην Olympia Electronics δίνουμε μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη του Ελληνικού πολιτισμού διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι «Χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία» - Λέων Τολστόι.

 

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]