ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ RITTAL

ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Οι ηλεκτρολογικές πνευματικές βαλβίδες διασφαλίζουν σε γαλακτοκομεία ότι δικτυωμένα συστήματα από σωλήνες, θερμοσίφωνες και ανοξείδωτες δεξαμενές λειτουργούν με ακρίβεια. Μέχρι στιγμής επιτυγχανόταν ο χειρισμός των πνευματικών ενεργοποιητών από ηλεκτρολογικές βαλβίδες που είχαν εγκατασταθεί σε ασφαλή απόσταση από το χώρο παραγωγής, μέσα σε τυποποιημένα ερμάρια από ανοξείδωτο χάλυβα, για να διευκολύνεται ο καθαρισμός τους. Τη λύση προσφέρει τώρα ο σχεδιασμός εγκατάστασης των βαλβίδων στα ερμάρια Hygienic Design της εταιρείας Rittal.

Κατάλληλα για τον αυτοματισμό μέσα στο περιβάλλον υγιεινής

Για τις ηλεκτρολογικές βαλβίδες αυτοματισμού είναι ζητούμενο η γρήγορη εγκατάσταση και η μέγιστη ασφάλεια παραγωγής. Το νέο σύστημα αυτοματισμού βελτιστοποιήθηκε τεχνικά από άποψη υγιεινής χάριν του έξυπνου συνδυασμού των πινάκων Hygienic Design της Rittal από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι πολύ υψηλές απαιτήσεις υγιεινής στη βιομηχανία τροφίμων ταιριάζουν απολύτως με τα κιβώτια Hygienic Design (HD) της εταιρείας RITTAL γιατί μπορούν να καθαρίζονται πολύ καλά. Η συμβίωση γνωστών συστημάτων ηλεκτρολογικών βαλβίδων με τη σειρά κιβωτίων HD είναι πλέον μια ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στo απαιτούμενο υγιεινό περιβάλλον σε γαλακτοκομεία ή ζυθοποιίες.

 

Πλεονεκτήματα του επιτόπιου συστήματος

Η λύση παρέχει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε ενεργοποιητές και αισθητήρες, σημαντική μείωση του χρόνου και του κόστους για την εγκατάσταση πνευματικών σωλήνων, ταχεία ανίχνευση πιθανών διαρροών σωλήνα, βελτιωμένη παρακολούθηση και συντήρηση του όλου συστήματος, χαμηλή κατανάλωση αέρα και βελτίωση της υγιεινής του όλου συστήματος.

Η παραπάνω λύση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τη σχέση κόστους - αποτελεσματικότητας της καινοτομίας: Το όποιο επιπλέον κόστος του νέου επιτόπιου συστήματος μπορεί να εξαλειφθεί σε πολλές περιπτώσεις με την εξοικονόμηση εκατοντάδων μέτρων σωλήνα και καλωδίων.

 

Εφαρμογή σε γαλακτοκομικές εταιρείες

Οι κόμβοι των ηλεκτρολογικών βαλβίδων παραγωγής, με προγραμματισμό χιλιοστού του δευτερολέπτου σχετικά με την επιλογή στη δοσολογία του καταλληλότερου μέσου, προγραμματίζονται με πίνακες HD της Rittal.

Το σύστημα των πνευματικών κιβωτίων είναι εγκατεστημένο σε σειρές σε άμεση γειτνίαση με κόμβους ηλεκτρολογικών βαλβίδων, και επομένως μέσα στον ευαίσθητο χώρο της διαδικασίας υγιεινής παραγωγής.

Εκεί που παλαιότερα ήταν αναγκαία απόσταση 20, 30 ή ακόμα και 50 μέτρων, επαρκούν πλέον με αυτή τη βελτιστοποιημένη εγκατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πέντε μέτρα απόστασης από τον πίνακα αυτοματισμού μέχρι τον ενεργοποιητή ή τον αισθητήρα.

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

‘Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EVs) είναι η έλλειψη υποδομών φόρτισής τους. Μπορεί να αντιμετωπιστεί και πώς....

Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας ως αρχή το φως που αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο, ο αρχιτεκτονικός φωτισμός αναφέρεται στην τέχνη και την επιστήμη του φωτισμού του ανθρώπινου περιβάλλοντος και αφορά τη σύλληψη, μελέτη κ...

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ UPS

Οι σημαντικές οικονομικές απώλειες που μπορεί να επιφέρουν σε κάποιες επιχειρήσεις οι βραχυχρόνιες διακοπές ή μεταβολές στην ποιότητα ισχύος, καθιστούν αναγκαία την εγκατάσταση συσκευών αδιάλειπτης πα...

Κλείσιμο [X]